HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR
Çırağan Palace
Kempinski’nin ev yapımı baklavalarının en yenisi:
Çırağan
Palace Kempinski’den en prestijli baklava
Çırağan
Palace Kempinski, özel baklava odasında hazırlanan birbirinden leziz
baklavalarına bir yenisini daha ekledi. Gazeteci, yazar, televizyon
programcılığı, oyuncu kimliği ile ön plana çıkan Kalust Şalcıoğlu ile imzalanan
ortak projenin adı da tadı gibi ilgi çekici: “Kalust Baklavası”…
Tarihi
sarayın bir köşesini tereddüt etmeden baklava odasına çeviren otel, Gaziantepli
baklava ustası Duran Güneş önderliğinde cevizlisinden fıstıklısına
çikolatalısından kaymaklısına çeşit çeşit baklavaların yapıldığı bu özel odada,
artık “Kalust Baklavası”nı da üretiyor. İncecik, özenle açılan yufkaların
arasına serpiştirilen kestane ve Türk kahvesi ile alışılmışın dışında bir tat
sunan otantik lezzetteki “Kalust Baklavası”nın, 1 dilimi sadece 140 kaloridir.
Ortalama bir baklava dilimindeki kalori miktarının çok altında olan bu değer,
verdiği enerji açısından da standart baklavaların üzerindedir.
,
Günümüzün
yoğun ve dinamik insanlarına enerji verecek bu tatlı, düşük kalorisiyle tatlı
krizlerinin dostu olmaya aday. “Kalust Baklavası” için Kalust Şalcıoğlu’nu
takım elbiseleriyle baklava odasına sokan Çırağan Palace Kempinski, baklava
hamurunun açılmasından baklavanın servisine kadar geçen süreçte adım adım
Şalcıoğlu’nu fotoğrafladı.
Çırağan
Palace Kempinski İstanbul, yepyeni “Kalust Baklavası” dahil on yedi çeşit
baklavayı kendi bünyesinde hazırlamaktan gurur duyuyor. Bu eşsiz tatları,
Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un lobi katında bulunan, müthiş Boğaz
manzarasına sahip, “pasta ve çikolata cenneti” Gazebo Lounge’da tatmak mümkün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder