En Yeni Kahve Lezzetleri Artık Wyndham Grand® Otellerinde
Wyndham Grand, hazırladığı özel kahve programını Türkiye ile birlikte dört ülkede başlattı. Yeni açıklanan bu programın merkezinde, tüm dünyada kahve severlerin giderek daha çok tercih ettiği soğuk demlenmiş (Cold Brew) kahve çeşitleri yer alıyor.
İSTANBUL (14 Ocak 2016) - Wyndham Grand®, müşterilerin soğuk demlenmiş kahveli içecekler eşliğinde dinleneceği, tanışıp kaynaşacağı ve bir araya gelip keyifli vakit geçireceği “Brew Parlor” programıyla geleneksel kahve kültürüne yeni bir soluk getiriyor. Wyndham Grand’in seçilmiş otellerinde uygulanacak bu program, ABD’li ünlü şef Stephanie Izard ve miksolojist Ivy Mix tarafından hazırlandı. Program, 14 Ocak 2016’da Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen etkinlikle kamuoyuna duyuruldu.
Kahve severler bundan böyle soğuk demlenmiş “Cold Brew” lezzetlerini Chicago (ABD), Doha (Katar), Schenzen (Çin) ve İstanbul’da Brew Parlor için pilot olarak seçilen Wyndham Grand otellerinde tadabilecek. Program, her hafta Pazartesi’den Cuma’ya kadar, 16.00-18.00 saatleri arasında uygulanacak.
Programın merkezinde, soğuk veya oda sıcaklığındaki suda 12-24 saat arasında demlenerek yoğun, akıcı ve dolgun bir aroma kazanan Cold Brew kahveleri yer alıyor. Ünü dünyada giderek yayılan Cold Brew kahvelerinin ABD’deki satışları, Mintel’in araştırmasına göre, bir önceki yıla oranla 115 artarak 7.9 milyon dolara ulaştı. Avrupa’da da giderek daha yaygın hale gelen Cold Brew, Euromonitor International’ın araştırmasına göre dünya çapında satışları en hızlı artan alkolsüz içecek konumunda bulunuyor.
Wyndham Grand Yiyecek ve İçeceklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Anderson, “Seyahatin ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyoruz. Wyndham Grand otellerinde her gün yüz binlerce kez servis edilen bir bardak kahve gibi her gün yaşanan deneyimlerin, tadı çıkarılacak özel anlara dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz. Brew Parlor, bu akşam üstü lezzetlerine Şefimiz Stephanie Izard ve Ivy Mix’in geliştirdiği yenilikçi Cold Brew keşifleriyle canlılık katıyor” dedi.
Kahve tüm dünyada keyifle tüketilen bir içecek olmasının yanı sıra, kokteyllerde, tatlılarda ve yemeklerde giderek daha sık kullanılan bir ürün haline geliyor.
Stephanie Izard tarafından Wyndham Grand’in Brew Parlor programı için özel olarak hazırlanan soğuk demlenmiş kahveli lezzetler arasında Tay biberi, tarçın, karanfil, yıldız anason ve şekerli konsantre sütle hazırlanan Five Spice Shaken Iced Coffee; siyah çikolata, kahverengi şeker, poblano ve guajillo biberleriyle hazırlanan Café Olé; yıldız anason, rezene tohumu ve portakal kabuğuyla hazırlanmış şurupla bademli kremayı bir araya getiren Biscotti Coffee yer alıyor. Ivy Mix’in hazırladığı kahveli kokteyller de bu özel programda yer alacak.
Wyndham Grand’in “Kafein Şefi” Stephanie Izard, “Mükemmel hazırlanmış bir bardak kahveden daha güzel bir şey olamaz. Bir şef olarak, servis ettiğim kahvelere her zaman çok dikkat ederim. Wyndham Grand ile birlikte, yalnızca kendi başına lezzetli olmakla kalmayıp, yaratıcı, farklı lezzetlere temel oluşturabilecek bir kahve hazırladık” dedi.
Brew Parlor programına katılan Wyndham Grand otelleri, kendi pazarlarındaki kahvecilerle ortaklık kurarak Brew Parlor’da sunulan tarifleri yerel aromalarla buluşturacak. Wyndham Grand’in Türkiye’deki tedarikçisi, İstanbul’un Cold Brew üzerinde uzmanlaşan önde gelen kahvecilerinden Ministry of Coffee (M.O.C.) olacak.
Wyndham Grand, Brew Parlor programını 2016 boyunca dünyadaki diğer otellerini de kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. Daha fazla bilgi için lütfen www.wyndhamgrand.com adresini ziyaret ediniz.
# # #
Wyndham Grand® Hakkında:
Wyndham Grand®, kilit noktalarda incelikli konaklama hizmetleri, özenli servis ve rahat bir ortam sunarak benzersiz tecrübeler yaratan, erişimi kolay seçkin oteller grubudur. Wyndham Hotel Group’un bir parçası olan Wyndham Grand ailesi şu anda sekiz ülkede 33 noktada bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen www.wyndhamgrand.com adresini ziyaret ediniz.
Wyndham® otellerinin büyük bölümü Wyndham Hotels and Resorts LLC veya iştirakleri tarafından franchise verilmektedir. Bazı Wyndham otelleri ise Wyndham Hotel Group LLC ve iştiraklerine ait veya onlar tarafından işletilmektedir.
Stephanie Izard Hakkında:
ABD’nin prestijli aşçılık ödülleri James Beard’de “En İyi Şef”, Food & Wine tarafından ise “En İyi Genç Şef” seçilen Stephanie Izard, Chicago’daki Girl & the Goat ve Little Goat ve sırada bekleyen Duck Duck Goat’un Yönetici Şefi/Ortağıdır. Michigan Üniversitesi ve Scottsdale Mutfak Enstitüsü’nden mezun olan Izard, Chicago’nun en seçkin mutfaklarından La Tache, Spring ve Vong’da çalıştı. Bravo kanalının sevilen programı Top Chefs’in dördüncü sezonuna katılıp yarışmayı kazanmadan önce, büyük övgü alan restoran Scylla’nın sahibiydi. Izard, evde kullanmak üzere satılan soslar ve sürülecek ürünleri içeren “The Flavor, By Stephanie Izard” grubunun da sahibidir. Izard hakkında daha fazla bilgi için www.stephanieizard.com’u ziyaret edin veya Twitter’da @StephAndTheGoat hesabını takip edin.
M.O.C. İstanbul Hakkında :
İlk şubesi tecrübeli kahve uzmanı ve barista eğitmeni Sam Çeviköz ve ortakları tarafından 2014 yılında Nişantaşı’nda açılan M.O.C., Wyndham Grand Istanbul Levent’teki Brew Parlor programının tedarikçisidir. Cold Brew alanında Türkiye’nin öncü kuruluşları arasında yer alan M.O.C.’de, keyifli içeceklerin yanı sıra barista eğitimleri de sunulmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder