Türk ve dünya mutfakları ile servis yapmanın püf noktaları
GTD öncülüğündeki Gastro Akademi eğitimleri başlıyor
Gastronomi Turizmi Derneği öncülüğünde kurulan Gastro Akademi eğitimleri, İntema Yaşam Akademi ve Haliç Üniversitesi iş birliği ile Ocak 2019’da başlıyor.
Aralarında Aydın Demir, Hüseyin Altınel gibi tanınmış isimlerin yer aldığı, her biri kendi alanında uzman ve usta şefler tarafından verilecek Gastro Akademi eğitimlerinde, Türk ve dünya mutfaklarının incelikleri ve püf noktaları uygulamalı olarak anlatılacak. Kahve yapmanın ve sunmanın hünerlerini sergileyen Barista ve servis elemanı kalitesini artırmayı hedefleyen program, günübirlik kısa eğitimlerin dışında 40’ar saatten oluşuyor.
Gastro Akademi eğitimleri, hızla büyüyen ev dışı yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sıkıntısını gidermeyi, eleman kalitesini yükseltmeyi, UNESCO tarafından “gastro kent” ilan edilen Gaziantep ve Hatay’dan sonra her biri kendine özgü yöresel lezzetlerden oluşan Türk mutfak kültürüne artan ilgiyi karşılamayı ve bilinç oluşturmayı hedefliyor. Eğitimler, İtalyan, Meksika, Peru, Özbekistan ve Uzak Doğu gibi dünyanın önemli mutfaklarını da tanımak isteyen mutfak meraklılarını bir kıyas ve karşılaştırma yapabilmeleri için bilgilendirmeyi amaçlıyor. İçeriğinde pek çok söyleşi ve hikâyelerin yer aldığı kültürel etkinliklerle Gastro Akademi eğitimleri, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki İntema Yaşam Mağazası başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışındaki pek çok farklı mekanda yapılacak. “Mutfağın Her Hâli”ni tek çatı altında birleştirerek misafirlerine benzersiz mutfak deneyimleri sunan İntema Yaşam mağazası içindeki eğitimler İntema Yaşam Akademi mutfağında sunulacak. Uygulamalı olarak yapılacak eğitimleri başarıyla bitirenlerin sertifikaları da Haliç Üniversitesi tarafından verilecek.
Eğitimlerine başlaması ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Gastro Akademi Başkanı Dr. Mesut İnan, İntema ve Haliç Üniversitesi’ne teşekkür ederek, birlikte hayata geçirdikleri bu programın sektörün ihtiyaçlarını ve artan ilgiyi karşılaması bakımından bir “ilk” olduğuna dikkat çekti. Dr. İnan “Eğitim ve proje çalışmalarımızla turizm sektöründeki meslektaşlarımızı günümüz teknolojileriyle de buluşturarak gelecek yıllara yatırımlar yapılmasını sağlamak durumundayız. Eğitim ve proje çalışmaları yardımıyla bu çağı, tüm sektör temsilcilerimizle birlikte hem eğlenerek hem de öğrenerek yakalama olanağı sağlayacağımıza inanıyorum. Bunu da ancak lezzet mirasımıza, bilime ve gastronomiye gönül verenlerin desteği ile başarabiliriz” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder