HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR
Zoom, iki faktörlü doğrulama (2FA) özelliğini duyurdu
Zoom, kullanıcıların güvenliğini artırmak amacıyla
mobil uygulama ya da SMS üzerinden ikinci bir kimlik doğrulaması yapmayı sağlayan
İki Faktörlü Doğrulama (2FA) özelliğini bünyesine ekledi.
Zoom’un gelişmiş İki Faktörlü Doğrulama özelliği, yöneticilerin ve kurumların kullanıcılarını korumasını ve platform üzerinde ortaya çıkabilecek güvenlik açıklarını engellemeyi kolaylaştırıyor.
İki Faktörlü Doğrulama, kullanıcıların kimlik doğrulaması aşamasında kullanıcının hesabın sahibi olduğunu, kullanıcının bildikleri (parola ya da PIN), sahip olduğu objeler (akıllı kart ya da mobil cihaz) ya da fiziksel özellikleri (parmak izi, ses) gibi iki ya da daha fazla kanıt veya doğrulama bilgisi sunarak, işlemi gerçekleştiriyor.
Zoom 2FA’nın faydaları
Zoom’un tümleşik iletişim platformundaki 2FA çözümü, kullanıcılara aşağıdakilerin de arasında bulunduğu çeşitli faydalar sağlarken, doğrulama ve güvenlik açıklarına karşı korumanın güvenilir bir yolunu sunuyor:
- Artan güvenlik: 2FA ile kurumlar, çalışanların ya da öğrencilerin cihazlarına erişim sağlayarak ya da parolaları tahmin ederek kötü aktörlerin hesaplara erişim sağlamasını önleyen ek bir güvenlik katmanı ekleyerek kimlik hırsızlığı ve güvenlik açığı riskini azaltabilecek.
- Gelişmiş uyumluluk: 2FA kullanımı, kurumların hassas veri ve müşteri bilgileri için uyumluluk yükümlüklerini yerine getirmesine yardımcı olacak.
- Azalan maliyetler: Ufak işletmeler ve okullar için bir SSO hizmeti masraflı olabilir. Zoom 2FA çözümü, kullanıcıları doğrulamak ve güvenlik açıklarına karşı koruma için ücretsiz ve etkin bir yol sunuyor.
- Basitleşen kimlik yönetimi: 2FA, kullanıcıların sürekli parola yönetimi yapma gerekliliğini azaltan ek bir güvenlik katmanı sağlıyor.
Zoom 2FA ile kullanıcılar Google Authenticator, Microsoft Authenticator ve FreeOTP gibi Zaman Bazlı Tek Seferlik Parola (TOTP) sağlayan kimlik doğrulama uygulamalarını kullanabilecek. Ayrıca Zoom, SMS ile kod göndererek ya da telefon çağrısı ile de kimlik doğrulamanın ikinci aşamasını gerçekleştirebilecek.
Zoom 2FA nasıl etkinleştirilir ve kullanılır?
Zoom, SAML, OAuth ve/veya parola bazlı olmak üzere, farklı kimlik doğrulama metotları sunuyor. Bunlar, her hesap için birbirinden ayrı olarak etkinleştirilip devre dışı bırakılabiliyor. Zoom 2FA özelliğini hesap seviyesinde parola bazlı kimlik doğrulama için etkinleştirmek isteyen yöneticiler aşağıdaki adımları izleyebilirler:
1. Zoom ana sayfasına giriş yapın.
2. Navigasyon menüsünden Gelişmiş > Güvenlik sayfasını açın.
3. İki Faktörlü Kimlik Doğrulama ile Giriş Yap ibaresinin seçili olduğundan emin olun.
4. 2FA etkinleştirmesi için aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz:
o Hesabınızdaki tüm kullanıcılar
o Belirli rollerdeki kullanıcılar
o Belirli gruplardaki kullanıcılar
5. Kaydet’e tıklayarak 2FA ayarlarından çıkın.
Zoom’un 2FA özelliği ve kurumunuzdaki kullanıcılar için bu özelliği nasıl etkinleştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi almak için Zoom destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Zoom platform güvenliği hakkında daha fazla bilgi almak için Güvenlik sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Zoom hakkında
Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM) kesintisiz video ortamında verimliliği artırmak için ekipleri bir araya getirir. Kolay, güvenilir, yenilikçi ve video öncelikli tümleşik iletişim platformumuz, masaüstü bilgisayarlar, telefonlar, mobil cihazlar ve konferans odası sistemleri arasında video toplantılar, webinar’lar ve sohbet gerçekleştirilmesini sağlar. Zoom, önde gelen iş uygulaması entegrasyonları ile kurumlara üstün deneyim sunar ve geliştirici araçları ile özelleştirilmiş iş akışları yaratmalarını sağlar. 2011 yılında kurulan Zoom’un merkezi San Jose, Kaliforniya’dadır ve dünyanın farklı noktalarında ofisleri bulunmaktadır. Daha fazla bilgi almak için zoom.com adresini ziyaret edebilir, @zoom_us hesabını takip edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder