HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR
Tüm bürokratlar ve İş insanları Derneği (Tümbiad) Karabük dernek Federasyonu
(Karderfed)Tüm bürokratlar ve iş insanları Konfederasyonunun (Tümbikon) ortaklaşa düzenlediği Turizm çalıştayı 15.01.2022 tarihinde Yenice'de Ihlamur terasında Karabük Dernekler Federasyonu, Marmara Dernekler Federasyonu ile Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu Genel Başkanı Cevdet Akay Önderliğinde Can Çobanoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Yıldızhan da yaptığı konuşmada, Karabük’te Yenice’nin sağlık turizmi içinde çok önemli bir yere ve potansiyele sahip olduğunu, katma değeri yüksek, çok sayıda tedavi uygulamalarının turizmle birleştirilebileceği bir yer olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise, bu çalıştayın Yenice’nin turizm hedeflerini gerçekleştirmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Yüzde 86’sı ormanlarla kaplı bölgenin ekoturizm noktasında değerlendirilmesi, Yenice’nin doğa turizmine katkı sağlanması açısından bu tesisi yapmış bulunuyoruz. Kültür turizmi ile Safranbolu, deniz turizmi ile Amasra’yı birleştirerek buranın turizme kazandırılması için çok çalışacaklarını ifade ederek herkese teşekkür etti.
Değerli bürokratlar akademisyenler ve iş insanlarının katkılarıyla ülkenin ve kentin turizm çeşitliliği sorunları, ekoturizmi, ülke kent markalaşması, Gastronomi Turizmi, Turizm iletişimi, aşırı turizm kavramı, sağlık turizmi, bölgesel turizm, kültürel turizm ve birçok konuda görüşlere yer verildi.
"Çalıştayda bir ormana en çok hangi renk yakışır" belgeseli herkese ilham verdi.
Karabük'ün kalkınması ve tanıtılması için bilimden, sanattan, sivil toplum gücünden yararlanarak harika projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen çalıştayda öneriler de dikkate alınarak kitap haline getirilecek. Yüzde 86'sı orman olan bölgenin ekoturizm noktasında değerlendirileceği ifade edildi.
Sunum yapan kişi ve kurumlar:
İbrahim Şahin, Karabük Kültür ve Turizm Müdürü,
Hakan Gültekin, DOKAP Başkanı,
Doç. Dr. Dilistan Shipman, Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Mesut Şenol, yazar ve editör,
Prof. Dr. Nüket Sivri, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü,
Mehmet Çetin, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi,
Doç. Dr. Nur Ündey, Haliç Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı,
Prof. Dr. Başak Solmaz, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi,
Prof. Dr. Recep Yıldızhan, TÜMBİAD Genel Başkanı,
Prof. Dr. Nuray Türker, Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı,
Yavuz Özdel, FYM Kreatif Grup Başkanı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder