7 Haziran 2016 Salı

Endüstri 4.0 yol haritasına, Türkiye’de Uyumsoft öncülük edecek...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Endüstri 4.0 yol haritasına, Türkiye’de Uyumsoft öncülük edecek

Endüstri 4.0 yol haritasına, Türkiye’de Uyumsoft öncülük edecek diyerek sözlerine başlayan Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ ERP Kıdemli Satış Yöneticisi Hakan Mete, şunları kaydetti:

Bugüne kadar herhangi bir ağa bağlantısı olmayan “nesnelerin” içerisine sensörler ve bilgisayar cihazları dahil edilerek veri alışverişine dahil olması: tabii ki Nesnelerin interneti (Internet of Things) kavramından bahsediyoruz.

Bu kavramın gelişmesi, Endüstri alanında Big Data, akıllı robotlar, bulut kavramı ve farklı teknolojik gelişimlerin bir araya gelmesiyle birlikte, günümüzde, bir önceki sanayi devriminin üzerinden henüz 50 yıl geçmeden, bir diğer sanayi devrimi yüksek sesle dile getirilmeye başlandı: Endüstri 4.0

Hazırlıklar ne durumda?

Endüstri 4.0 devriminin gerçekleşmesi için atılması gereken bazı adımlar olduğu gerçek. Ancak bunlardan en önemlisi, teknolojik alt yapının oluşturulması. Zira, bilgi ve teknoloji altyapısı olmadan Endüstri 4.0’dan bahsedebilmek mümkün değil. Özellikle bazı başlıklar, Endüstri 4.0 için oldukça önemli bir mihenk taşı olarak görülüyor. Bunlar;

•Mobil kullanım


•3rd Parti sistemler ile entegrasyon


•Big Data Analizi – İş Zekası (BI)


•İnsan – Makine etkileşimi


•Veri Güvenliği

Peki Türkiye Çağın neresinde?

Türkiye, ülke olarak 3. Sanayi devriminde proaktif davranamadı. Bu da özellikle marka çıkarma ve katma değerli ürünlerin üretimi konusunda ülkemizi bir adım geride bırakmış duruyor. Türkiye’deki işletmelere genel olarak bakıldığında, işletmelerin 2. Sanayi devrimi ile 3. Sanayi devrimi arasında bulundukları göze çarpıyor. Bundan dolayı, Endüstri 4.0 devrimi, pek çok anlamda Türkiye’nin bu treni yakalaması için çıkagelmiş mükemmel bir fırsat.

Uyumsoft: Türkiye’nin Lider Kurumsal Teknoloji Firması

Uyumsoft, yapmış olduğu projeler ile Kurumsal Teknolojilerin geliştirilmesi konusunda, Türkiye’nin amiral gemisi olduğunu pek çok kez kanıtladı. Bu vizyonu ile dünyadaki teknolojik gelişmeleri de, yakından takip ederek, altyapısını Endüstri 4.0 teknolojilerine uygun olarak hazırladı ve güncel gelişmeleri de takip ederek, her geçen gün yenilikleri çözümlerine entegre ediyor.

Web tabanlı ve Cloud olarak hizmet verebilen Uyumsoft ERP çözümü ile birlikte, mobil kullanım, farklı yazılımlar ve kamu sistemleri ile entegrasyonları web servisleri aracılığıyla kolayca gerçekleştiren veritabanı yapısı, global iş ortaklıkları ile edindiği entegre iş zekası çözümü gibi, teknolojileri de Uyumsoft kurumsal yazılım yapısı içerisinde barındırıyor.

Uyumsoft bu vizyonu ile, Türkiye’de bulunan firmalara gelecekte sadece yazılım olarak değil, teknoloji anlamında da danışmanlık vererek, Türkiye’nin büyümesine katkı yapmayı, yerli ve global markaların oluşmasında öncü olmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder