9 Ağustos 2021 Pazartesi

“Endüstriyel baskının efsanesi EFI, tüm sektörlerin sahip olmak isteği marka”

 


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Lidya Grup Geniş Format Satış Müdürü Mehmet Döner,

“Endüstriyel baskının efsanesi EFI, tüm sektörlerin sahip olmak isteği marka” 

Dünyada endüstriyel baskı sektörünün efsanesi olan EFI, reklam sektörü basta olmak üzere endüstriyel baskı yapan sanayi işletmelerine kadar tüm sektörlerin sahip olmak istediği lider global bir markadır. 

Dünden bugüne EFI markasının tarihçesi hakkında bilgiler veren Lidya Grup Geniş Format Satış Müdürü Mehmet Döner, şunları söyledi: 

“EFI, dünyanın önde gelen yazılım firmalarından birisi. Kuruluş yılı 1981 ve kuruluş amacı ilk olarak dijital baskı pazarı için renk yönetim sistemini üretmek oldu. Bunu da 1991 yılında dünyanın en iyi renk yönetim sistemini Fiery’i dünyaya hediye ederek başarmıştır. Bu kapsamda, üretmiş olduğu yazılımın çalışabileceği üniteyi, yazılım ile birlikte komplike bir şekilde çalışabilmesi için üreten ilk ve tek firmadır. Tabi bu durum dünyadaki tüm müşterilerine, üretim esnasında verimliliği ve stabilizasyonu sağlamak adına büyük fayda sağlıyor. Birçok global dijital baskı makinesi üreticisi, üretmiş oldukları birçok üründe ve özellikle de endüstriyel ürünlerinde, EFI’nin Fiery server’lerini tercih ediyor. Bu da EFI’nin, global dijital baskı pazarı için önemini gösteren en büyük göstergedir. EFI yazılım alanında güç kazanıp, dünyada bu alanda liderliğini ortaya koyması ile birlikte, artık yazılımlarının gücünü daha fazla sergileyebileceği endüstriyel baskı makinesi üretmek ve dünyaya pazarlamak amacı ile 2003 yılında Vutek markasını bünyesine katarak, artık dijital baskı alanında yazılım firması olmasının yanında, ekipman üreticisi olarak da anılmaya başlamıştır. Ve, yazılım tarafındaki gücünü, ekipman tarafında da ortaya koyarak Vutek markasını endüstriyel baskı alanında dünya liderliğine taşımıştır. Tabi bununla birlikte, kuruluşundan günümüze kadar dijital baskı sektörüne yatırımlarına devam ederek, bünyesine sırasıyla, etiket baskı makinesi Jetrion, seramik baskı markası Cretaprint, tekstil baskı makine markası Reggiani ve R2R baskı makinesi üreten Matan firmalarını katmıştır ve endüstriyel alanda hemen hemen tüm sektörlere hitap edebilir hale gelmiştir. Bu markaların tümü, kendi alanlarında dünya lideridir” dedi. 

EFI, Türkiye pazarına Lidya Grup işbirliği ile girdi 

EFI’nin ülkemiz pazarındaki yolculuğunu anlatarak konuşmasına devam eden Mehmet Döner, şunları kaydetti: 

“Türkiye pazarında EFI ve Lidya Grup işbirlikteliğinden bahsedecek olursak, iki firmanın yolu 2015 Kasım ayında kesişti ve işbirlikteliği bu tarihte başladı. Lidya Grup olarak, EFI işbirlikteliğimizin ilk yılı olan 2016 yılında dünya genelinde en iyi iş ortağı ödülünü alarak büyük gurur yaşadık. Bu da bizlere, ileriki süreçler için büyük motivasyon kaynağı oldu ve EFI markasını başarıyla temsil etmeyi sürdürüyoruz. Ülkemizde EFI markalı hemen hemen tüm ürün gruplarının satış ve servis hizmetini vermekteyiz. Bu kapsamda, EFI’nin sadece reklam sektörü için üretmiş olduğu 27 ayrı model bulunuyor. Bu ürün gamının hemen hemen tümünü, ülkemizde kurduk ve çalıştırıyor olmaktan çok mutluyuz. Bilindiği üzere EFI, ülkemiz pazarına Vutek markası ile giriş yaptı ve dünyada olduğu gibi ülkemizde de liderliği kimseye bırakmadı. Ülkemizde, Vutek markası özellikle reklam sektörünün efsane markası haline geldi ve tüm sektörün sahip olmak istediği bir marka oldu. Bu durum devam etmektedir ve Türkiye’de Lidya Grup iş ortaklığı ile marka, gücünü korumaya devam edecektir” diye konuştu. 

2021 yılını başarılı geçiriyor  

Geçtiğimiz yılı ve bu yılı değerlendirerek konuşmasını sürdüren Mehmet Döner, şunları anlattı: 

“Son bir yılı aşkın süredir, tüm dünya pandemi ile mücadele ediyor. Bizim ülkemizde bu durumdan oldukça etkilendi. Ancak bu süre zarfında, EFI yıllık cirosunun her yıl ortalama %25’ni ar-ge’ye ayırarak, daha çok maliyet avantajı sağlayan ve daha fazla inovasyona yönelik ürün gruplarını geliştirmeye ve üretmeye devam etti. Bu dönemde Lidya Grup olarak bizde, olabildiğince dinamik kalarak, müşterilerimiz ile yeni iş alanları ve teknolojik yenilikleri yakından takip ederek, bugünlere ve önümüzdeki günlere hazırlık yaptık. Bu yılın başında, EFI’nin endüstriyel anlamda ürün gamının en üst kademesine konumlandırdığı HS serisi makine satışını gerçekleştirdik. Ardından Hybrid segmentinde iki adet endüstriyel makine satışı gerçekleştirerek, 2021 yılına başarılı bir başlangıç yaptık ve yılın ilk 8 ayını başarıyla geçirdik. Bundan sonraki süreç için pozitif anlamda beklentilerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Yıl içerisinde dinamik ve profesyonel satış kadromuz, uzman servis ekibimiz, 5 bölge ofisimiz, 23 ilde doğrudan satış ve servis hizmetimiz ve bunun dışında kalan tüm illerde 22 adet bayi kanalımız ile  müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder