30 Ekim 2018 Salı
Uyumsoft, 2.Teknoloji Transfer Ofisleri buluşmasına katıldı...
HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR
Uyumsoft, 2.Teknoloji Transfer Ofisleri buluşmasına katıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, 15 Ekim Pazartesi günü, Yıldız Teknopark Konferans Salonu’nda “2.Teknoloji Transfer Ofisleri Buluşması” gerçekleşti. Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi (YTTO)’nin organizasyonunda yapılan toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, YTÜ, TTO’lardan yetkililer ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.
Toplantı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Başkanı Mehmet Önder’in aralarında bulunduğu kamu, TTO’lar ve iş dünyasının temsilcilerin katılımıyla Yıldız Teknopark Konferans Salonu’nda yapıldı.
Katma değeri yüksek ürünler üretilmeli
Ülke olarak hedeflerimize ulaşmamız noktasında, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinin önemini vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit, şunları söyledi: “Kamu, üniversiteler ve sanayi kurumları arasındaki harmoniyi sağlamanın yolu teknoparklardır. Önümüzdeki dönemde ülke olarak, üniversitelerimiz ve sanayi kurumlarında, bilginin ticarileştirilmesi noktasında daha büyük adımlar atılacaktır” dedi.
Patentler, ticarileşmeye yönelik olmalı
Üniversitelerin bilgi üretmeye yönelik çabalarına değinen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, şunları kaydetti: “Son yıllarda ar-ge’ye ayrılan pay, ne kadar artsa da, sürdürülebilir şekilde artması gerekiyor. Sanayide, ar-ge’ye yönelik insan kaynağını arttırmamız lazımdır. Ülkemizin patent sayısı arttı, ancak bunların ticarileşmeye ve markalaşmaya yönelik olanlarının da sayısında artış olmalıdır” dedi.
Üniversiteler teknoloji üretmeli
Ar-ge ve inovasyon konularında birçok desteklerin verildiğini anlatan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, verilen ar-ge teşviklerinin denetlenmesinin önemine de değinerek, konuşmasına şöyle devam etti: “İhracatta yüksek teknoloji ürünlerin payının yükseltilmesinde, üniversitelere önemli görevler düşmektedir. Bilginin kaynağı üniversitelerdir ve bilgi üretemezse teknolojide ilerleme kaydedilemez” dedi.
“Sanayicilerin, Üniversitelerden ve TTO’lardan beklentileri”
konulu panel yapıldı
Etkinlikte, “Sanayicilerin, üniversitelerden ve TTO’lardan beklentileri” konulu bir panel düzenlendi. Yıldız TTO Üniversite Sanayi İşbirliği Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Ekerim’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Başkanı Mehmet Önder, Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi İş Geliştirme ve Teknoloji Sanayi ve Ticaret AŞ Entegrasyon Müdürü Murat Tunçer ve Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar Sanayi ve Ticaret AŞ Emre Tokmak birer konuşma gerçekleştirdi.
Uyumsoft, Türkiye’nin inovasyon liderleri arasına adını yazdırdı
Uyumsoft’un, Türkiye’nin inovasyon liderleri arasına adını yazdırdığını kaydeden Uyumsoft Bilgi Sistemler ve Teknolojileri AŞ Başkanı Mehmet Önder, ileri teknoloji konularına odaklanarak yıllık gelirin %43’nü ar-ge faaliyetlerine ayırdıklarını belirtti. %100 yerli firma olduklarını anlatan Mehmet Önder, konuşmasında Uyumsoft’un ürün ailesinde, ERP (cloud, bulut, mobil); iDönüşüm (e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-İrsaliye, e-Bilet) uygulamaları, EkoTicari (EkoTicari ve EkoHR) ürün ailesi, Banka Bakiyem, Uyumpos ve 30’un üzerinde kamu projesinin yer aldığını anlattı.
Konuşmasında Yıldız Teknopark’ta yapmakta oldukları çalışmalara değinen Mehmet Önder, şunları söyledi:
“Gerek iş ortaklarımız ile çeşitli projelerde işbirlikteliği yaparken, gerekse start-up’ları desteklemeye ve mentörlük yapmaya devam ediyoruz. Uyumsoft ofisi olarak, tıpkı bir kuluçka merkezi gibi faaliyet göstermekteyiz. Bugüne kadar 30’un üzerindeki firmayı, Türkiye ekonomisine kazandırdık. Üniversite- sanayi işbirliği kapsamında, Uyum Akademi’de başarılı projelere imza atmaktayız. Sanayiciler olarak, akademisyenler ile birlikte yapabileceğimiz işler konusunda görüşmekteyiz. Bilindiği üzere, Yıldız Teknopark’da 400 şirkette, 7 bine yakın mühendis çalışıyor ve yapamayacağımız yazılım yoktur. Eğer birliktelik yaparsak, global çaptaki projelere talip olarak dünya çapında başarılar elde edebiliriz. Aynı zamanda önümüzdeki süreçte, ürün ve hizmetten daha çok know-how’umuzu satmalıyız” dedi.
Akademisyen ve sanayici birlikte üretmelidir
Yıldız Teknopark’a 4 yıl önce taşındıklarını ve bu süre zarfında üniversite ile birlikte projeler geliştirdiklerini anlatan Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi İş Geliştirme ve Teknoloji Entegrasyon Müdürü Murat Tunçer, şunları söyledi: “Aktek olarak, üniversiteler ile proje birlikteliklerimiz olmaktadır.Ayrıca stajyer destekleme programlarımız mevcut. Günümüzde, teknoloji geliştirmede ve transferinde akademisyenler ve sanayiciler birlikte hareket etmeli; fikirleri ve ürünleri beraber ortaya koyabilmelidir” dedi.
Sağlık sektöründe ar-ge ve inovasyon gereklidir
Sağlık sektöründe ar-ge ve inovasyonun önemine değinen Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar Sanayi ve Ticaret AŞ Emre Tokmak, şunları anlattı: “Sağlık sektöründe teknolojik gelişmeler çok hızlı bir şekilde ilerliyor, inovasyona yönelik çalışmalar ön plana çıkıyor ve bu nedenle de üniversiteler ve sanayi daha fazla işbirliği içinde hareket etmelidir. Sanayi ve akademi olarak, problemleri yeniden masaya yatırıp, birlikte çözümler üretmemiz gerekiyor. Patentleri sınıflandırmamız gerekiyor; ürün odaklı ve pazarlama odaklı çalışmamız lazımdır” dedi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder