17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kapadokya’da, "yerli turist" can suyu oldu...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



Kapadokya’da, "yerli turist" can suyu oldu

Kapadokya’yı, bu yıl yerli turist kurtarıyor

Küçük Oteller Derneği / Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu, 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışma yayınlandı. Çalışmada, turizmde yaşanan mevcut sıkıntının, son günlerde bulunduğumuz coğrafyada ve ülkemizde yaşanmakta olan; Suriye, IŞID, terör olayları gibi konular olduğu belirtildi.
Küçük Oteller Derneği / Kapadokya Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan konaklama istatistiklerine (İş Emniyet Müdürlüğü'nden gelen KBS verileri çerçevesinde elde edilen verilerdir) bağlı olarak (Jandarma Bölgesi hariç), 2015 yılının ilk 7 ayında bölgemizde konaklayan yerli ziyaretçi sayısı; bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 azalmış durumda iken; 2013 yılının aynı dönemine göre ise, bu düşüş %13 olmuştur. Yabancı gezgin profilinde yaşanan değişim ve sayısal düşüşe karşı, yerli turist  bölgeyi ziyaret etmeye ve bölgede konaklamaya devam etmektedir.
Derneğin Kapadokya temsilcileri, "Seçim ve siyasal belirsizliklere rağmen, bu dönemi %3 gibi bir kayıpla atlattık. Yerli turist, küçük ve orta ölçekli otellerimiz için can suyu olmaktadır." diye konuştu.

Çin’den gelen gezgin sayısında %68 artış

Önümüzdeki günlerde 2015 yılının ilk 7 ayında yabancı ziyaretçi rakamlarında yaşanan değişim ve düşüşe ilişkin olarak da, bir açıklama ve değerlendirme yapacaklarını belirten dernek çalışma grubu, şunları kaydetti:
"İlk bulgular, 2015 yılı ilk 7 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, Çin'den gelen gezgin sayısında  %68'lik bir artış olduğunu gösteriyor. Bu bölgemiz için büyük bir fırsat. Fakat bu büyümenin sürdürülebilmesi için huzur ve güven ortamının yeniden sağlanması gerekiyor. Aksi taktirde, bu büyük fırsatı kaçırmış olacağız. Çin pazarı için bugüne kadar yapılan pek çok çalışma da çöpe gidiyor olabilir." dediler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder