9 Ağustos 2015 Pazar

“Yat Türkiye Şampiyonası” 14 – 16 Ağustos’ta Milta Bodrum Marina’da gerçekleşecek

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



Yat Türkiye Şampiyonası’nın tanıtımı, 6 Ağustos Perşembe günü, aynı zamanda yarışın Mekan Sponsoru da olan The Grand Tarabya’da düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti. Toplantıda Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, TYF Başkan Vekili Naci Kuriş, TYF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Karacalar ve TYF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Pınar Coşkuner Genç yarış ile ilgili ayrıntıları paylaştı.60 teknenin katılması beklenen yarışta ekipler, 3 gün boyunca farklı sınıflarda yarışacak. Yarışın galibi trofenin sahibi olup Avrupa’da seçilen bir yarışta Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanacak.

Yat sınıfında düzenlenen yarışlar arasında en prestijli yat yarışı olarak gösterilen “Yat Türkiye Şampiyonası” bu yıl ilk kez düzenleniyor. Gelecek yıllarda da düzenlenerek gelenekselleşecek yarış, en iyi ekiplerin katılımıyla Milta Bodrum Marina’dan start alacak. Yarışın galibi bir sene boyunca trofenin sahibi olacak ve Avrupa’da düzenlenecek uluslararası yat yarışında ülkemizi temsil etme hakkını kazanacak. 7 sınıfta kıyasıya mücadele edecek ekipler birinci gün Sahil Güvenlik Kupası, ikinci gün Milta Marina Kupası, üçüncü gün ise Bodrum Belediyesi Kupası’nı kazanmak için yarışacaklar. Şampiyonanın galipleri ise üçüncü gün genel klasman sonuçlarına göre belirlenecek. Birinci, ikinci ve üçüncü gün sınıf birincileri, üçüncü gün ise genel sıralamada her sınıfın dereceye giren ilk üç ekibi ödül kazanacak. Ayrıca kazanan bazı ekipler destekçi markalar tarafından hediye edilecek şampiyonaya özel ödüllerin de sahibi olacak.

Yelkenin Kalbi Bodrum’da Atacak.                                                                                                     Tutku, rüzgar ve mavinin içinde 3 gün sürecek heyecanlı yarışların kazananları 16 Ağustos Pazar günü Milta Bodrum Marina’da Saat 20.00’da düzenlenecek ödül gecesinde ödüllerine kavuşacak ve kapanış seremonisi ile bu muhteşem yarış gelecek sene düzenlenmek üzere son bulacak.

M. Serhat Belli:  “Ülke ve dünya çapında birçok organizasyona imzamızı atacağız.”                   Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Sayın M. Serhat Belli konuşmasında; “Türkiye Yelken Federasyonu Yönetimi olarak yelkenciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tüm deniz severlerin ve yelkene gönül verenlerin de desteği ile hedeflerimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Büyük bir öz veriyle hazırlandığımız, bu yıl ilki gerçekleşecek ve bundan sonraki yıllarda gelenekselleşecek olan Yat Türkiye Şampiyonası’nı tüm yelken camiasına armağan ediyoruz. Güzel bir rota seçtik. Yarışların en verimli ve güvenli şekilde gerçekleşmesi için tüm ekiplerin ilgili talimatları itinayla yerine getirmesini, hava koşullarının da bizden yana olmasını temenni ediyoruz. Bu yarışı destekleyen tüm markalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de yine markalarımızın desteği ile Türkiye Yelken Federasyonu olarak bu şampiyona gibi ülke ve dünya çapında birçok organizasyona imzamızı atacağız.

Naci Kuriş: “Tesisleşme anlamında ciddi yatırımlarımız olacak.”
Konuşmasında olimpiyat hazırlıkları ve tesisleşmenin öneminden bahseden Türkiye Yelken Federasyonu Başkan Vekili Sayın Naci Kuriş “Bilindiği gibi 2016 Rio Olimpiyatları kota hazırlıkları içerisindeyiz. Göreve geldiğimizden bu yana olimpik sınıflardaki ekip ve donanım eksikliklerimizin büyük bir kısmını gidermiş bulunuyoruz. Tesisleşme anlamında ise ciddi yatırımlarımız olacak. Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan, gıpta ettiğimiz yelkencilik tesislerine çok yakın zamanda biz de kavuşacağız. “ dedi.

Ömer Karacalar: “Yatçılığın son yıllardaki gelişiminden memnunuz.”
Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda Yat-Dragon Komite Başkanlığı görevini yürüten  Ömer Karacalar yatçılığın son zamanlardaki gelişiminden bahsetti. “Gerekli koşullar yerine getirildiği takdirde kulüpler tarafından organize edilen yarışlara Federasyon olarak gereken tüm desteği veriyoruz.” diyen Karacalar konuşmasının devamında 2015 Yat Türkiye Şampiyonası’nın yatçılık özelindeki önemini anlattı.

Pınar Coşkuner: “Yat Türkiye Şampiyonası Kulüpler tarafından organize edilen yarışlar için mutlaka TYF’ den görüş alınmalı.”Türkiye’nin farklı bölgelerinde kulüpler tarafından birçok yarışın düzenlendiğini bildiren Coşkuner; “Sporcularımızın ve kulüplerimizin gösterdiği ilgiden memnunuz, ancak tüm yarışların en verimli ve güvenli şekilde seyredebilmesi için mutlaka Türkiye Yelken Federasyonu tarafından görüş alınması gerekiyor, tüm talimatlara hassasiyet gösterilmesini istiyoruz” dedi ve Yat Türkiye Şampiyonası’nın yarış kurallarını anlattı.

YARIŞ ÖZELLİKLERİ
Yarış Sayısı: 2015 Türkiye Yat Şampiyonası Yarışlarında 4 adet şamandıra ve 1 adet coğrafi yarış olmak üzere toplam 5 yarış yapılacaktır. Sahil Güvenlik Kupası ve Milta Marina Kupası Yarışları aynı gün içerisinde iki defa yapılacak şamandıra yarışlarından oluşmaktadır. Bodrum Belediyesi Kupası Yarışı ise 1 adet rota yarışından oluşur.                                                                                                  
Rüzgar: Yarışlar 4 knots ile 30 knots arası devamlı esen rüzgar kuvvetinde yapılır.                       Tekneler: IRC sınıf yarışlarına sadece 2015 senesine ait IRC ölçü belgesi bulunan tekneler katılabilir. Geçerli IRC belgesi bulunmayan tekneler, kabul etmeleri durumunda Destek Sınıfı’nda yarışabilir. Yarış, tekne boyu 8 m-27 m arasında olan dıştan ya da içten takmalı motor taşıyan ve güvenlik kuralları çerçevesinde yarışmaya uygun donanıma sahip her türlü yelkenli teknenin katılımına açıktır. Yarışa katılacak her teknede yelken numarası ve borda numarası bulunmalıdır.Sporcular: Teknelerde yarışan her sporcunun 2015 senesine ait geçerli sporcu lisansı bulunmalıdır. Geçerli lisansı bulunmayan sporcular geçici lisans çıkartarak yarışta yerini alabilir. Lisans belgesi bulunmayan hiçbir sporcu teknede yer alamaz.Ekip Sayısı: IRC sınıfı teknelerde yarışacak ekip sayısı teknenin IRC sertifikasında belirtilen ekip sayısı ile sınırlıdır. Destek sınıfında yarışan teknelerde maksimum 10 kişi bulunabilir. Yarışan teknelerde en az 3 sporcu daimi olarak bulunmalıdır.                                                                                                  
Katılım: Yarış tüm bölgelerden katılıma açıktır.                                                                                 Son Başvuru Tarihi: Başvurular en son 13 Ağustos 2015, Perşembe günü Saat: 17:00’a kadar BAYK (Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü)’da kurulacak yarış sekreterliğine yapılmalıdır.Partner ve destekçi markalar: BAYK, Spor Toto, Spor Genel Müdürlüğü, Nacar, Bodrum Belediyesi, Milta Bodrum Marina, Bodrum Ticaret Odası, International Akzo Nobel, The Grand Tarabya Hotel, UK Sailmakers, I-Marine.
 Haber Kaynağı: 2


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder