3 Eylül 2018 Pazartesi

Artaş Grubu Kayseri’yi, dünyaya tanıtıyor.....

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu,
“Kayseri’yi, dünyaya tanıtmanın lokomotifliğini üstlendik”

Kayseri’yi dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini kaydeden Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu, şunları söyledi:
“RadissonBlu Hotel Kayseri olarak, yurtdışındaki fuar ve workshop etkinliklerinin hemen hemen hepsine katılarak, destek vermekteyiz. Bu alanda büyük bir tecrübe birikimi elde ederek, Kayseri’mizin ve ülkemizin tanıtımında öncü kuruluşlardan birisi haline geldik. Otelimiz, bu çalışmalarımızın neticelerini de almaya başladı. Bu sene ilk defa Ukrayna’dan Kapadokya’ya gelen gruplardan, talep almaya başladık ve ilk grubumuzubu ay içerisinde otelimizde konaklatacağız. Otelimiz, her ne kadar Kapadokya’nın içerisinde olmasa da, yakın olması ve sadece Orta Anadolu değil, Türkiye çapında benzersiz bir hizmet kalitesine sahip olması sebebiyle, Kapadokya’ya gelen grupların tercihi olmaya başlamıştır. Otelimizde konaklayan Kapadokya grupları içerisinde, ilk sırayı Çinliler, 2.sırayı Koreliler alıyor. Kayseri ve Kapadokya’nın, yurtdışındaki hedef pazarlarda ortak tanıtılıp pazarlaması noktasında, “Kültür Kayağı- Erciyes’te Kayak Kapadokya’da Balon” gibi çalışmalarımız yoğun ilgi görüyor” dedi.

Keşfedilmeyen güzellikler, Çinlileri büyülüyor

Kayseri’nin, turizm potansiyeli açısından eşsiz bir zenginliğe sahip olduğunun altını çizen Recep Arifoğlu, şunları anlattı:
“Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Erciyes AŞ, THY ve otelimiz RadissonBlu Hotel Kayseri başta olmak üzere, Kayseri’yi dünyaya tanıtmak için çok ama çok büyük bir gayret sarf ediyoruz. Kadim şehir Kayseri’miz, turizm potansiyeli açısından eşsiz bir zenginliğe sahiptir. Özellikle kayak merkezi anlamında, dünyadaki rakipleri ile boy ölçüşebilecek durumdadır. Bu yılın Aralık 2018-Mart 2019 tarihleri arasındaki kayak sezonu için otelimize talep ve rezervasyonlar 10 ay öncesinden gelmeye başlamıştır.Erciyes Kayak Merkezi “Kar Garantili” bir kayak merkezidir ve Kasım - Mart tarihleri arasında kar garantisi vermektedir. Bir diğer konu, Kayseri turizmin önündeki en büyük engellerden birisi, şehrimize Avrupa’nın bazı merkezlerinden direk uçuşun olmamasıdır. Bunu aşmak için bütün gücümüzle, charter firmalarını ikna etmeye uğraşıyoruz. Nitekim, geçtiğimiz günlerde otelimizde yapılan toplantıda, Ukrayna’dan charter seferi düzenlenmesi için de önemli ilerlemeler kaydettik. Örneğin, 14 - 17 Haziran tarihleri arasında katıldığımız 32.Hong Kong Uluslararası Turizm Fuarında Çinli seyahat acenteleri ile görüşmeler yaptık. Fuar sırasında görüştüğümüz Çinli acentelere, Kayseri’nin henüz keşfedilmemiş doğal güzelliklerini anlattığımızda son derece ilgilerini çekti. Özellikle kayak, yamaç paraşütü, Talas ve Sultan Sazlığı Kuş Cenneti’nin Çinlilerin ilgisini çekecek yerler olduğunu belirttiler. Bazı Çinli acenteler ile, Kapadokya turlarınailave olarak 1 gün olarak Kayseri’nin eklemesi konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Özetle, kadim şehir Kayseri’mizi turizm elçisi olarak Dünya’ya tanıtma faaliyetlerinin lokomotifliğini üstlenen RadissonBlu Hotel Kayseri olarak, kentimizi dünya turizmine kazandıracak projelere destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Son yıllarda “sağlık turizminde” ön plana çıkıyor

Son yıllarda kentin sağlık turizminde ön plana çıktığını ifade eden Recep Arifoğlu,konuşmasına şöyle devam etti:
“Otelimizin yabancı profili, yeni pazarların sürekli olarak eklenmesi ile her sene gittikçe çeşitleniyor. Otelimizde kalan yabancı misafir profilini incelediğimizde, iş için konaklayanlar, tedavi amaçlı konaklayanlar ve turistik amaçla konaklayanlardan oluşuyor. İş için konaklayanları, genellikle sanayiye gelen mühendisler oluşturmakta ve gelenlerin nerdeyse tamamına yakını otelimizde konaklamaktadır. Özellikle, Alman ve İspanyol misafirlerimizin, önemli bir bölümünü mühendisler oluşturmaktadır.Kayseri, son yıllarda sağlık turizminde ön plana çıkmaya başlamıştır. Erciyes Üniversitesi’nin birçok bölümünün, Ortadoğu’nun en iyileri arasında olması sebebiyle,tedavi amaçlı gelerek otelimizde konaklayan birçok misafirimiz bulunuyor.Bunların geneli Suudi Arabistan, Katar ve BAE vatandaşıdır. Turistik amaç için konaklayanları ise, ikiye ayırmamız gerekiyor. Kış sezonunda kayak turizmi için gelenler ve yaz döneminde Kapadokya’ya gelenler oluşturuyor. Kış sezonunda konaklayanlarda, Ukraynalılar birinci, Ruslar ikinci sırayı yer alıyor. Yaz döneminde Kapadokya’ya gelen gruplar içerisinde otelimizde konaklayanlarda, ilk sırayı Çinliler, 2.sırayı ise Koreliler alıyor” şeklinde konuştu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder