3 Eylül 2020 Perşembe

İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ye geçiş, 1 Aralık 2020 tarihine uzatıldı..

 HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ye geçiş, 1 Aralık 2020 tarihine uzatıldı. Hizmet sağlayıcıların verilerini, 30 Kasım 2020 tarihinden önce sisteme yüklemeleri gerektiği açıklandı.

31227 sayılı Resmi Gazete’de, 28 Ağustos tarihinde yayımlanan Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik duyurusuyla, hizmet sağlayıcıların datalarını yükleme tarihinin 1 Aralık 2020’ye kadar ertelendiği belirtildi. 

Müşterilerine tanıtım veya reklam amaçlı ileti gönderecek olan gerçek veya tüzel hizmet sağlayıcı kurum ve kuruluşların; ellerindeki izinli mail adresi, cep telefonu gibi datayı İYS sistemine 30 Kasım tarihinden önce aktarmış olmaları gerektiğinin altı çizildi. 1 Aralık 2020 tarihine kadar İYS’ye aktarılmamış olan izinlerin “geçersiz” sayılacağı kaydedildi ve hizmet sağlayıcı kurum ve kuruluşların, bu tarihten itibaren İYS sistemi üzerinde onayı olmayan alıcılara tanıtım ve reklam amaçlı ticari ileti gönderemeyeceğinin altı çizildi. 

Bunun için hizmet sağlayıcıların biran önce ellerinde bulunan izinli alıcıların datasını İYS’ne yüklemeleri zaruridir. Onaylı izinler İYS’nin web sitesine tek tek veya toplu halde eklenebileceği gibi, İYS iş ortağı Uyumsoft AŞ tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde eklenerek, tüm ileti yönetim süreci uçtan uca yönetiliyor. Hizmet sağlayıcı işletmeler, 7/24 Uyumsoft’tan hizmet alırken, birden fazla sayıdaki işletme ve markasını UyumİYS ile tek platform üzerinden takip edebiliyor.

Uyumsoft, İleti Yönetim Sistemi (İYS)’nin iş ortağıdır

Ülkemizin inovasyon lideri Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, İYS (İleti Yönetim Sistemi)’nin iş ortağıdır. 24.’ncü yılında 30 binin üzerindeki müşterisinin uçtan uca dijital dönüşümünü sağlayan lider entegratör Uyumsoft AŞ ile, müşterilerinize göndereceğiniz tanıtım ve reklam amaçlı, e-posta, sesli arama, çağrı merkezi, sms gibi ticari iletileri hızlı ve güvenli bir şekilde yönetiyorsunuz. 

Yerli ve yabancı binlerce müşterisinin uçtan uca dijital dönüşümünü yöneten Uyumsoft AŞ’nin ürün gamında, Kurumsal Kaynak Planlama uyumERP (Bulut, mobil), Müşteri İlişkileri Yönetimi uyumCRM (Bulut,mobil), İnsan Kaynakları Yönetimi uyumHRM (Bulut, Mobil), e-Belge e-uyum (e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-SMM, e-Defter, e-İrsaliye ve diğer tüm e-Belgeler) uygulamaları, Ticari Paket Yazılımlar, ekoTicari (Kobi’lerin ERP’si), ekoHR, ekoSMMM (Mali Müşavir Yazılımı), ekoCari (Ön Muhasebe Ticari Paket Programı), Banka Bakiyem dahil 30’u aşkın geniş bir ürün ailesi bulunuyor.

İYS (İleti Yönetim Sistemi) nedir?

İYS (İleti Yönetim Sistemi), alıcılara (vatandaşlara) gönderilen ticari elektronik ileti izinlerinin ve şikayet süreçlerinin yönetildiği web tabanlı ulusal bir platformdur. Ticaret Bakanlığı tarafından 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi hakkındaki kanun ve mevzuat kapsamında, İYS AŞ’nin kuruluşu için TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) görevlendirmiştir. Kanun ve yönetmelik kapsamında, hizmet sağlayıcı kurum-kuruluşlar, artık ticari tanıtım ve reklamlarını sadece izni bulunan alıcılara (vatandaşlara) gönderecektir ve ayrıca alıcıların istedikleri zaman iletileri ret imkanı vardır. Sadece borç, fatura gibi bilgilendirme amaçlı iletiler de, alıcının onayının olması şartı yoktur. Kısaca, hizmet sağlayıcı kurum-kuruluşlar; reklam, kampanya, indirim, promosyon, pazarlama gibi çeşitli içerikteki ticari iletilerini İYS’ye yükleyerek, onaylı alıcılarına sms, e-posta, sesli arama yaparak iletecektir. Alıcıların izinleri, gönderilenler, alıcılardan gelen onay ve red yanıtları dahil, tüm datalar İYS ortamında tutulurken, izinler zaman damgasıyla kayıp altına alınarak, güvenli bir şekilde ulusal veri tabanı olan İYS’de bulunacaktır. Alıcılar, kendilerine gönderilen ticari iletileri, istedikleri zaman reddetme hakkına sahiptir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder