19 Ekim 2020 Pazartesi

Medikal sektörü, Kolaymedikal Platformu ile e-Fatura’ya geçiyor ...

 HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in yayınlamış olduğu tebliğe göre, tüm eczane, medikal ve optisyenlik müesseseleri gibi Sağlık Hizmetleri Sunucuları ile medikal malzeme ilaç/etken madde temin eden tüm mükelleflerin, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren brüt satış hasılatına bakılmaksızın E-fatura uygulamasına geçmeleri zorunludur.  

Kolaymedikal Platformu; E-fatura ve Ürün Takip Sistemi (ÜTS) ile entegre çalışarak,  mükellef işletmelerin zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlayan bir uygulamadır. Kolaymedikal, kullanıcının ihtiyaçlarına göre modellenebilir. Kolaymedikal ile, mevcut ticari uygulama üzerinden E-fatura entegrasyonu ile ÜTS entegrasyonu beraber veya ayrı ayrı kullanılabilir. 

Medikal sektöründe dijital dönüşümü sağlayan Kolaymedikal Platformu günümüzde, E-fatura mükellefi olup Ürün Takip Sistemine ürün bildirmek zorunda olan medikal sektörü firmaları tarafından kullanılmaya devam etmektedir.   

İki uygulamayı tek bünyede bütünleştiren başka bir yazılım bulunmuyor  

Kolaymedikal’in, E-Fatura ve ÜTS’yi tek platformda toplandığının altını çizen Kolaysoft Teknoloji AŞ Dijital Dönüşüm Uzmanı Sıla Gül Ottan, şunları söyledi: 

“Kolaymedikal Platformumuz, E-fatura sisteminde alışkan olduğumuz ticari uygulamayla entegrasyonu, bir adım daha öteye taşıyarak ÜTS entegrasyonunu da kendi bünyesine alarak, tamamen kullanıcı dostu bir uygulama haline dönüşmüştür. Piyasada, E-fatura entegrasyonu yapabilen veya ÜTS entegrasyonu yapabilen ayrı ayrı uygulamalar mevcuttur. Ancak, e-Fatura ve ÜTS’yi tek bünyede birleştiren ikinci bir uygulama yazılımı bulunmuyor. İki uygulamayı tek bünyede toplayan yazılım Kolaysoft Teknoloji AŞ’nin platformu olduğundan, E-fatura ve ÜTS zorunluluğu olan tüm sektörlerde Kolaymedikal’e yoğun talep gerçekleşiyor” dedi. 

Medikal sektöründeki firmaların hayatını kolaylaştırıyor

Kolaymedikal Platformu ile medikal sektöründeki firmaların hayatını ciddi anlamda kolaylaştırdıklarını anlatan Sıla Gül Ottan, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Kolaymedikal Platformu sayesinde, medikal sektöründeki mükellef işletmeler, alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Mevcut ticari uygulamaları ne olursa olsun entegrasyonu sağlıyorlar ve başka hiçbir modül veya sürüme de gerek olmadan E-fatura- E-Arşiv faturalarını, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’e gönderiyorlar. Aynı zamanda, Kolaymedikal uygulaması çift yönlü bir entegrasyon sağladığından, gelen datayı da ticari uygulamaya aktarabiliyor. Kısaca, Kolaymedikal Platformu, Ürün Takip Sistemindeki aynı mantık ile çalışıyor ve fatura içindeki ürünleri ÜTS’ye aktarıyor. Kolaymedikal aynı zamanda, Medula ile de entegre çalışabilen yapısı sayesinde, dönem sonlarında SGK’ya kesilecek faturaları saniyeler içinde hazırlayıp gönderebiliyor” şeklinde konuştu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder