10 Haziran 2021 Perşembe

E-fatura’da, eczacılar için geri sayım başladı ...

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in, Şubat ayında yayınlamış olduğu tebliğ kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşma yapan tüm Sağlık hizmet Sunucuları, 1 Temmuz  tarihinde e-faturaya geçiş yapmak zorundadır. Sağlık hizmet sunucuları sektöründe, en yoğun grup olarak eczacılar yer alıyor. 25 bini aşkın eczacı, 1 Temmuz 2021 tarihinde e-faturaya geçmiş olacak ve eczacılar için geri sayım başlamıştır.  

Konu hakkında açıklama yapan Kolaysoft Teknoloji AŞ Dijital Dönüşüm Uzmanı Sıla Gül Ottan, şunları kaydetti: 

“Eczacılar, 1 Temmuz tarihine kadar, gerekli altyapı hizmetini temin ederek, e-fatura sistemine geçiş yapmak zorundadır. Kolaysoft Teknoloji olarak, Türk Eczacıları Birliği Eczacı Kart ile yapmış olduğumuz protokol ile, eczacılar için e-fatura sürecini problem olmaktan çıkardık. Geliştirdiğimiz “Eczacıkart Portalı” sayesinde eczacılarımız, SGK, CETAS (cezaevi), Göç İdaresi Müdürlükleri gibi kamu kurumlarına kesmiş oldukları e-faturalarını, Medula ile entegre yapımız sayesinde saniyeler içinde tamamlamaktadırlar. Ecza depolarına yaptığımız entegrasyon sayesinde, iade faturalarını da kolayca yapmaktadırlar.”

E-fatura kesme işlemini, “kolay” hale dönüştürdü 

Kolaysoft olarak, eczacılar için anahtar teslim “Eczacıkart E-fatura Portalı”nı hizmete sunduklarını ifade eden  Kolaysoft Dijital Dönüşüm Uzmanı Sıla Gül Ottan, şunları bildirdi: 

“Eczacılarımız için anahtar teslim e-fatura portalı veriyoruz. Bu portalı geliştirmede, bizim kadar, eczacılarımızın büyük emeği bulunuyor. Birlikte, 4 yılı yakın süredir, portalımıza gerekli çalışmaları ve geliştirmeleri yaptık. Ortaya, “Eczacıkart E-fatura Portalı”mız çıktı. Portalımız sayesinde, e-faturaya geçiş yapmaları için eczacılarımızın sadece e-imzalarını bulundurmaları yeterlidir. Bizler, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’e resmi başvuru dahil tüm süreci tamamlayarak, yönetiyoruz. Eczacılarımızın aktivasyondan faturalandırma aşamasına kadar tüm süreçlerinde uzman kadromuz ile yanlarındayız. Eczacılarımız da, el değmeden e-fatura kesmenin kolaylığını ve rahatlığını yaşıyorlar. Medula entegrasyonunda öncü entegratörüz. Ayrıca, eczacılarımızın e-faturalarını daha kolay kesileceği 2.’nci bir platform olmadığının da altını çizmeyi isteriz. Ecza depoları ile yapmış olduğumuz entegrasyon sayesinde, iade faturaları da saniyeler içinde alıcısına gönderilmektedir.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder