14 Aralık 2021 Salı

2022 yılında turizm sektöründe büyük bir hareketlilik bekleniyor.

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




2022'DE ANTALYA'YI DAHA YOĞUN BİR SEZON BEKLİYOR!

Pandemi ile geçen 2 yaz sezonunun ardından 2022 yılında turizm sektöründe büyük bir hareketlilik bekleniyor. Dolayısıyla Antalya ülkemizde bu hareketliliğin en fazla yaşanacağı şehir olacak. Antalya’nın oluşacak talepleri karşılayabilmesi için çalışmalar başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte 2022 turizm sezonuna yönelik beklenen yoğunluğa hazırlık için turizm sektörü paydaşlarının katılımıyla koordinasyon toplantısı yaptı. Tüm dünyanın uzun süredir pandemi süreciyle karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Ersoy, "Turizmde bundan en çok etkilenen sektörlerden biri ama her şeye rağmen 2021 sezonu özellikle Antalya bölgesi için yoğun geçti. Bu açıdan sevinçliyiz ama sonuçta pandemi süreci tüm dünyada olduğu ülkemizde de devam ediyor. 2022'de Antalya'yı daha yoğun bir sezon bekliyor ve gerekli koordinasyon toplantılarına başladık" dedi.

“2022 YILINDA 2019’A YAKIN BİR PERFORMANSI SERGİLEYECEĞİZ”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2022 yılında, 2019 rakamlarına ulaşılabileceği düşüncesinde. Bağlıkaya, “İç turizmde 2019 rakamlarını bekliyoruz. Yurt dışından gelen turistin de 2019 rakamlarına yaklaşacağını ümit ediyorum. biz 2022 yılında 2019’a yakın bir performansı sergileyeceğiz diye düşünüyorum. Yurt dışındaki muadil kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerde de akan rezervasyonlarda da gördüğümüz bu.” dedi.

SEKTÖR PROFESYONELLERİ ANFAŞ’TA BULUŞUYOR

Turizm sektörü yoğun geçecek 2022 yılı için hareketlilik oldukça arttı. Özellikle rakamların 2019 yılını yakalaması beklenirken, bu  durum oldukça yoğun bir ihtiyaç tablosu yaratıyor. Turizm sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği Türkiye’nin en büyük HORECA fuarı için geri sayım başladı. 18 – 21 Ocak tarihleri arasında Anfaş Fuar Merkezi’nde eş zamanlı gerçekleşecek olan 32. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 28. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı turizm sektörünün tüm profesyonellerinin çözüm noktası olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder