7 Ağustos 2014 Perşembe

Yeşillenen otellere aday olan Ramada Plaza İzmit, tüm prosedürlerini gerçekleştirerek yeşil yıldız aldı




HABERMERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



 Son yıllarda, ‘sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir çevre’ projelerinin yoğunlaştığı otelcilik sektöründe, Ramada Plaza İzmit’te konu ile ilgili duyarlılığı ve farkındalığını ortaya koydu.   ” Yeşil Yıldız”ı hak etmek için kolları sıvayan Ramada Plaza İzmit, çevre dostu çözümler ile enerji, su, iç hava kalitesi, atık geri dönüşümü gibi bazı konularda kriterlerin otel bünyesinde yerine getirilmesini sağladı.
Çevreci Ramada Plaza İzmit
Çevreci Otellerin, yeryüzünü korumak amacıyla kurumsal programlarında suyu ve enerjiyi depolayan, katı atıkları azaltan ve ekonomik çözümler geliştiren oteller olduğu bilinmektedir. Bu noktada Ramada Plaza İzmit de; otelin önemli noktalarına kağıt, aliminyum ve plastik gibi geri dönüşüm kutularının konulması, misafirlerin su, elektrik tüketiminde duyarlı olmalarına yönelik dikkat çeken maddelerin odalarda uyarı olarak yer alması, banyolarda bulunan şampuan, banyo köpüğü, sabun gibi buklet malzemelerinin, havlu tüketiminin kontrol altına alınması, otel genelinde kullanılan atık yağların geri dönüşüm birimlerine iletilmesi gibi çalışmaları uygulamaya başladı.
Konu ile ilgili tüm personeline de eğitim veren Ramada Plaza İzmit, yaşanabilir yarınlar için duyarlılığını ortaya koyuyor.Ramada Plaza İzmit, Kocaeli Bölgesinde “Yeşillenen Oteller” ünvanını alarak yine bir ilke imza attı. Bölgenin ilk “Yeşillenen Otel”i oldu.Yeşillenen Oteller Sertifikasına hak kazanan Ramada Plaza İzmit, en küçük bir çalışmanın bile yarınlara ‘yaşanabilir bir dünya’ bırakmak açısından çok önemli olduğunu vurguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder