3 Haziran 2015 Çarşamba

TUYUP'a yoğun ilgi devam ediyor...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



Personeline AB fonuyla eğitim verip,
Bir yıl boyunca SGK işveren payını ödeme

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) işbirliğinde geliştirilen TUYUP “Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi” ne yoğun ilgi devam ediyor.
AB tarafından finanse edilmekte olan eğitim projesi kapsamında; Turizm İşletme Belgesi’ne sahip olan otel ve restoran çalışanlarına ücretsiz eğitimler verilecektir. Eğitimin sonunda girdiği Mesleki Yeterlilik Sınavını geçen personelin ise, bir yıl boyunca SGK işveren payı masrafları, AB fonundan karşılanacaktır.  Projenin bütçesi yaklaşık 7,5 milyon Euro’dur.

Oteller ve restoranlar, başvuru fırsatını kaçırmasın

Turizm sektöründe, son yılların en kapsamlı eğitim projesinin hayata geçtiğini kaydeden İstanbul Kitchen’s Academy kurucu ortağı Hülya Durmaz, şunları söyledi:
“Projede, Turizm İşletme Belgeli tesislerin; ön büro, servis, kat hizmetleri ve mutfak çalışanlarının mesleki ve teknik ihtiyaçlarının, AB standartları çerçevesinde geliştirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 4 binin üzerindeki işletmeye ulaşılması hedeflenen proje, 2016 yılı temmuz ayında tamamlanacaktır. Otellerin ve restoranların biran önce, ‘hem personeline AB fonuyla eğitim verip, hem SGK işveren katkı payını 1 yıl ödemiyor olmak’ için başvurularını yapması gerekiyor. Firma olarak, İstanbul Kitchen’s Academy’nin bünyesinde olduğu Mutfak Okulu Gıda Yayıncılık LTD.Şti. ve İstanbul Üniversitesi’nden hocalarımızla eğitimleri vermeye başladık. AB eğitim projesinden faydalanmak isteyenlerin, TUYUP web sitesine müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Eğitim almayı istedikleri kurum olarak ‘Mutfak Okulu Gıda Yayıncılık ltd’ şirketini seçtiklerinde; TUYUP tarafından da onaylandıktan sonra kuponları kendilerine ulaştıktan sonra, İstanbul Üniversitesi hocaları ile bünyemizdeki profesyonellerden eğitimlerini almaya başlayacaklardır” dedi. Önümüzdeki yıllarda, turizm çalışanlarında ‘mesleki yeterlilik belgesi’ aranacağını da hatırlatan Hülya Durmaz, AB işbirliğiyle hayata geçen bu projenin önemine bir kez daha dikkat çekti.

Sektöre uzman personel yetiştiriyoruz

İstanbul Kitchens’s Academy - Mutfak Okulu Eğitim Direktörü Ayşe Kıral Ünal, işletmelerin personeline eğitim aldırmak için biran önce talepte bulunması gerektiğini söyledi.
Eğitimleri işbirliği yaptıkları İstanbul Üniversitesi (İÜ) hocaları ve bünyelerindeki uzmanlar ile vermekte olduklarını anlatan Ayşe Kıral Ünal, konuşmasın söyle devam etti:
“TUYUP eğitimleri için talepler toplanmaya başladı. İşletmelerin bu haktan yararlanmak için biran önce başvurusunu yapmaları gerekiyor.  Mutfak Okulu Gıda Yayıncılık Turizm Reklam ve Organizasyon Tic.Ltd şirketi olarak verdiğimiz eğitimler arasında; Bar Görevlisi Eğitimi; Davranış Eğitimi; Hijyen İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi; Kat Hizmetleri Görevlisi Eğitimi; Ön büro Görevlisi Eğitimi; Servis Görevlisi Eğitimi; Temel Mutfak Eğitimi; Mutfak Eğitimi yer alıyor.” şeklinde konuştu.

Eğitim hakkında bilgi:
Mutfak Okulu Gıda Yayıncılık Ltd Sti
0212 292 81 10
tuyup@mutfakokulu.com.tr


Editöre ek bilgi:
--Proje kapsamında:
1-Özel Eğitim Kuponları uygulaması hayata geçiriliyor ve turizm eğitimi kolaylaştırılıyor. Proje dahilindeki eğitimlere katılan ve Mesleki Yeterlilik Sınavına katılmaya hak kazanan çalışanların sınav ücretleri Proje tarafından ödenebilecek. Mesleki Yeterlilik sınavında başarı göstererek belge almaya
hak kazanan çalışanlar işverenlerine 12 ay süreyle sigorta indiriminden yararlanma hakkı sağlayabilecek.
2-Çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için Yeşil Yıldız (Green Star) Belgesi Farkındalık Programı yürütülecek. Bu kapsamda Türkiye genelinde seçilecek 15 iyi uygulama otelinin Yeşil Yıldız Belgesi sahibi olabilmesi için ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.
3-Geniş çaplı turizm sektörü işgücü araştırması gerçekleştirilecek, turizm eğitimi veren kuruluşların kapasiteleri geliştirilerek işbirlikleri güçlendirilecek.
4-On-line bilgi bankası kurularak sektörün ihtiyacı olan eğitim materyallerine  ve güncel verilere kolay ulaşım imkanı sağlanacak.
5-Türkiye çapında tanıtım toplantıları düzenlenerek sektör temsilcilerine ilgili çalışmalar hakkında detaylı bilgi verilecek.

--Projenin Genel Hedefi:
Sürdürülebilir ekonomik büyüme ve insan sermayesine daha fazla yatırım anlayışı kapsamında turizm sektöründe faaliyet gösteren işveren ve çalışanların küresel değişimlere uyum yeteneğinin artırılmasıdır.

--Projenin Özel Hedefleri:
Turizm sektöründe faaliyet gösteren, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme ve yatırım belgesine sahip olan işletmelerde; işverenler ve çalışanların uyum yeteneklerinin geliştirilmesi ile hizmet kalitesinin artırılması ve turizm sektöründe yer alan sosyal ortaklarla merkez ve yerellerdeki kamu kurumlarının eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder