8 Temmuz 2015 Çarşamba

ICVB İngiltere’de düzenlenen Meeting Show UK’de İstanbul'u tanıtıyor!


HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR
 


İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu- ICVB
İngiltere’de düzenlenen Meeting Show UK’de İstanbul'u tanıtıyor!

İstanbul’un yurtdışında tanıtılmasında etkin rol oynayan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu-ICVB’nin çalışmaları sonucunda tüm dünyadan kongre ve toplantı sektörünü bir araya getiren The Meeting Show UK 2015’de İstanbul tanıtılıyor.



İstanbul, 7-9 Temmuz tarihleri arasında London Olympia’da gerçekleşen “The Meeting Show UK”de  Türkiye’nin J19 numaralı standında yerini aldı. Fuarın ilk günü İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen “Kongreler Şehri İstanbul – Uluslararası Medya Çalışması” projesi kapsamında düzenlenen basın toplantısı dünyanın dört bir yanından gazetecilerin katılımı ile gerçekleşti. Basın  toplantısında konuşan ICVB Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz; “İki Şehrin Hikayesi” başlığı altında şehrin tarihi ve çağdaş yüzünün meydana getirdiği kombinasyonu vurgularken; şehre yapılan yeni yatırımlara da geniş yer verdi. Yavuz, Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği (ICCA) sıralamasında İstanbul’un 9. sırada yer aldığına dikkat çekerek; “İstanbul sahip olduğu ulaşılabilirlik, toplantı ve kongre merkezlerinin kalitesi ve sayısı, konaklama olanaklarındaki kalite ve alternatifler; tarih-kültür ve doğa gibi zenginlikleri ve hizmet kalitesi ile dünya çapında bir kongre şehridir” dedi.
Bu yıl 3.sü gerçekleşen fuarda Türkiye standı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Londra Kültür ve Tanıtma Ataşeliği tarafından organize edildi. Avusturya ,İspanya ve Dubai gibi önemli destinasyonlara komşu konumda bulunan Türkiye standında, 10 firma yer aldı.

ICVB, üç gün boyunca davetli alıcılarla 50’den fazla randevu ile birebir görüşmeler gerçekleştirecek ve toplantı düzenleyicilerine İstanbul hakkında detaylı bilgiler veriyor olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder