24 Şubat 2017 Cuma

Ace of MICE, dördüncü kez başarılı bir şekilde kapılarını açtı.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Fuarın açılış törenine, Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, TYD Başkanı  Murat Ersoy ve daha pek çok sektör temsilcisi katıldı.
Başta isim sponsoru THY olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür eden Ataman, ‘’Fuarımızın MICE sektörüne ve Türkiye turizmine hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Daha sonra söz alan İstanbul Kongre Merkezi Genel Müdürü Pervin Zeydanlı, böyle zorlu bir dönemde bu çapta bir etkinliğin İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılmasının turizm adına çok önemli bir hamle olduğunu söyledi.

THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur yaptığı konuşmada,
Türk Hava Yolları olarak, bir marka şehir olan İstanbul’u kıyı turizminden 3 kat fazla gelir bırakan kongre ve etkinlik turizmi alanında geliştirmek istiyoruz. Sekizinci sıraya kadar yükselen İstanbul’un en çok kongre ağırlayan ilk 5 şehir arasına girmesini hedefliyoruz. Bayrak taşıyıcı hava yolu THY olarak, bu amaçla elimizden geleni yapacağız. Ülkemizin tek MICE fuarına isim sponsoru olarak bu alanda önemli bir adım atmış olduğumuza inanıyoruz.
Dünyadaki tüm hava yollarından daha fazla ülkeye uçuyoruz ve MICE sektörüne ayrı bir önem veriyoruz. Turkish Conventions ürünümüzle uluslararası alanda  gelişmeye hizmet vermeye devam ederken
THY olarak, devamlı büyüyen uçuş ağımız ve gelişen hizmetlerimizle uluslar arası kongre ve toplantı müşterilerimizin taleplerini dinleyerek gelişmeyi sürdüreceğiz. İlk gerçekleştiği yıldan bu yana sürekli büyüyen Ace of MICE’ın gelecek yıllarda da katlanan oranlarda büyüyeceğini ve bizim de büyümede pay sahibi olacağımızı umuyoruz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, ise yaptığı konuşmada Sayın belediye başkanımız bana bir talimat verdi ve ‘Turizm alanında yapılabilecek her şeyi benim adıma sen yap dedi. Biz de belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ace of MICE, dördüncü kez başarılı bir şekilde kapılarını açtı. Umuyoruz ki yakın zamanda bu fuar tüm dünyada adı bilinen bir fuar olacak.
Belediye olarak, 7 ülkede turizmimizin olumsuzluklarını giderecek bir tanıtım kampanyası amacıyla bir firma ile 1 milyon euroya anlaştık. Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan, Çin ve Uzak Doğu ülkelerinde bizi anlatacaklar. Zor günlerimizde bize destek olacaklar. Bu çalışmamız kısa süre sonra başlayacak.’’


İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın yaptığı konuşmada  Ace of MICE, İstanbul’un bu yıl yapacağı en önemli 3 etkinlikten biri. 2016 yılında, bizimle ilgili olmayan sebeplerle turist sayımız yüzde 26 oranında azaldı. Bizim için esas olan ise bu turistlerin ülkemize ve şehrimize bıraktığı para. Turistlerin büyük kısmı birkaç müze gezip, para harcamadan şehrimizden ayrılıyor. Bu yüzden, kongre turizmi, kruvaziyer turizmi, sağlık turizmi, gastronomi turizmi gibi, harcamaların daha yüksek olduğu alanlara ağırlık veriyoruz. Kongre turizminde 2016 yılında pek çok iptal oldu, ancak elimizdeki veriler toparlanmanın başladığını gösteriyor.
Bu fuar da bu alanda çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Bu yüzden Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak fuara ilk günden beri destek sunuyoruz.Özellikle yurt dışından gelen misafirlerimize, İstanbul’un ne kadar güvenli bir şehir olduğunu gösterdikleri için çok teşekkür ediyoruz.


İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ise yaptığı konuşmada Yurt dışından ve şehir dışından gelen tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Etkinlik, kongre ve toplantı turizmi, İstanbul’un kesinlikle vazgeçemeyeceği bir segment. Bu yüzden bu etkinliği çok önemsiyoruz. İstanbul 2017 yılıyla birlikte çok sayıda uluslararası organizasyonu tekrar başlatıyor. Çok rahatlıkla söyleyebilirim: Bu tür organizasyonlarda genel güvenlik tedbirimizin dışında çok sayıda ek önlem aldığımızı duyurmak istiyorum. Bize başvuran herkes güvenliğin en iyi koşullarda sağlanacağını bilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder