25 Temmuz 2017 Salı

“Patronlar, personeli kadar kuvvetlidir...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


İlnero Print Center, kuruluşundan günümüze geçen 2 yıl 8 ay gibi kısa bir sürede, her ay katlanarak büyümesini sürdürdü. Bugün ağırlıklı olarak tekstil ve ayakkabı sektöründeki birçok markanın, 800’ün üzerindeki mağazasında A’dan Z’ye iç mekan giydirmesini yapıyor.

İlnero Print Center Genel Müdürü Fatih Karaderili,



“Patronlar, personeli kadar kuvvetlidir”

Şirketlerin, başarı öyküleri vardır ve bu öyküler özellikle genç girişimcilere yol gösterici olur. İlnero Print Center, 2 yıl 8 ay gibi kısa bir sürede “azim, inanç ve çok çalışma” ile nelerin yapılabileceğini gözler önüne seren bir başarıya imza attı.  
Başka bir sektördeki görevinden ayrılarak, kendi işini yapma kararı alan Fatih Karaderili ve ağabeyi Mustafa Karaderili, bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine 2014 yılı Ağustos ayında Copy-Center açmayı planladı. O tarihte Lidya Grup ile tanışan Fatih Karaderili, Lidya Grup’un deneyim ve tecrübesinden de yararlanarak makine yatırımlarını yaptı ve Aralık 2014 tarihinde, Ataşehir’de İlnero Print Center’ın açılışını gerçekleştirdi. Faaliyete başladıktan kısa bir süre sonra, ilk işlerinden birisi olarak büyük bir markanın reklam işleri alınınca, açılışın daha ilk aylarında ilave dijital makine yatırımı yapıldı. Aylık bazda ciddi büyümeler yaparak yoluna devam eden İlnero Print Center, bugün ağırlıklı olarak tekstil ve ayakkabı sektöründeki birçok markanın, 800’ün üzerindeki mağazasında


A’dan Z’ye iç mekan giydirmesini yapıyor.
Kısa zamanda elde ettikleri başarının altında “inançla çok çalışmanın” yattığını kaydeden İlnero Print Center Genel Müdürü Fatih Karaderili, şunları söyledi:
“Öncesinde hiç tecrübemizin olmadığı ve malzemelerini dahi tanımadığımız bir sektörde, kısa zamanda başarılı olmamızın altında, ‘inançla çok çalışmamız’ yatıyor. Aralık 2014 tarihinde 150 metrekarelik bir yerde 2 kişi çalışırken, bugün Temmuz 2017’ye geldiğimizde bin metrekarelik bir alanda 12 kişilik bir ekibimizle yolumuza devam ediyoruz. Firma olarak, aylık bazda katlayarak büyümemizi sürdürüyoruz. Başarılı ve mutlu bir ekibimiz var. Mutlu çalışanlar, mutlu müşteriler demektir. Patronlar, personeli kadar kuvvetlidir” dedi.

İnançla yola çıktı, ilk günlerden reklamcılık sektörüne girdi

Copy- center olarak faaliyete başlamalarına rağmen, ilk işlerinden birisinin büyük bir marka olması nedeniyle direk reklamcılık sektörüne girdiklerini anlatan Fatih Karaderili, konuşmasına şöyle devam etti:
“İlk anlaşma yaptığımız firmalardan birisinin, mağazalarının iç mekan giydirilmesi işini alınca, direk reklamcılık sektörüne adım attık. Açıldığımız tarihten itibaren geçen 6 ayın sonunda, hem işimizi ince detaylarına kadar öğrendik, hem de yeni müşteriler kazandık. Az önce de ifade ettiğim üzere, sıfır tecrübe ile girdiğimiz sektördeki en büyük artımız, “inançla çok çalışmamız” oldu. İlk kurulduğumuzda Xerox 570 ile 5875 model makinalarını ve EpsonT7200 model makinelerinden oluşan bir makine parkurumuz var iken, işlerin yoğunlaşmasıyla faaliyete başladıktan 3 ay sonra Epson SC-S 30610’u bünyemize kattık. Sonrasında 4 adet Epson SC-S 60610 makinesinin yatırımını gerçekleştirdik. Önümüzdeki yakın gelecekte, EFİ H1625 Led yatırımını yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Yatırımlar devam ediyor, “hız ve kalite” önceliği oldu

Yatırımların ihtiyaçlar paralelinde aralık verilmeden yapıldığını belirten Fatih Karaderili, şunları kaydetti:
“Müşterilerimize verdiğimiz güvenin yanı sıra “hız ve kalite” odaklı çalışmamız, firmamızın büyük markalar ile çalışmasının kapılarını aralamaktadır. Başarı yolculuğumuzda, “hız ve kalite” daima önceliğimizdir. Büyümemize paralel olarak da, makine yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl 500 bin Doları bulacak, yeni makine yatırımı yapmayı planlıyoruz. 2017 yılını başarılı geçirmekteyiz. 2018 yılının, yeni anlaşmalara imza atacağımız ve bu yıla oranla daha da başarılı olacağımız, bir sene olacağını öngörüyoruz. Kendi içimizde ar-ge departmanımız bulunuyor ve müşterilerimize inovatif çalışmalar hazırlıyoruz. Ortağım Mustafa Karaderili ağabeyimdir ve birlikte işimizi geliştirmek için sürekli bir fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bir diğer konu da, zaman zaman firmamıza fason üretim yapmamız konusunda teklif gelse de, sıcak bakmıyoruz. Bizler, yaptığımız işin kalitesini ve hızlı olmasını çok önemsiyoruz ve işin tüm aşamalarında yer alarak, kendimiz denetliyoruz” dedi.

İşinde çok başarılı olan Lidya Grup, ailemizden birisi oldu

Lidya Grup’un kalitesinden ve teknik desteğinden çok memnun olduklarını ifade eden Fatih Karaderili, şunları söyledi:
“Lidya Grup öncelikle temsil ettiği global markalarla, işimiz adına, dünyanın en kaliteli ürünlerini satıyor. Aynı zamanda, konusunda ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olan ekibiyle, başarılı bir teknik destek hizmeti sunuyor. Nitekim, bir makinenin satılması kadar, o makinenin teknik desteğinin verilmesi de önemli bir konudur. Lidya Grup, ülke geneline yayılan yaygın hizmet ağıyla, tüm müşterilerine aynı hız ve kalitede hizmet sağlamaktadır. Lidya Grup’tan aldığımız makinelerin bize öğretilmesi ve teknik destek sırasında almakta olduğumuz hizmetlerden çok memnunuz. Özetle Lidya Grup, bizim için daima elinden geleni yapmaya çalışıyor. Lidya Grup’ta çalışanları kardeşim gibi seviyorum. Kısa sürede elde ettiğimiz başarı yolculuğumuzda, Lidya Grup’ta ailemizden birisi oldu” şeklinde sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder