9 Nisan 2018 Pazartesi

Ukraynalı kayakseverlerin, Erciyes’e ilgisi yoğun…

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


RadissonBlu Hotel Kayseri’ye,
Ukrayna’dan gelen turist sayısı 3 kat arttı

Ukraynalı kayakseverlerin, Erciyes’e ilgisi yoğun… Ukraynalı turistlerin Erciyes’te kayak yapma talebi nedeniyle, Ukrayna’dan iki büyük seyahat acentesi
, bu kayak sezonunda Kiev’den Kayseri’ye “charter uçuşları” düzenlemeyi planlıyor.

Kayseri’ye olan ilgisinin her geçen sezonartmakta olduğunu kaydeden RadissonBlu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük, şunları söyledi:
“Kasım 2017 tarihinde katıldığımız fuardan sonra, otelimize gelen Ukraynalı turist sayısında patlama yaşadık. Şöyle ki, gelen turist sayısı, fuar öncesine oranla yaklaşık 3 kat arttı ve gelenlerin tamamı kayağa geldi. Otel olarak, 28- 30 Mart tarihleri arasında da, Kiev’de 25.UITT fuarına katıldık. Standımıza gelen Ukraynalı seyahat acentalarının yetkilileri,‘müşterilerimizden, otelinizde kalıp Erciyes’te kayak yaptıklarını duyuyoruz. Hakkınızda çok iyi yorumlar aldığımız için bilgi almaya geldik’ dediler. Fuarda, 150’nin üzerinde acenta ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bunların içinde 4 tanesi Ukrayna’nın en büyük acentaları idi. Bu sezon ‘Kayseri + Kapadokya Kültür Kayağı’ projesi kapsamında, planlanan direk charter uçuşları ile birlikte, daha fazla turisti, şehrimizde misafir etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kayseri’de, Mayıs ayında Fam Trip organize edilmesi planlanıyor

Fuarın ardından,Ukraynalı seyahat acentaları ile görüşmelerin devam ettiğini anlatan Menderes Karaküçük, konuşmasına şöyle devam etti:
“2018 – 2019 Kayak sezonu için Erciyes Kayak Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Murad Cahit Cıngı ile birlikte acentaların yetkilileriyle görüşüyoruz. Gelecek ay içerisinde, bir Fam Trip organize etmek için çalışıyoruz. Ayrıca, bu ay içerisinde, fuarda görüştüğümüz acentalardan birinin yetkilisi,Kayseri’ye gelerek hem tesisleri gezecek, hem de charter operasyonlarını değerlendirecek.Ukrayna’nın Kayseri’ye ilgisi şu an sadece kayak turizmi açısından olsa da, diğer turizm imkanlarına da dikkatlerini çekmekteyiz. Özellikle, Kapadokya + Kayseri turları yapılması konusunda çalışmalarımız sürmekle birlikte, bazı outdoor spor turizmi yapan acentalar da yamaç paraşütü ve downhillbisiklet parkuru gibi imkanlar ile ilgileniyorlar” diye konuştu.

Talep var, ancak direk uçuş olmaması en önemli sorun

Ukrayna’dan Kayseri’ye yoğun ilginin olmasına rağmen, en büyük sorunun ulaşım olduğunun altını çizen Menderes Karaküçük, şunları kaydetti:
“En önemli sorunumuz ulaşım. Bize son derece yakın olan bu ülke ile maalesef ulaşım imkanlarımız kısıtlıdır ve paket turların kullanamayacağı kadar pahalıdır. Şu aşamada sadece, İstanbul makul uçak fiyatları ile ulaşılabilir durumdayız. Aktarmalı uçuşlar söz konusu olduğunda, fiyatlar oldukça artmaktadır. Öbür taraftan, Ukrayna’dan sadece İstanbul Atatürk Havalimanına uçuş olması ve Sabiha Gökçen’den uçuş olmaması da biletleri daha pahalı hale getirebilmektedir. Diğer taraftan bazı havayolu şirketlerinin de, Ukrayna uçuşlarının aktarma istasyonu olarak Ankara’yı kullanıp, İstanbul’dan hiçbir seçenek sunmuyor olması da, Kayseri bölgesine ulaşmayı neredeyse imkansız seviyesinde zorlaştırmaktadır. Bilindiği üzere Ankara’dan Kayseri’ye karayolunun dışında bir ulaşım imkanı yok. Bu sebeple de, geriye acentaların direk charter uçuşu yapmalarının dışında başka bir şansımız bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder