16 Eylül 2024 Pazartesi

Kariyerinizi alanının en başarılı yöneticileri ile planlayın


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Kariyerinizi alanının en başarılı yöneticileri ile planlayın

Gıda sektörünün en geniş kapsamlı etkinliklerinden olan Güvenilir Ürün Zirvesi 3. Kez tüm sektör paydaşlarını bir araya getirecek. 8 Ekim’de gerçekleştirilecek zirve kapsamında yapılacak Kariyer Toplantıları’nda ise kariyerine yön vermek isteyenlere bulunmaz fırsatlar var.

Güvenilir Ürün Platformu tarafından gıda ve tarım sektörünün uzman STK’ları, kurumları ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future ödül töreni’nin üçüncüsü 8 Ekim’de Crowne Plaza İstanbul Florya’da gerçekleştirilecek. Zirve kapsamında düzenlenecek eş zamanlı etkinliklerden Kariyer Toplantıları’nda ise kariyerine yön vermek isteyenler alanlarının en başarılı yöneticileri ile bir araya gelecek ve birebir sohbet etme fırsatı bulacak.

Güvenilir Ürün Platformu, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi paydaşlığında düzenlenecek Kariyer Toplantıları, başarılı iletişimci İstanbul Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Ada Beyza Toksoy moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. 

Gastonometro Direktörü Maximilian Thomae, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Mutlu Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen, BEE'O Propolis Genel Müdürü Dr.Aslı Elif Tanuğur Samancı, Oğuz Gıda CEO'suEnes Örer ve Arya Kurucu Ortağı ve Sosyal Fabrika Kurucusu Münteha Adalı’nın konuşmacı olacağı toplantılar kontenjan dahilinde herkesin katılımına açık olacak. 

Yurtdışındaki üniversite öğrencileri için online izleme fırsatı sunulacak toplantılar 8 Ekim’de Crowne Plaza İstanbul Florya özel salonunda yapılacak. Toplantılara ücretsiz kayıt için www.guvenilirurunplatformu.com.tryi ziyaret edebilirsiniz.


Galaxy S24 Ultra gelişmiş ve çok çeşitli kamera özellikleriyle içinizdeki profesyonel fotoğrafçıyı ortaya çıkarıyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Galaxy S24 Ultra gelişmiş ve çok çeşitli kamera özellikleriyle içinizdeki profesyonel fotoğrafçıyı ortaya çıkarıyor

Samsung Galaxy S24 Ultra’nın gece ve gündüz koşullarına uygun ve Galaxy AI ile zenginleşen sayısız kamera ve görsel düzenleme özelliği, kullanıcılara profesyonel bir fotoğrafçı gibi çekim yapma olanağı sunuyor. Zorlu koşullarda çekim yapanlar ya da hareket halindeyken çektikleri fotoğrafları düzenlemek isteyenler için Galaxy S24 Ultra, stüdyo kalitesinde içerikler oluşturmanın birçok yolunu sunuyor.

Profesyonel kalitede fotoğraflar artık yalnızca büyük kameralar ve daha da büyük lensler kullanan profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilmiyor çünkü Samsung Galaxy S24 Ultra kullanmak, yanınızda taşıdığınız bir fotoğrafçı stüdyosu gibi sonuçlar veriyor. Galaxy'nin yapay zekayla geliştirilen görüntüleme araçları paketi ProVisual Engine, son teknoloji kamera donanımı sunarak hareket halindeyken sıra dışı görüntü kalitesine sahip çekimler yapmak için tasarlandı. İster zorlu koşullarda çekim yapın ister hareket halindeyken düzenleme yapın, Galaxy S24 Ultra, stüdyo kalitesinde içerikler oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor. Samsung Galaxy, birçok yöntemle herkesin gerçek bir profesyonel fotoğrafçı gibi hissetmesini sağlıyor.

Profesyonel günlük çekimler

Profesyonel fotoğrafçılar nasıl her şartta sihirli anları yakalama gücüne ve her anıyı bir başyapıta dönüştürme yeteneğine sahipse Galaxy S24 Ultra’da yüksek çözünürlüklü kamerası ve geniş çeşitlilikteki çekim modlarıyla bu yeteneği kullanıcılarına sunuyor. Böylece fotoğrafçılıkta köklü bir geçmişe sahip olmanıza gerek kalmıyor.

200MP geniş açılı ve 50MP kamera: Aydınlık ortamlarda yüksek çözünürlüklü görüntüler çekebilirsiniz. Daha karanlık ortamlarda ise dört kareye kadar geliştirilmiş pixel binning teknolojisine sahip uyarlanabilir piksel sensörleri, çekimlerdeki parlaklığı ve ayrıntıları artırıyor. Artık, profesyonel aydınlatma araçlarına gerek duymadan, çekmek istediğiniz fotoğraf türüne özgürce karar verebilirsiniz.

Dörtlü Tele Sistem: Profesyonel fotoğrafçılar, uzak mesafelerden çarpıcı kareler yakalamak için büyük telefoto lensler kullanıyor. Siz de Galaxy S24 Ultra ile aynı etkileyici sonuçları doğrudan elde edebilirsiniz. Çok sevilen bir özellik olan Dörtlü Tele Sistem, 2x, 3x, 5x ve 10x yakınlaştırmalarda optik kalitede görüntüler sunuyor.

AI Zoom: Bu teknoloji, özellikle 2x, 3x, 5x ve 10x arasında veya 10x'in üzerinde yakınlaştırma yaparken daha net ve daha keskin çekimler yapılmasını sağlıyor. Şaşırtıcı olarak, 100x yakınlaştırmada bile net görüntüler elde etmek için ayrıntılar geri yüklenebiliyor.


Bu özellikler, herkesin yakınlaştırma yaparak çektiği konser fotoğrafları ve videolarla gurur duyabileceği yeni bir döneme işaret ediyor. Uzaktan yapılan çekimlerde bile bir profesyonel gibi sonuçlar elde edebileceksiniz.  

Profesyonel gece çekimleri

Sevdiklerinizle paylaştığınız gece anlarını yakalamak çoğu kişi için zor olabiliyor çünkü ışığın eksikliği, genellikle sahnelerin hakkını vermeyi zorlaştırıyor. Gerçek profesyoneller, bu nedenle ışık sanatında ustalaşmanın çok önemli olduğunu biliyor. Siz de Galaxy S24 Ultra ile gece çekimlerini kolayca yapabilirsiniz.

Nightography özelliği, düşük ışıklı ortamlarda ayrıntıları ve parlaklığı doğal bir şekilde geliştiriyor ve zorlu gece çekimlerini her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Gelişmiş sensörler, optimize edilmiş pikseller, hassas deklanşör hızı ve gelişmiş stabilizasyon özellikleriyle donatılan Galaxy S24 Ultra, karanlık çekimler için geliştirildi.

Hem ön hem de arka kameralara yönelik geliştirilen algoritmalar, loş ortamlarda yaygın bir sorun olan grenli sonuçları azaltıyor. Profesyoneller gece çekimlerini sabitlemek için geleneksel olarak tripod kullanırken Galaxy S24 Ultra ile bu ihtiyaç ortadan kalkıyor.

Yapay zeka, cayro verilerini analiz ederek sizin ve nesnenizin hareketini ayırt ediyor.

Daha geniş optik görüntü sabitleme (OIS) açıları, her mesafeden net vehızlı çekimler yapmak için gelişmiş el titremesi telafisi sunuyor.

Geliştirilmiş görüntü sinyali işleme (ISP), karede neler olup bittiğini anlamak için görüntünün segmentlerini analiz ediyor. Böylece gelişmiş düzenlemeler uygulanabiliyor ve ayrıntılar geliştirilirken keskinlik, cilt tonu ve gürültü azaltma gibi görüntünün belirli katmanlarında ince ayarlar yapabiliyor. Ön ve arka kameralar, zayıf aydınlatma koşullarında video çekerken oluşabilecek pürüzleri azaltmak için özel bir ISP bloğuyla da donatıldı.

Artık, tripodunuzu evde bırakıp bir profesyonel gibi çarpıcı gece fotoğrafları çekebilirsiniz. 

Profesyonel sinema çekimleri

Görsel olarak çarpıcı filmler normalde bir ekiple çekilir,  ancak Galaxy S24 Ultra bu sinematik gücü size sunuyor. Artık herkes Hollywood bütçesi olmadan da büyüleyici ve profesyonel kalitede videolar çekebiliyor.

Profesyoneller, içeriklerinin boyutu ne olursa olsun, yüksek çözünürlükte yapılan çekimlerin her zaman ekranlarda harika sonuçlar vereceğini biliyor.

120fps'de 4K ve 30fps'de 8K video kaydı: Galaxy S24 Ultra, 8K'da yüksek çözünürlüklü videolar veya 4K'da süper akıcı 120 fps videolar kaydederek yeni imkanlarının önünü açıyor. Yaptığınız çekimleri rahatlıkla büyük ekranlarda görebilirsiniz.  

Yine de gerçek profesyonel çekimler, yüksek çözünürlükte kayıt yapmaktan fazlasını gerektiriyor. Aynı zamanda her ayrıntıyı yakalamak ve yaratıcı fikirleri hayata geçirmek de önem taşıyor.

AI Stereo Video Bokeh özellikli Portre Video modu, iki kameradan gelen verileri harmanlamak için yapay zekadan yararlanıyor. Bu mod, ön ve arka plan arasında net bir ayrım oluşturuyor ve odaklanan nesnenin gerçekten öne çıkmasını sağlıyor.

Profesyonel seviyede düzenleme

Mükemmel fotoğraflar ve videolar çekmek yalnızca ilk adımı oluşturuyor. Çoğu profesyonel, asıl sihrin post prodüksiyonda gerçekleştiğini ve son rötuşların çalışmayı bir üst seviyeye taşıyabileceğini belirtiyor.

Profesyoneller, düzenleme safhasında, tek bir çekimi bile mükemmelleştirmek için saatler harcayabiliyor. Galaxy S24 Ultra, kaliteden ödün vermeden bu süreci kolaylaştırıyor.

Düzenleme Önerisi özelliğinde Galaxy AI, görüntülerdeki istenmeyen yansımalar veya gölgeler gibi potansiyel sorunları otomatik olarak algılıyor ve bunlara uygun hassas ayarlar öneriyor.

Yaratıcı Düzenleme, fotoğraftaki kişileri veya nesneleri yeniden konumlandırmanıza ve, bulundukları alanı mükemmel bir şekilde harmanlanmış bir arka planla orijinal obir görünümle doldurmanıza olanak tanıyor.

Düzenleme yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Galaxy S24 Ultra ile herkes havalı ve profesyonel görüntüler elde edebiliyor.

Profesyonel sosyal medya içerikleri

Yaratıcı süreçlerin son adımını paylaşım yapmak oluşturuyor ve profesyoneller, sosyal medya platformlarında yayınlamadan önce fotoğraf ve videolarını en iyi hale getirmek için genellikle çok sayıda uygulama kullanıyor. Bunun nedenlerinden biri de sosyal medya uygulamalarının cihazlardaki kamera yeteneklerini tam olarak kullanamaması. ProVisual Engine özelliğini Instagram'a entegre eden Galaxy S24 Ultra ile bu durum artık değişiyor.

Süper HDR (yüksek dinamik aralık) özelliği, Galaxy S24 Ultra'daki Instagram uygulamasının, fotoğraf ve videoları daha gerçekçi bir parlaklık, kontrast ve renk aralığında doğrudan HDR formatında çekebilmesini sağlıyor.

Bu özellikler, saatler süren post-process işlemlerini oradan kaldırıyor ve içeriklerin sosyal medyada kullanıma hazır bir şekilde çekilebilmesini sağlıyor. İşte bu yeteneklerle, profesyonellerden daha öndesiniz.


Elite World, “Van Kahvaltısı” Projesiyle Yerel Ekonomiyi Desteklemeye Devam Ediyor


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Elite World, “Van Kahvaltısı” Projesiyle Yerel Ekonomiyi Desteklemeye Devam Ediyor

Elite World Hotels & Resorts, kültürel mirasa sürdürülebilir katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Dünden bugüne iz bırakan lezzetler: Van Kahvaltısı” projesiyle yerel ekonomiyi desteklemeye devam ediyor. Proje kapsamında mayıs ayından bu yana yerel üreticilerden 3 tona yakın alım gerçekleştirildi. Hedef ise yılda 850 bin kişiyi Van kahvaltısı kültürüyle tanıştırmak.

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Elite World Hotels & Resorts, markanın doğduğu şehir olan Van’ın kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla başlattığı “Dünden bugüne iz bırakan lezzetler: Van Kahvaltısı” projesiyle bölgesel ekonomiyi sürdürülebilir olarak desteklemeye devam ediyor. 

Yerel üreticilerden 3 ton alım gerçekleştirildi

Projenin başladığı mayıs ayından bu yana, yerel üreticilerden 3 tona yakın ürün tedarik edildi. Proje kapsamında zincirin otellerindeki kahvaltılarda Van kahvaltısı ürünleri servis edilmeye başlandı. “Dünden bugüne iz bırakan lezzetler:Van Kahvaltısı” projesiyle zincirin otellerinde konaklayan misafirler Van kahvaltısı kültürü ile tanışma fırsatı buluyor. 

Hedef Van kahvaltısını 850 bin misafirle tanıştırmak 

Proje öncesi Van kahvaltısı yalnızca “Elite World Van”da servis edilirken, projeyle birlikte zincirin tüm otellerin açık büfelerinde yer verilmeye başlandı. Bunun yanı sıra “Elite World Grand Sapanca” bünyesindeki TheGrill’de de serpme kahvaltı olarak sunuluyor. 

Proje, tamamı coğrafi işaretli ürünlerden oluşan Van kahvaltısı kültürünü Elite World zinciri bünyesindeki otelleri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere tanıtarak bilinirlik oluşturmayı ve bu yolla somut olmayan kültür mirasa katkı sağlamayı amaçlıyor. Hedef ise Van kahvaltısı kültürünü bir yılda yaklaşık 850 bin kişiyle tanıştırmak. “Van Kahvaltısı” menüsünde bölgenin vazgeçilmez lezzetlerinden otlu peynir, süzme bal, Van kavut, Van ceviz reçeli, Van yayık tereyağı, murtağa, Van cacığı, Van çöreği, Siirt tahini ve Mardin pekmezi yer alıyor.

“Yerel üreticilerden alımlarımız 5 kat arttı”

Elite World Hotels &Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “Dünden bugüne iz bırakan lezzetler: Van Kahvaltısı” projemizle, misafirlerimize yerel lezzetlerimizin izinde bir yolculuk sunmanın ötesinde, kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve yerel üreticilerimizi destekleme yoluyla bölgesel ekonomiye katkı sağlamak hedefiyle yola çıktık. Tamamı yerel üreticilerden temin edilen ürünlerimizle bölgeden önemli miktarda alım yapıyoruz. Proje öncesindeki döneme göre yerel üreticilerden satın alımlarımız yaklaşık 5 kat attı. Bu projeyle misafirlerimizin damaklarında yıllarca unutmayacakları tatlar bırakıp, kültürel mirasımızın önemini vurgulamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de yurt içi ve yurt dışında açacağımız yeni otellerle projeyi daha da büyüterek Van kahvaltısının bilinirliğine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.  

Turizm sektöründe 50 yıl yakın deneyimiyle 9 marka, 14 otel ve 5 binin üzerinde yatak kapasitesiyle hizmet veren Elite World Hotels & Resorts, İstanbul’dan Sapanca’ya Van’dan Marmaris’e Kuşadası’ndan Yamusukro’ya Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinde bulunan otellerinde konaklayan misafirlere yerel lezzetleri deneyimleme fırsatı sunuyor. 


Bu sene ikincisi düzenlenen GlobeMeets B2B etkinliği başarılı bir şekilde sona erdi.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


GlobeMeets B2B Networking Event 2024

Bu sene ikincisi düzenlenen GlobeMeets B2B etkinliği başarılı bir şekilde sona erdi. Çok mutluyum çünkü Türkiye’deki mevcut uluslararası fuarlar bir bir panayıra dönüşürken, Türkiye’de son dönemlerde kayda değer fuarlar düzenleniyor.

Örneğin; Antalya Turizm Fuarı ATF24;

Bu sene AFT 24, 35 ülkeden 25 binin üzerinde turizm profesyonelini Antalya Expo Center'da ağırlamaya hazırlanıyor.

GlobeMeets B2B Networking Event

Bu sene 20 ayrı ülkeden 50 ve Türkiye'nin 26 ayrı şehrinden 125 Hosted Buyer acenta ağırladı. Geçen sene sadece 1 gün süren etkinlik bu sene 2 tam gün boyunca aynı ilgi ve yoğunlukta devam etti. Katılımcılar Fişekhane’de düzenlenen muhteşem kapanış gecesinin sona ermesiyle şimdiden gelecek senenin GlobeMeets organizasyonunu heyecanla beklemeye başladılar. 

Fuarda görüştüğüm tüm meslektaşlarım etkinliğe tam not verirken gelecek sene bu salonların da yetmeyeceği konusunda hemfikirler.

Peki bu kadar olumlu görüşün içerisinde eleştiri olmasa bile hiç mi tavsiyede bulunan çıkmadı? Elbet çıktı. 

Örneğin; Katılımcılar, yurtdışı acentelerin birçoğunun Borsacı tabiriyle Türkiye’de yerleşik Bıyıklı Yabancı olduğunu, daha çok yabancı katılımcı olmasını istediklerini bunun için kendilerinin çalıştıkları yurtdışı kontaklarını devreye sokabileceklerini ilettiler.

Katılımcılar, aynı ülkeye ait farklı katılımcı standlarının yan yana olmasını istemiyorlar. Örneğin; “bir Küba standından çıkıp hemen yanındaki veya karşısındaki Küba standına girince bazen ters bakışlara maruz kalıyor, sanki ihanet ediyormuşuz hissine kapılıyoruz” diyorlar.

2 gün üst üste aynı yemeğin çıkmasını eleştiren çıktı. Hatta yeni bir salon ve vakit kaybını hesaba katmayıp, Gastronomide iddialı olan bir ülkenin etkinliğinde açık büfe yerine Tabldot veya A la Carte yemek verilmesini isteyenler de çıktı.

Bu arada böyle büyük bir organizasyona TGA’nın katkı vermemesi ve Sayın Bakanımızın katılmaması hatta ertesi gün aynı otele gelmesine rağmen etkinliğe uğramaması çok eleştiri alan konulardı. 


SONUÇ;

Yine iyi bir iş çıkardı Hüseyin KURT. Ülke turizmine, tanıtımına katkısı bulunan kişi ve kuruluşlara destek olmak lazım. Kendisine başarılarının devamını diler, tebrik ve teşekkür ederiz…

L.Cem Polatoglu

Tur Andiamo

15 Eylül 2024 Pazar

Kruvaziyer Tatil tercihlerinde yükselen yıldız oldu


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Tatil tercihlerinde yükselen yıldız: Kruvaziyer 

2023 yılında 31 milyon cruise yolcusu dünyayı gemilerle keşfetti. 2027 yılına kadar bu sayının 40 milyonu geçmesi bekleniyor. Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği CLIA raporlarına göre cruise ile yolculuk yapanların yüzde 82'si yeniden cruise seyahatine çıkmayı planlıyor. Uluslararası seyahat edenlerin yüzde 71'i ise gemi yolculuğunu deneyimlemek istediğini belirtiyor. 

Cruise yolculuklarına ilgi artıyor. Konforlu gemilerin sunduğu 5 yıldızlı tatil, fiyat avantajı nedeniyle son yıllarda daha çok keşfedilmeye başlandı. Cruise yolculuklarının bilinmeyenlerini ve en çok tercih edilen kruvaziyer rotalarını derledik.

Otel konforunda havuz başında kokteylinizi yudumlarken kitap okumak ve akşamları eğlenceli şovları izlemekten keyif alıyorsunuz; başka şehirler hatta ülkeler ve yeni kültürler keşfetmekten de vazgeçemiyorsanız kruvaziyer tatili tam size göre. Türkiye limanlarından başlayan birçok gemi turu ile  dünya denizlerinde seyreden 5 yıldızlı gemilerde her zevke ve bütçeye göre cruise turunu deneme şansına sahipsiniz. Odanıza yerleştiğiniz andan itibaren bir daha otel değiştirmenize gerek kalmadan birçok şehri kolaylıkla görebildiğiniz, her sabah başka bir şehre uyandığınız büyüleyici gemiler dünya mutfaklarına ait restoranlar, lüks markaların yer aldığı mağazalar, SPA, fittness, birbirinden ünlü kabare ve şovların yer aldığı gece kulüpleri ile size çok fazla seçenek sunuyor; denizde seyir esnasındayken birçok etkinlik, eğitim, atölye gibi olanaklar da var. 

İşte en sevilen 5 kruvaziyer rotası 

1 – En sevilenlerden, Yunan Adaları

İstanbul, Kuşadası ve Çeşme’den kalkıp Yunan Adaları’na giden birden çok cruise firması bulunuyor. Yılın 12 ayı devam eden 3, 4 ve 7 gecelik cruise turları konaklama, yemekler, içecekler, gece şovları dahil212€’dan başlıyor. Bu gezilerin birçoğunda gemide Türkçe bilen rehberler yer aldığı için yabancı dil bilmemek sorun olmaktan çıkıyor. Vizeli ya da kolay vize ile gidebileceğiniz Yunan Adaları cruise turlarında Kos’tan Girit’e, Rodos’tan Mikonos’a, Milos’tan Santorini’ye kadar birçok adayı gezip görebilir; hem kültürünü keşfedebilir hemde mavi denizlerde yüzme fırsatı yakalayabilirsiniz. 

2- Erişilebilir lüks cruise: Akdeniz Turları

Klasik bir cruise rotası olan Akdeniz ve Adriyatik Körfezi dünyanın dört bir yanından kruvaziyer turistlerini bu bölgeye çekmeye devam ediyor. Gemilere İstanbul’dan binebileceğiniz gibi İtalya, İspanya’dan da katılabileceğiniz turlar mevcut. Uçaklı paketlerle avantajlı bir tatil imkânı sunan ve 5 yıldızlı otel konforunda, ulaşılabilir bir lüks olan cruise seyahati size unutulmaz anlar vaat ediyor. 7 gece 8 günlük turların fiyatları 649€’dan başlıyor. 

3-Kış mevsiminde sıcak denizlere doğru: Arap Körfezi

Kışın soğuk ve kasvetli havasından sıcak denizlere doğru yol almak isterseniz harika bir seçenek olan Dubai, Katar ve Abu Dabi’nin yer aldığı Arap Körfezi turlarına Kasım ayı itibari ile katılabilirsiniz. Otel konforunda konaklama, yemek ve gece şovları yanında çölde safari, yada şnorkelle balıkların arasında yüzmek keyifli olmaz mı? Minimum 4 geceden başlayan bu gemili turlara 699€’dan başlayan fiyatlarla katılmak mümkün.

4- Güvertede kuzey ışıkları: Fiyort turları

Bahar ayları ile yaz döneminde en fazla tercih edilen Fiyortlar cruise turu kısa zamanda kolaylıkla Danimarka ve Norveç’i keşfetme imkânı sunuyor. Türkiye’den uçak dahil paketler ile cazip hale gelen kruvaziyer turları 1099€’dan başlıyor.

5- Uzak denizler: Uzak Doğu, Karayipler & Bahamalar

Uzakdoğu’nun gizemli coğrafyasına yol alıp Japonya - Singapur - Malezya -Tayland gibi ikonik şehirlerini konforlu 5 yıldızlı bir cruise turu ile ziyaret etmek isteyenler buraları1647€’dan başlayan fiyatlar ile ziyaret edebilirler.

Karayipler & Bahamalar’ın otantik ve korunmuş doğası, kendine özgü plajlarında anılar biriktirmek içinse 1399€’dan başlayan 9 günlük gemi turları bulmak mümkün. 

Yakın denizlerden uzak denizlere, vizeyle yada vizesiz katılabileceğiniz çok çeşitli gemi firmasına ait yüzlerce tur seçeneğini tatilsepeti.com’da sıralayabilir, kıyaslayabilir, erken rezervasyon döneminde avantajlı fiyatlara gemi turları bulabilirsiniz.

** Kruvaziyer tatili neden bu kadar sevildi?

1. Kısıtlı zamanda, valiz açıp kapamadan tek bütçe ile birçok şehri görme şansı 

2. Türkiye limanlarından binebilme avantajı 

3. 5 yıldızlı otel konforu

4. Kara turları ile keşif fırsatı 

5. Cabaret şovları, casino, animasyon ve atölyeleriyle bitmeyen eğlence, macera

6. Özel restoranlar ve dünya lezzetleri

7. Her sabah yeni bir limanda uyanma

8. Konaklama, yeme içme, vergiler ve kara turları ile paket fiyat avantajı

9. Gemide Türkçe bilen rehber ve mürettebat

10. Uçaklı paketlerde uçak bileti fiyatına gemi turu avantajı 

36 Değil 336 Saatlik Pil Ömrü için19 Eylül’ü Bekleyin!


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



36 Değil 336 Saatlik Pil Ömrü için19 Eylül’ü Bekleyin!

Günümüzde akıllı cihazlar genellikle kısa pil ömürleri ile sınırlı kalırken, Huawei, yeni akıllı saat serisiyle bu algıyı değiştirmeye kararlı. Bir hafta içinde tanıtılacak olan bu yeni seri, 336 saatlik (14 gün) pil ömrü ile dikkat çekiyor. Diğer cihazlar, düşük güç modunda dahi 36 saatten fazla dayanamazken, Huawei, 2 hafta boyunca kesintisiz performans sunarak bu alanda yeni bir standart belirliyor.

Uzun Süreli Performans, Kesintisiz Yaşam

Günlük görevlerden, uzun yolculuklara kadar her an her yerde ihtiyaç duyulan uzun pil ömrü, yeni Huawei akıllı saatlerinde kullanıcılarla buluşuyor. Özellikle seyahatlerde veya sürekli şarj etme imkanının bulunmadığı yoğun günlerde, bu saatler uzun süre dayanıklılık sağlayarak rakiplerinden ayrılıyor. Ayrıca güç koruma modunda pil ömrü 21 güne kadar uzayabiliyor, bu da kullanıcıların her koşulda cihazlarını güvenle kullanmalarını sağlıyor. Huawei'nin bu iddialı yeni serisi, sadece standartları karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda pil ömrü kavramını yeniden tanımlıyor.

Teknolojide Devrim Yaratmaya Hazır mısınız?

Huawei, abartılı iddialara ya da pazarlama jargonlarına ihtiyaç duymuyor; sunduğu performans, kendi adına konuşuyor. Kullanıcıların şarj molaları için sürekli olarak cihazlarından ayrılmalarına gerek kalmadan, bu saatler teknolojinin geleceğine ışık tutuyor. Eğer siz de kısa pil ömrünün ötesine geçip gerçek dayanıklılığı keşfetmeye hazırsanız, 19 Eylül’de Huawei’nin yeni akıllı saat serisi ile tanışmaya hazır olun.


14 Eylül 2024 Cumartesi

Müberra Eresin, turizmde çalışan sayısının haziran ayı itibariyle tarihi bir rekor kırarak 1.5 milyonu geçtiğini söyledi.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Turizm istihdamında tarihi rekor

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizmde çalışan sayısının haziran ayı itibariyle tarihi bir rekor kırarak 1.5 milyonu geçtiğini söyledi. Turizmin toplam istihdamdan yüzde 9 pay aldığını ifade eden Eresin, ağustos ayı istatistiklerinde sektörde çalışan sayısının 1.7 milyonu aşmasını beklediklerine dikkat çekti.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizm sektöründe çalışan sayısının tarihi bir rekor kırarak 1.5 milyonu geçtiğini söyledi. 

TÜROB’un; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı, İŞKUR ve SGK işbirliğiyle Çırağan Palace Hotel Kempinski’de düzenlediği ‘Çalışma Hayatına Yönelik Mevzuat, Denetim, Teşvikler Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. İŞKUR ve SGK’nın yanı sıra TÜROB üyesi otellerin üst düzey yetkililerinin de katıldığı toplantının açılışında konuşan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, SGK tarafından Haziran 2024 ayı verilerine dayanılarak yayınlanan son raporda; 532 bini konaklama, 850 bini yiyecek-içecek, 78 bini seyahat acentesi ve 41 bini de havayolunda olmak üzere turizm sektöründe çalışan sayısının 1.5 milyon rakamını geçtiğini söyledi. 

Eresin, “İşletme başına 8.36 çalışan ile diğer sektörlere göre turizm açık ara önde olmasının yanında ülke genelindeki toplam istihdamın yüzde 9’una ulaşılmıştır” dedi. Ağustos ayının turizm istihdamında zirve ayı olduğuna işaret eden Eresin, Ağustos ayı istatistiklerinde sektörde çalışan sayısının 1.7milyonu aşmasını beklediklerine dikkat çekti. 

Esnek çalışma modeli daha fazla istihdam sağlar

Mevcut İş Kanunu’nun özellikle sanayi/imalat sektörlerinin çalışma koşulları öne alınarak hazırlandığına dikkat çeken Eresin, şu görüşleri dile getirdi: “Mevcut İş Kanunu ve mevzuatı, denetimlerdeki yorum farklılıkları; sektörümüzün özellik ve gereksinimlerine uygun esnek çalışma uygulamasını önlerken, başta gençler ve kadınlar olmak üzere daha fazla istihdamın önüne geçmektedir. Ayrıca sektörün dünyada genel kabul görmüş uygulamaları ile çelişen çok sayıda düzenlemeyi barındırmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı ile İŞKUR nezdinde temaslar başlattık. Sektör işletmelerimizde ‘kamu-çalışan-işveren’ birlikteliğinde var olan çalışma barışının daha fazla güçlendirilmesi amacıyla turizmde çalışan sayısının artırılması ve sürdürülebilir istihdam için mevzuat düzenlemesi gerektiren; başta sektörün en büyük gereksinimi olarak karşımızda duran esnek çalışma modelleri ile bu meyanda geçici iş ilişkileri, haftalık izin, yıllık izin, fazla çalışma, özel istihdam büroları gibi pek çok konunun, konaklama işletmelerimiz öncelikli olmak üzere, sektörümüzün özellikleri ve gereksinimleri ile uyumlu hale dönüştürülerek güncellenmesi için girişimlerimiz sürüyor.” 

Sektörde insan faktörü önemini sürdürüyor

Dünyanın her alanda yaşadığı makineleşme ve dijitalleşmenin, üretimde emek faktörünün nicel olarak azalmasına sebep olduğunu ifade eden Eresin, şöyle devam etti: “Turizm işletmeleri belirli ölçüde bu otomasyondan etkilenmiş olsa da hâlâ insan faktörünün hizmet üretiminde en önemli unsur olduğu işletmelerdir. Günümüzde istihdam yaratıcı sektörlerin başında turizm işletmeleri en önemli yeri oluşturmaktadır. Müşteri memnuniyeti ve sadakatinin çalışan performansıyla doğrudan ilişki içinde olduğu turizm işletmelerinde insan kaynağı planlaması bu işletmelerin verimliliği açısından hayati önem taşımaktadır. Zira turizm işletmeleri sundukları hizmet nedeniyle 7/24 faaliyetlerini sürdürmek zorunda olduklarından belli gün ve saatlerde kapatılmaları veya hizmete ara vermeleri mümkün değildir.”

İŞKUR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı ve SGK’dan önemli destek…

Toplantıya katılan İŞKUR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı ve SGK temsilcileri yürürlükteki çalışma hayatına yönelik mevzuat, turizm sektöründe devam eden denetimler ile mevcut ve yeni getirilen istihdam teşvikleri hakkında toplantıya katılanlara sunumlar eşliğinde güncel ve ayrıntılı bilgileri aktardılar, katılımcıların sorularını yanıtladılar.

TÜROB Başkanı Eresin, toplantının düzenlenmesi konusunda destekleri nedeniyle İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, İŞKUR İstanbul Müdürü Uğur Oto, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı Bekir Aktürk, İstanbul Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı Yılmaz Şahan ile SGK İstanbul İl Müdürü Harun Sertbaş’a, toplantıya ev sahipliği yapan TÜROB Çalışma Hayatı ve İnsan Kaynakları Komite Başkanı ve Çırağan Palace Hotel Kempinski İnsan Kaynakları Direktörü Haluk Ertan’a teşekkürlerini sundu. 


GlobeMeets B2B Networking Event, 12-13 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



GlobeMeetsB2B Networking başarıyla tamamlandı…

Turizm sektörünün en önemli B2B Networking organizasyonları arasına girmeyi başaran GlobeMeets B2B Networking Event, 12-13 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. 1000’in üzerinde seyahat acentasının katıldığı organizasyonda 2025 yılına ilişkin önemli anlaşmalara imza atıldı.

İkinci yılında büyük başarıya imza atan GlobeMeets B2B Networking Event, 12-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Rixsos Tersane Hotel İstanbul’da gerçekleşti. Dünyanın 50 farklı ülkesinden ve Türkiye’nin her köşesinden gelen 1000’den fazla seyahat acentasının bir araya geldiği organizasyonda 2025 yılı turizmine ilişkin önemli iş birliklerine imza atıldı. 

Organizasyonun açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, İGA Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın ve 15’in üzerinde Başkonsolos’un katılımıyla gerçekleşti. 

50 ülkeden DMC katıldı

İkinci yılında büyük bir başarıya imza adan GlobeMeets B2B Networking Event’te, Türkiye’nin37şehrindenve 20 farklı ülkeden gelen alıcı acentalar, 50 ülkeden DMC, havayolu şirketleri, turizm ofisleri, kruvaziyer firmaları, sigorta şirketleri ve marketplace iş ortakları ile bir araya geldi. 

2 ay öncesinden satışa kapanmıştı!

Turizm sektöründe yoğun ilgi ve talep gören GlobeMeets’inYönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt, organizasyonun geçtiğimiz yıla göre 3 katı büyüdüğünü, bir gün olan süresinin 2 güne çıktığını ve katılımcı (exhibitor) masalarının organizasyona 2 ay kala dolduğunun altını çizdi. 



Hüseyin Kurt: Turizmin geleceği GlobeMeets’te şekilleniyor

Açılış töreninde konuşan GlobeMeets Başkanı Hüseyin Kurt, sektördeki birlik duygusunun çok önemli olduğunun altını çizerek, organizasyonda doğru alıcı ile doğru hizmet vereni bir araya getirdiklerini ifade etti. Kurt, “Bu etkinlik, vizyonun ve rüyanın gerçeğe dönmüş halidir. Bizler, önüne çıkan her engele rağmen yılmadan güçlenen ve her zaman birbirine tutunan sektör paydaşlarıyız. Rekabet gücümüz ve dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Turizm sektörüne yeni bir soluk kazandıran ve sınırları ortadan kaldıran bu organizasyonumuzda alıcı acentalarımız için gelecekte de sürecek iş birliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapmalarına zemin hazırlıyoruz” dedi.




Firuz Bağlıkaya: GlobeMeets önemli bir misyon üstlendi

Ardından konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise “Ekonominin en önemli lokomotifi turizmdir, turizmin lokomotifi de seyahat acentalarıdır” dedi.

GlobeMeets’in değişin dünyada turizm ürünlerinin pazarlanmasında önemli bir misyonu üstlendiğine değinen Bağlıkaya, “TÜRSAB olarak GlobeMeets gibi etkinliklerin yanında olmaya devam edeceğiz. Katılımcılara verimli toplantılar dileyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Bağlıkaya’nın ardından söz alan İGA Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın etkinliğin önemine değinerek dünyanın buluşma merkezi olan İGA havalimanı işletmeciliği olarak organizasyonda yer almaktan duydukları memnuniyeti belirtti. 

Konuk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak organizasyonda yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Hüseyin kardeşimi ortaya koyduğu vizyon sebebiyle tebrik ediyor. Herkesi Gaziantep’imize bekliyoruz. dedi. 

Bakan Yardımcısı Alpaslan TGA’nın önemine dikkat çekti

Türkiye’nin bu yılı 60 milyon turistle kapatacağını belirterek konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, TGA’nın yaptığı tanıtım çalışmalarına değindi.

Türkiye’nin dünya turizminde önemli bir yere ulaştığını anlatan Alpaslan sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız 2018’de turizmi stratejik sektör ilan etti. Bizler de Türkiye’nin turizmden elde edeceği faydayı en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Turizm sektörümüz TGA aracılığı ile kamu özel sektör iş birliğinde yükseliyor. TGA gerek krizler gerekse fırsatlar karşısında önemli çalışmalara imza attı. Bilindiği gibi tüm dünya pandemiyi yaşadı. İnsanlar evlerinden çıkamadı. Bu süreçte biz de sektörle bir araya gelerek çalışanlara destek verip Güvenli Turizm Sertifikası ile ülkemize gelen ziyaretçileri steril ortamda tatil yapmalarını sağladık. Covid döneminde turizmde en az daralan ülkelerin başında geldik.”

İstanbul Valisi Davut Gül ise konuşmasında, dünyanın 50 farklı ülkesinden gelen katılımcıları güvenin ve huzurun şehri İstanbul’da böylesine nitelikli bir buluşmada görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. 

Başarıyla tamamlanan GlobeMeets B2B Networking Event, 13 Eylül akşamı İstanbul’un önde gelen kültür, sanat ve gastronomi merkezi Fişekhane’de düzenlenen “networkingparti” ile sona erdi. 


12 Eylül 2024 Perşembe

Utkan Gülaçtı, Eylül 2024 itibariyle vekaleten SwissôtelTheBosphorus Genel Müdürlüğü görevine atandı.

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




SWISSÔTEL THE BOSPHORUS İSTANBUL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ UTKAN GÜLAÇTI DEVRALDI

Eylül 2016’da Finans ve İş Desteği Direktörü olarak Swissôtel ailesine katılan Utkan Gülaçtı, Eylül 2024 itibariyle vekaleten SwissôtelTheBosphorus Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi mezunu olan Utkan Gülaçtı, kariyerine 2004 yılında KPMG Türkiye'de başladı. Denetim ve Risk Danışmanlığı alanlarında edindiği deneyimler ile finansal birleşmeler, satın almalar ve yeniden yapılandırma konularında kıdemli ortak ve yönetici rollerinde başarılı bir kariyer yolu izledi. 

2010 yılında PepsiCo’ya Avrupa operasyonları için kurumsal denetçi olarak transfer olan Utkan Gülaçtı, Finans Müdürü ve Kıdemli Ticarileştirme Proje Müdürü olarak görev alarak şirketin stratejik projelerinde önemli roller üstlendi. 

Nisan 2014'te Fiba Group’a katılan Gülaçtı; Finansal Denetim Başkanı olarak görev yaptı ve finansal kontrol ile stratejik yönetim alanında uzmanlık kazandı. Vekaleten SwissôtelTheBosphorus Genel Müdürlüğü görevine başlayan Utkan Gülaçtı, tüm otel operasyonunu koordine etmenin yanı sıra Accor ve Fiba Holding iletişimlerine de aracı olacak.


Anadolu Efes Spor Kulübü ile Corendon Airlines arasındaki sponsorluk anlaşması yenilendi


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Anadolu Efes, 2020 ylından bu yana EuroLeague maçlarına Corendon Airlines ile uçuyor…

Anadolu Efes Spor Kulübü ile Corendon Airlines arasındaki sponsorluk anlaşması yenilendi

Corendon Airlines ve Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yolculuğu 5. yılına girdi

Spora yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Corendon Airlines, Türk basketbolunun lokomotifi Anadolu Efes ile güç birliğine beşinci yılında, yeni sezonda da devam edecek

“İlklerin havayolu” Corendon Airlines, sporun gelişimine katkı sağlamak ve spor turizmini geliştirmek adına hem yurt içinde hem de yurt dışında; farklı dallarda pek çok spor kulübüne, elit sporcuya ve spor organizasyonuna sponsorluk desteği sağlıyor. 2020 yılında Anadolu Efes ile başlayan iş birliğini bir sezon daha uzatan Corendon Airlines, kulübe 2024-2025 sezonunda da sponsorluk desteği verecek.

Corendon Airlines, yeni sezonda da takımın EuroLeague deplasman maçlarına ulaşımını sağlayacak. Anlaşma kapsamında Corendon’un logosu Anadolu Efes takımının göğsünde yer almaya devam ederken, Anadolu Efes Spor Kulübü Genç Takımı da BGL maçlarında hava yolu şirketinin logosunu formalarının sırtında taşıyacak.

Yeni basketbol sezonu öncesinde; Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’in ev sahipliğinde, Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz ve Kaptan Shane Larkin’in katılımıyla Gloria Sports Arena’da gerçekleştirilen basın toplantısının ardından imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreninde Yıldıray Karaer ve Alper Yılmaz, Anadolu Efes için özel olarak tasarlanan dev basketbol topuna imza attılar.  

“Anadolu Efes Spor Kulübü ile 2020 yılında başladığımız iş birliğimizi 2024-2025 sezonunda da devam ettirmenin bizim için anlamı çok büyük”

Anadolu Efes ile sponsorluk sürecine beşinci yılında da devam etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Antalya’nın ve ülkemizin uluslararası havayolu markası Corendon Airlines olarak bugün burada Anadolu Efes’e ve siz değerli medya mensuplarına ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyum. Türk basketbolunun öncüsü ve sürdürülebilir başarının simgesi Anadolu Efes Spor Kulübü ile 2020 yılında başladığımız iş birliğimizi 2024-2025 sezonunda da devam ettirmenin bizim için anlamı çok büyük. ‘Birlikte başarılara uçuyoruz!’ diyerek yola çıktığımız iş birliğimiz, Corendon Airlines olarak 20.yılımızı kutlayacağımız 2025 yılı için bize büyük bir güç ve ilham veriyor. Anadolu Efes’in seyahat ortağı olmak, bu değerli takımı maçlara taşımak, bizim için de takımın bir parçası olmak anlamına geliyor. Sezon öncesi hazırlıklarına Antalya’da başlayan Anadolu Efes’e yeni sezonda başarılar diliyor, yeni hedeflere yol alırken yanlarında olmaktan onur duyduğumuzu paylaşmak istiyorum. Her yıl milyonlarca yolcumuzu hayallerine uçuruyoruz. Anadolu Efes’in hayallerine uçması için biz de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme misyonu başta olmak üzere hem Corendon'un hem de Anadolu Efes'in ortak birçok yanı bulunuyor. Kendi sektörlerimizde en büyük başarıları hedefleyerek çalışıyoruz. Büyük düşünen iki kurumun iş birliğinin ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyor, diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum. Ayrıca Corendon’un marka DNA’sında yer alan spora ve spor kültürüne katkılarımızı sürdürürken Anadolu Efes ile birlikte Antalya özelinde kurumsal sorumluluk projeleri yapmayı planıyoruz” dedi.

“Değerli yol arkadaşlığımız beşinci yılımızda takım arkadaşlığına dönüştü”

Basın toplantısında Corendon Airlines’ın desteğinin çok değerli olduğunu vurgulayan Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz,  düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Partnerlerimizle uzun soluklu olmasını hedeflediğimiz iş birlikleri gücümüze güç katıyor. Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketi Corendon Airlines ile tüm dünyanın içinde bulunduğu zor bir yılda pandemi döneminde başlayan yolculuğumuz, geçen sürede bizi tarihi başarılara taşıdı. Bu değerli yol arkadaşlığımız beşinci yılımızda takım arkadaşlığına dönüştü. Ekim ayından haziran ayına kadar bir sezon boyunca 9 aylık zaman diliminde deplasman maçlarımız nedeni ile Avrupa’nın pek çok şehrine sürekli yolculuk halindeyiz. Yolculuklarımızı kalkıştan varışa en konforlu şekilde geçirmemizi sağlayan Corendon Airlines’ın 20. yılını şimdiden kutluyor, hem Anadolu Efes’e hem de farklı sponsorlukları ile spora katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Corendon ile birlikte Antalya’ya basketbol aracılığı ile gençlere, çocuklara değer katacak projeler yapmayı diliyoruz.”

“Takım olarak hem saha içinde hem de saha dışında alacağımız başarılarla bu iş birliğini taçlandıracağız”

Anadolu Efes Spor Kulübü Kaptanı Shane Larkin düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bizim için yurt dışı seyahatlerini konforlu bir şekilde yapmak çok önemli. Uzun süredir Corendon Airlines bu alanda bize destek oluyor. Umarım takım olarak hem saha içinde hem de saha dışında alacağımız başarılarla bu iş birliğini taçlandıracağız.”

İmza töreni sonrasında Anadolu Efes’in antrenmanı ziyaret edildi

Basketbol sezonu öncesi hazırlık dönemindeki organizasyonlardan biri olan Gloria Cup 2024, bu yıl 11-15 Eylül tarihleri arasında sporcu kamp ve performans merkezi Gloria Sports Arena’da gerçekleşecek. Basın toplantısı sonrası Yıldıray Karaer ve Alper Yılmaz, medya mensupları ile birlikte Anadolu Efes’in antrenmanını ziyaret etti.

Corendon Airlines’tan Antalyalı minik basketbolculara Anadolu Efes oyuncuları ile tanışma sürprizi!

Corendon Airlines, Anadolu Efes’in antremanında sponsoru olduğu Antalya Muratpaşa Belediyesi U11 Basketbol Takımı oyuncularıyla tanışma süprizi yaptı. Habersiz bir şekilde Gloria Sports Arena’ya davet edilen geleceğin basketbolcuları, antrenman salonuna girdiklerinde Başantrenör Tomislav Mijatovic, Kaptan Shane Larkin ve tüm Anadolu Efesli oyuncularla karşılaştı. Anadolu Efes’in yıldızları antrenman sonunda minik basketbolcuları sahaya davet edip birlikte oynayarak unutulmaz bir gün yaşattılar. 


Divan Adana Otel’e Haute Grandeur’den Prestijli Ödül


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Divan Adana Otel’e Haute Grandeur’den Prestijli Ödül

Anadolu’nun geleneksel misafirperverliğini Akdeniz sıcaklığıyla birleştirerek, Adana'da beş yıldızlı bir konaklama deneyimi sunan Divan Adana, “Haute Grandeur Global Hotel Awards 2024” kapsamında “Best Hotel Service” (En İyi Otel Servisi) ödülüne layık görüldü. Divan Adana, bu ödül ile sektördeki güçlü konumunu bir kez daha kanıtladı.


Her yıl dünya genelinde mükemmel kalitedeki servisleri ve hizmet kalitesiyle otelleri değerlendiren ve dünyanın saygın ödüllerinden biri olan “Haute GrandeurGlobal Hotel Awards 2024” ödülleri sahiplerini buldu. 5 yıldızlı otel kalitesini evinizin konforunda sunan konsepti sayesinde, mükemmel bir konaklama vaat eden Divan Adana, lüks otelcilik sektörünün prestijli ödül programlarından Haute Grandeur Global Hotel Awards 2024’te “Best Hotel Service” (En İyi Otel Servisi) ödülüne layık görüldü. 


Misafirlerine sunduğu mükemmel hizmet kalitesiyle tanınan Divan Adana, yetenekli ve deneyimli ekibiyle, sektördeki güçlü konumunu bir kez daha kanıtladı. Bu prestijli ödül
otelin misafirperverliği, müşteri memnuniyetine odaklanan hizmet anlayışı ve konforlu konaklama deneyimi için takdim edildi.


10 Eylül 2024 Salı

Aude Ferrand, 1 Eylül 2024 itibarıyla TAV İşletme Hizmetleri’nin yeni CEO'su olarak atandı.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


AudeFerrand, TAV Operation Services'in Yeni CEO'su Olarak Atandı

Lüks tüketim ürünleri ve perakende sektörlerinde geniş deneyime sahip olan ve son olarak Groupe ADP’de görev yapan Aude Ferrand, 1 Eylül 2024 itibarıyla TAV İşletme Hizmetleri’nin yeni CEO'su olarak atandı. Ferrand, ayrıca TAV Havalimanları Holding’de Ticari İşler Grup Başkanı (CCO) pozisyonunu da üstlendi.

Dünyanın önde gelen havalimanı ve yolcu ağırlama hizmeti sağlayıcıları arasında yer alan TAV İşletme Hizmetleri’nin CEO ataması gerçekleştirildi. 19 ülkede 1.500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren şirketin yeni CEO’su, lüks tüketim sektöründe küresel çapta üst düzey yöneticilik yapmış olan Aude Ferrand oldu. Ferrand, 1 Eylül 2024 tarihi itibariyle TAV İşletme Hizmetleri’nin CEO’su olarak görevine başladı. Ayrıca, TAV Havalimanları Holding’de CCO (Ticari İşler Grup Başkanı) görevini de üstlendi.

Aude Ferrand, Avrupa’nın önemli işletme ve finans okullarından European Business School’da Uluslararası İşletme alanında lisans eğitimi aldı. Ayrıca, lisansüstü eğitimler veren HEC Paris’teki Uluslararası Kurumsal Finans Sertifika Programı’nı (ICCF) da başarıyla tamamladı. 1998 yılında lisans eğitiminden mezun olduktan sonra, İngiltere’de Armani’de Marka Müdürü olarak iş hayatına başlayan Ferrand, 2000-2012 yılları arasında Koreli kozmetik markası Amore Pacific-ParfumsLolitaLempicka'da çeşitli üst düzey ticari ve pazarlama pozisyonlarında görev yaptı. Ferrand, 2013-2017 yılları arasında Fransa’nın en büyük mağaza zincirlerinden Printemps’te Lüks Mağazacılık Müdürü ve mücevherat bölümünün Genel Müdürü olarak çalıştı. 

Ferrand, 2017 yılında Groupe ADP’ye Merchandising Müdürü olarak katıldı ve 2018 sonunda Perakende Direktörü olarak atandı. Bu görevinde mağazalar, yiyecek-içecek hizmetleri ve reklam faaliyetlerinin sorumluluğunu üstlendi. Ayrıca, Şili’deki Santiago Havalimanı, Ürdün’deki Amman Havalimanı ile Hindistan’ın Delhi ve Fransa’nın Paris havalimanlarındaki hizmet şirketlerinin yönetim kurullarında yer aldı.


GASTRONOMİ TURİZMİ DERNEĞİNDEN ETKİNLİKLER


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


GASTRONOMİ TURİZMİ DERNEĞİNDEN ETKİNLİKLER

Elâzığ’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen GTD’nin desteklediği TRB 1 Bölgesi Turizm ve Sağlık ve Gastronomi Turizmi Buluşması Destinasyon Çalıştayı başarıyla gerçekleşti Elazığ’ın gastronomi potansiyeli büyük ilgi görüyor. Türkiye Gastronomi Derneği Genel Başkanı Gürkan Boztepe, kenti turizmde cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalara başladı.

Gürkan Boztepe, Elazığ mutfağının benzersiz lezzetlerine dikkat çekerek, bölgenin bir destinasyon olarak öne çıkması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Boztepe, “Elazığ’ın gastronomi alanındaki potansiyeli yadsınamaz. Buradaki değerli mutfağı tanıtmak ve Elazığ’ı hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir destinasyon haline getirmek amacıyla buradayız. Bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız,” dedi.

GTD Azerbaycan Gastronomisi için katkı koydu

31 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul boğazın da GTD sponsorluğunda düzenlenen “Trade Wind” etkinliği, Türkiye ve Azerbaycan iş dünyasının önde gelen isimlerini ve sanatçılarını bir araya getirerek büyük bir başarıya imza attı. Etkinlik, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini derinleştirmek ve yeni iş fırsatları oluşturmak amacıyla düzenlendi.


GTD Yalova’da Aronya Festivaline Katkıda bulundu

Yalova Valiliği koordinesinde Gastronomi Turizmi derneği katkılarıyla düzenlenen Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali, aronya hasadıyla başladı. Yalova’nın coğrafi işaretli meyvesi olan aronyanın hasadı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaşı’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Gastronomi Turizmi dermeği genel başkanı Gürkan Boztepe’nin ve GTD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen oturumla son bulan etkinlik büyük ilgi topladı.

9 Eylül 2024 Pazartesi

YUNAN ADALARI İLE YAZ SEZONUNA DAMGA VURDU, KIZILDENİZ GEMİ TURLARINI MÜJDELEDİ

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


YUNAN ADALARI İLE YAZ SEZONUNA DAMGA VURDU, KIZILDENİZ GEMİ TURLARINI MÜJDELEDİ

2024 yaz sezonunda Selectum Blu Cruises, Blue Sapphire gemisi ile Yunan Adaları'na yaptığı seferlerle misafirlerine unutulmaz deneyimler sunmaya devam ediyor. Selectum Blu Cruises, sektörde fark yaratırken, sunduğu ayrıcalıklarla rakiplerinden de keskin çizgilerle ayrışıyor.

Kapı Vizesi ile Ön Plana Çıktı

Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe, "Bu yıl Çeşme Limanı'ndan Yunan Adaları'na sunduğumuz ‘Tek Kapı Vizesi’ ile misafirlerimize büyük bir kolaylık sağladık. Yunan makamlarının verdiği bu özel izinle dört adaya tek bir işlemle geçiş imkânı sunuyoruz. Tüm işlemleri tur öncesi biz tamamlayarak, misafirlerimizin sadece seyahatin keyfini çıkarmasını hedefliyoruz. Selectum Blu Cruises olarak bu ayrıcalıkla misafir memnuniyetini en üst seviyeye çıkardık."

Geniş Kabinleri, Ayrıcalıklı Hizmetleriyle Liderliğe Koştu

Blue Sapphire gemisi, 366 kabini, geniş ve lüks yaşam alanları ile rakiplerinden ayrışıyor. Gemi, sunduğu butler servisi, benzersiz yiyecek-içecek deneyim seçenekleri ve geniş etkinlik programlarıyla, yolculuğu beş yıldızlı bir tatil deneyimine dönüştürüyor. Nilda Türe, 2024 Yaz sezonunda aldıkları geri dönüşlerin son derece olumlu olduğunu belirterek, "Misafirlerimiz hem gemimizin konforu ve hem de sunduğumuz hizmetlerin kalitesinden oldukça memun kalıyor. Memnuniyetin bir diğer sebebi de ulaşılan limanlarda sadece gemi kartı ile hızlıca-beklemeden çıkılabiliyor olması ve birkaç basit evrakla kolayca-zahmetsiz kapı vizesi imkanı sunuyor olmamızdır”dedi.

Selectum Blu Cruises, sunduğu özel vize ayrıcalığı, rakiplerine kıyasla daha geniş kabinleri ve eğlenceli etkinlikleri ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor. 2024 yazında gösterilen bu başarılı performansın ardından, şirketin hedefleri arasında daha da büyük bir adım bulunuyor.

Kızıldeniz Gemi Turları ile Sektöre Renk Katacak

2024 yaz sezonunun ardından, Selectum Blu Cruises, 2024-2025 kış sezonunda Kızıldeniz’e özel gemi turlarına başlayacağını müjdeledi. Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe, bu yeni destinasyon hakkında, "Kızıldeniz programımızı 14 Kasım 2024 itibariyle başlatmayı hedefliyoruz. Bu yeni rotamızla misafirlerimize Kızıldenizin renkli denizaltını ve sıra dışı bir coğrafyada keşif dolu tatil imkanı sunacağız. Yunan Adaları gemi seyahatindeki liderliğimizi daha da güçlendirmişken, her zaman bir önceki yolculuktan daha iyi hizmetler sunma hedefi ile yeni destinasyonlara açılıp, yenilikçi hizmetlerle yol alacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Hakan Mustafa Çelik'in “Barikat” isimli kişisel sergisi ile 2024 kış sezonuna merhaba dedi.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



“Barikat” Sergisi Açıldı.

Evrim Sanat Galerisi, ressam Hakan Mustafa Çelik'in “Barikat” isimli kişisel sergisi ile 2024 kış sezonuna merhaba dedi. 7 Eylül 2024 Cumartesi günü açılan sergi, 25 Eylül 2024 tarihine kadar sanat tutkunlarının ziyaretine açık olacak.

Sergide Çelik'in 49 adet akrilik tekniğiyle hazırlanmış eserleri yer alıyor. Ressam Çelik eserleri ile ilgili düşüncelerini şu sözleriyle ifade ediyor.

“ Barikat: Yolun başlangıç ve bitiş noktaları olur. Yolun şartları ve yapısı, insanlara ve coğrafyaya göre değişir. Yol varsa, her zaman engeller de olur. Bu engellerin çoğu plansızlıktan meydana gelir. Yolun güzergahı ya da malzemesi hatalı olabilir. Bazı zamanlar ulaşıma açık yolun kapatılması gerekir. Bunun için barikatlar kullanırız.

Yol ileriki bir dönemde kullanılacağı için, geçici engeller ile yol kullanımı kısıtlanır. İletişim ve ulaşım kesilse bile emniyet sağlanmış olur.

Kişiliğimiz: Doğduğu andan itibaren hedefine ulaşabilmek için, kendine ek özellikler edinir. Bu özellikler ile kendisinin tekliğini sağlayabilecek ve bu sayede kendi rijid yapısını koruyarak müdahale edemediği akışkan dünyasında var olmasını sağlayacaktır.

Bu varoluş mücadelesini reddeden ve başka kişiliklerle hareket eden gruplar ise, kütle yoğunluklarından dolayı kendi merkezlerini oluştururlar.

İstek, kendi yolumuzu belirleyerek evrenimizi şekillendirir.”

Evrim Sanat Galerisi kurucusu ve yöneticisi Betül Ketenci, sezonun ilk sergisi hakkında görüşlerini; “Ressam Hakan Mustafa Çelik’in kişisel sergisi ile 2024 kış sezonuna İstanbullu sanatseverlerle buluşmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu sezon, birbirinden kıymetli sanatçıların sergileriyle sanat izleyicileriyle buluşmaya devam edeceğiz. Tüm İstanbullu sanatseverleri bekliyoruz.”

Sergi, Evrim Sanat Galerisi’nde 25 Eylül 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Evrim Sanat Galerisi

Adres: Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi Handan Palas Apartmanı No:233 Daire: 1 Kadıköy-İstanbul

Tel.: (0533) 237 59 06

Yurtdışına açılmak isteyen gıda ve tarım sektörü profesyonelleri 8 Ekim’de buluşuyor.

 

HABER_ARTİN ŞİRİNPINAR



Yurtdışına açılmak isteyen gıda ve tarım sektörü profesyonelleri 8 Ekim’de buluşuyor. 3. Güvenilir Ürün Zirvesi kapsamında gerçekleştirilecek ülke masalarında 7 ülkenin ticaret müşavirleri ve uzmanları ile bir araya gelecek katılımcılar yabancı pazara girmek ve ticaretini geliştirmek için ipuçları alacak


Güvenilir Ürün Platformu tarafından gıda ve tarım sektörünün uzman STK’ları, kurumları ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future ödül törenleri ile gıda ve tarım sektöründe önemli fayda yaratmak hedefleniyor. 3.’sü 8 Ekim’de Crowne Plaza İstanbul Florya’da gerçekleştirilecek zirvede bu yılın teması ‘Türkiye’nin Kahramanları’ olarak belirlendi.


Gıda ve tarım sektörünün en kapsamlı etkinliği olarak görülen Güvenilir Ürün Zirvesi, eş zamanlı etkinliklere ev sahipliği yaparak katılımcılara önemli fırsatlar sunuyor. Bu etkinliklerden birisi olan ‘Ülke Masaları Toplantıları’ nda 7 ülkenin ticaret müşavirleri ile bir araya gelecek olan üreticiler yabancı pazara girmek ve ticaretini geliştirmek için ipuçları alacak.


Önceki yıllarda katılımcılardan tam not alan Ülke Masaları Toplantılarında bu yıl Hong Kong Ticaret Ateşesi Dinçer Tatlıoğlu, Türkmenistan Ticaret Başmüşaviri Ramazan Kısa, Almanya Tarım Müşaviri Baturay Beşevli, Kuveyt Ticaret Müşaviri Mustafa Oğuzhan Korkmaz, Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Kanada Montreal Ticaret Ateşesi Özge Akkız,  Ottova Ticaret Başmüşaviri Mehmet Hakan Akgün ve ABD Washington Ticaret Başmüşaviri Elif Gürsoy ülke sunumları yaparak pazarın avantaj ve dezavantajlarını anlatacak.


Kontenjan ile sınırlı toplantılara ücretsiz katılım için www.guvenilirurunplatformu.com.tr deki Feed the Future sekmesindeki ilgili linkten başvuru yapabilirsiniz.


Türkiye’nin En İyi Baristası Singapur’da Yarışacak...


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Türkiye’nin kahve miksoloji şampiyonu belli oldu!

DaVinciGourmet Barista Craft Şampiyonası Sonuçlandı: Şampiyon, Türkiye’yi Singapur’da temsil edecek.

Kahve kültürünü ve deneyimini zenginleştiren DaVinci Gourmet bu yıl, baristaların yeteneklerini ve tutkularını ortaya çıkarmak amacıyla “Kahvenin birleştirici gücü” mottosuyla dünya genelinde20 ülkede düzenlenen DaVinciGourmet Barista Craft Şampiyonası 2024’ün Türkiye ayağını 22 Ağustos’ta İstanbul ThePeninsulaHotel’de Türkiye’nin dört bir yanından katılan yetenekli baristaların katılımıyla gerçekleştirdi.

İstanbul ThePeninsulaHotel’de düzenlenen DaVinciGourmet Barista Craft Şampiyonası, Türkiye’nin dört bir yanından katılan yetenekli baristaların kıyasıya rekabetine sahne oldu. Türkiye'nin kahve sanatındaki en yetenekli isimlerini bir araya getiren bu prestijli yarışmanın birinciliğini, İzmir’den katılan Mert Dinler elde etti. Dinler, 50.000 TL'lik büyük ödülün sahibi olurken, aynı zamanda Türkiye'yi Singapur'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında temsil etmeye hakkazandı.

Birbirinden yaratıcı ve muhteşem lezzetlerle jüri üyelerini karar vermekte zorlayan sunumlar arasında yarışmanın ikinciliğini İstanbul’dan Mustafa Baga, 30.000 TL'lik ödülü kazanırken, üçüncülüğü iseyine İstanbul’dan katılan Tolga Seçkin 15.000 TL'lik ödülün sahibi oldu. Yarışmacılar hem yeteneklerini hem de yaratıcılıklarını sergileyerek jüriden tam not almayı başardı.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında, gastronomi alanındaki bilgi ve deneyimlerini birçok platformda paylaşan ve danışmanlık hizmeti sunan Oğul Türkkan; 2016, 2017 ve 2019 yıllarında elde ettiği Türkiye Barista Şampiyonu unvanıyla uluslararası birçok yarışmada jüri olarak görev alan Nisan Ağca; ve 2011 yılında Londra’daki “ShakerBar School”da MoleculerMixology eğitimi alarak Türkiye'nin ilk “Moleküler Miksolojist” sertifikasına sahip miksoloji uzmanı olan Bülent Sefer yer aldı.

Şampiyon büyük final için Singapur’a gidiyor

DaVinciGourmet ürünlerini kahve ile harmanlayarak muhteşem bir lezzet ve sunum ile jüriyi etkilemeyi başaran yarışmanın birincisi Mert Dinler, 50.000TL’lik ulusal ödülün yanı sıra Singapur’da düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazandı. Singapur Foodand Hotel Asia (FHA) HoReCa fuarında düzenlenecek olan büyük finalde her ülkeden temsilciler içeceklerini bir jüri heyetine sunacak. Büyük finali kazanan barista, $6.000 nakit ödülün yanı sıra, Güney Kore’de unutulmaz bir kahve deneyim seyahatine çıkma şansı yakalayacak. 

Dünya genelinde kahve miksoloji kültürünü genç yeteneklerle buluşturmanın önemine inanan DaVinciGourmet, kahve topluluğunu hem teknik mükemmellik hem de yaratıcı zanaatı destekleyen bir içecek çözümleri markası olarak içecek sanatçılarına mükemmel çözümler sunma misyonunu sürdürüyor. Dünyanın en büyük lezzet ve beslenme çözümleri şirketi Kerry’nin bir parçası olan DaVinciGourmet, içecek uzmanlarının operasyonel gereksinimlerini, hedef tüketicilerini ve sürdürülebilir büyüme trendlerini derinlemesine analiz ederek onlar için en kaliteli malzemelerle içecek başyapıtları yaratmalarına ilham veriyor.

DaVinciGourmet Hakkında:

DaVinci Gourmet, kahve endüstrisindeki lider konumunu, içecek profesyonellerine sunduğu özler, aromalar ve tat işlevselliği konusunda tescilli teknolojilerle pekiştirirken aynı zamanda sağlıklı içeriklerle oluşturulan ve günümüzün en çok tercih edilen lezzetleriyle baristaların ilham kaynağı olmayı hedefliyor. DaVinci Gourmet, tüketici taleplerine uygun yenilikçi çözümler geliştirerek ve kahve  sanatını ileriye taşıyarak, içecek dünyasını birleştiriyor.


8 Eylül 2024 Pazar

GlobeMeets B2B Networking Event, 12-13 Eylül 2024 tarihlerinde Rixos Tersane Hotel İstanbul’da gerçekleşecek.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




GlobeMeets B2B Networking 2. Defa Kapılarını Açıyor!

Turizm sektörünün en önemli buluşmalarından biri olarak kabul edilen GlobeMeets B2B Networking Event için geri sayım başladı.

Seyahat endüstrisinde hizmet sağlayıcılarla doğru alıcıları bir araya getiren GlobeMeets B2B Networking Event, 12-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Rixos Tersane Hotel İstanbul’da gerçekleşecek. 



3 KAT BÜYÜDÜ

Geçtiğimiz yıl katılımcılarından ve sektörden tam puan alan GlobeMeets B2B Networking Event, bu yıl üç kat büyüdü. Yoğun talep nedeniyle 2 güne çıkarılan organizasyonun katılımcı (exhibitor) masaları organizasyondan 2 ay önce doldu. 

50 ÜLKEDEN DMC VE 25 HAVAYOLU ŞİRKETİ HİZMETLERİNİ TANITACAK 

Sadece akredite olan profesyonellerin katılabildiği organizasyonda, 50’nin üzerinde ülkeden Destination Management Company (DMC), 10 ülkenin turizm ofisi,25 havayolu şirketi ve havalimanı işletmecileri, yurt dışı oteller, sigorta ve kruvaziyer şirketleri ve marketplace iş ortakları exhibitor olarak yer alacak. 



1000’i AŞKIN PROFESYONEL ALICI OLARAK GELİYOR

GlobeMeets’e Dünyanın 20 farklı ülkesinden ve Türkiye’nin 37 şehrinden seçilmiş akredite acentalar katılarak, exhibitorlerle randevulu görüşmeler gerçekleştirecek. 

Açılış töreni 12 Eylül

İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler ve İGA Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın’ın katılacağı GlobeMeets’in açılışına, çok sayıda ülkenin başkonsolosları, STK başkanlarının yanında çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu katılacak. 

Açılış Programı: 

Tarih:12 Eylül 2024

Saat: 09:00

Yer: Rixos Tersane Hotel İstanbul


Networking Party:

Tarih: 13 Eylül 2024

Saat: 19.00 – 23.45       

Yer:Fişekhane


Emirates, 1.700 şehre ulaşım fırsatı sunuyor

 

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Bir yıl içinde ortaklık bağlantısını iki katına çıkaran Emirates, 1.700 şehre ulaşım fırsatı sunuyor

Dünyanın en büyük havayollarından biri olan Emirates,geçen yıl kendi uçuş ağının ötesinde sunduğu şehir sayısını iki katına çıkararak yaklaşık 1.700 ek şehre daha seyahat imkânı sağladı.
Böylece, Emirates ve ortaklarının ortak uçuş ağlarında her hafta ortalama 61.000'den fazla yolcu için kolay bir şekilde ulaşım fırsatı sunuldu.

Havayolu, ulaşım ekosistemi genelinde yeni ortaklıklar kurarak ve mevcutortaklıklarını derinleştirerek, 31 ortak uçuş, 118 hatlar arası,13 demiryolu ve helikopter hizmetleri veren ortağıyla birlikte bir dizi ek seyahat seçeneği sunuyor.100'den fazla ülkede 162 iş ortağına sahip olan Emirates, yolcular için daha fazla ve daha iyi bağlantılara sahip genişletilmiş bir ağ erişimi, tek biletli kolay yolculuk, gelişmiş bagaj transferleri, yolcu sadakat programı avantajları, lounge erişimi ve daha birçok avantajla her temas noktasında rahat bir seyahat deneyimi sağlıyor.

Emirates'in iş ortağı olan havayolları ile uçan yolcular için popüler seyahat noktaları, Emirates'in 140'tan fazla uçuş noktasındaki güçlü ağı ve Dubai Uluslararası Havalimanı'nda sunduğu rahat bağlantılar ile daha da yakınlaşıyor ve hem yerde hem de gökyüzünde sektör lideri deneyimler yaşayarak, hepsine kolayca ulaşılabiliyorlar.

Geçtiğimiz yıl Emirates, aralarında Avianca ve Batik Air Malaysia ile ortak uçuşların da bulunduğu 16 yeni ortaklık başlattı. Havayolu ayrıca KAM Air, Sri Lanka Airlines, Condor, Flynas, Viva Aerobus, Sun Express, Maldivian, Siberia Airlines ve Kenya Airways ile hatlar arası anlaşmalarını tamamlayarak uygulamaya koydu.

Emirates yolcuları artık Trenitalia, Spanish Rail Renfe, Austrian Rail OBB ve Swedish Rail SJ ile olan iş birliği sayesinde uçak ve tren yolculuklarını birleştirerek, Avrupa genelindeki şehirlere hızlı bağlantılar sayesinde bir biletleulaşabiliyorlar.Havayolu ayrıca, Emirates yolcularına tek bir biletle Nice ve Monako arasında helikopter ile uçuş hizmeti sağlamak için kentsel hava mobilite şirketi BLADE ile yenilikçi bir hatlar arası ortaklığı yapan ilk tam hizmet sağlayıcı taşıyıcısı oldu.

Emirates’in Başkan Yardımcısı ve Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Geçtiğimiz yıl, küresel varlığımızı derinleştirme ve altı kıtadaki ayak izimizi genişletme stratejimizi ikiye katlayarak, hemfikir olduğumuz havayolları, demiryolu ortakları ve hava taşımacılığı operatörleriyle yeni ortaklıklar kurduk ve yolculara daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda uçuş noktası, bağlantı seçeneği ve kesintisiz erişim sağladık.Organik büyüme her zaman planlarımızın merkezinde yer alırken, yolcularımızın dünyanın her köşesine mümkün olan en kolay şekilde ulaşmalarına yardımcı olma taahhüdümüzün bir parçası olarak ortaklarımızın tamamlayıcı ağlarının gücünden yararlanmaya devam edeceğiz. Dünya standartlarında bağlantı, ekonomileri güçlü ve dirençli tutuyor. Ortaklığımızı büyütme hedeflerimiz; Dubai'yi, dünyanın her yerinden iş, turizm ve yatırımı çeken dünyanın en bağlantılı şehri haline getirmeye yönelik D33 stratejisiyle uyumlu.”

Yıllar içinde Emirates'in birçok ortaklığı, havayolunun yalnızca yolcuları benzersiz noktalara ulaştırmakla kalmayıp aynı zamanda program optimizasyonu, Terminal 3'e erişim ile Dubai Uluslararası Havalimanı'nda kolay bağlantı ve karşılıklı avantajlar sağlayan sağlam ağlar oluşturmasının yolunu açtı.flydubai ile olan ortaklığı, ortak işbirliğinin nasıl daha kolay yolculuk ve yolculara daha fazla avantaj sağladığının istisnai bir örneği olarak öne çıkıyor. Bugün, yolcular 100 ülkede 230'dan fazla seyahat noktasına erişebiliyor ve ortalama bir günde 275 ortak uçuş arasından seçim yapabiliyorlar.Emirates yolcuları, 90'dan fazla eşsizflydubaiuçuş noktası için uçuş rezervasyon yapabilirken, flydubai yolcuları da 100'den fazla Emirates uçuş noktası arasından seçim yapabiliyorlar.Sonuç olarak, ortaklığın başladığı 2017 yılından bu yana 17,5 milyondan fazla yolcu, Emirates ve flydubai'nin iş birliği sayesinde keyifli seyahat deneyimleri yaşadı.

Maldivler gibi popüler uçuş noktalarına tatil amaçlı seyahat eden yolcular, Emirates'in Maldivian ile benzersiz hatlar arası ortaklığı sayesinde Maldivler'in ötesindeki 16 adaya da erişim sağlıyor.Emirates, Pro Flight Zambia ile ortaklığı sayesinde Southern African Airline'ın hizmet verdiği 13 noktaya erişim sağlıyor. Bunlar arasında, Lusaka'dan kısa bir yolculukla ulaşılabilen ve büyüleyici bir safari deneyimi sunan LowerZambezi Milli Parkı da yer alıyor.

Havayolu United, Air Canada veQantas ile yaptığı büyük ortaklıklar sayesinde yolculara Kuzey, Orta ve Güney Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki 350'den fazla uçuş noktasına eşsiz erişim sağlamaya, bağlantı fırsatlarını genişletmeye, yolcu sadakat programları genelinde rakipsiz olanaklar sağlamaya ve lounge erişimi gibi diğer dünya standartlarında yolcu avantajları sunmaya devam ediyor.

Emirates, havayolunun uçuş ağındaki bir dizi diğer stratejik ortaklık aracılığıyla tek bir biletle bağlantı seçeneklerini artırmayı sürdürüyor:

Amerika: Emirates yolcuları, United, Air Canada ve diğer ortak havayolları aracılığıyla Kanada, Meksika, Karayip Adaları ile Orta ve Güney Amerika'daki 375'ten fazla şehre erişebiliyor. Dubai'den Emirates'in uçuş ağına dahil olanyolcular, Orta Doğu, Afrika, Orta ve Güney Asya'daki benzersiz noktalar arasından seçim yapabiliyor.

Avrupa: Yolcular, Emirates'in tek bir biletle birden fazla şehri keşfetmek için yer transferleri sunan ve esneklik sağlayabilen Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Avusturya ve İsveç'teki demiryolu ortaklarına ek olarak Condor, ITA Airways, Air Malta, Air Baltic, Aegean Airlines, TAP Portugal ve Siberia Airlines'ın da aralarında bulunduğu yedi ortak uçuş, 33 hatlar arası, 12 demiryolu ve hava taşımacılığı ortağı aracılığıyla 380'den fazla şehre erişebiliyor.

Asya: Emirates'in Asya ağı, havayolunun Uzak Doğu, Batı Asya ve Hint Okyanusu'nun yanı sıra Orta Doğu'da 500'den fazla popüler şehre ulaşan 12 ortak uçuş ve 42 hatlar arası ortağı ile daha da güçleniyor.

Avustralya: Emirates'in Qantas ile uzun süredir devam eden ortaklığı, 85'in üzerinde Avustralya şehrine erişim sağlarken, Qantas yolcuları Emirates ile Dubai'ye uçabiliyor ve Qantas'ın mevcut uluslararası uçuş ağının ötesinde Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki 45'in üzerinde şehre erişebiliyor.

Afrika: Emirates'in Afrika'daki ayak izi, 5 ortak uçuş ve 18 hatlar arası ortak aracılığıyla 210'dan fazla bölgesel noktaya genişleyerek, kıta genelinde daha küçük bölgesel noktalara daha fazla uçuş seçeneği ile yolcular için üstün bağlantı sunuyor.

Havayolunun yolcu sadakat programı Emirates Skywards ve hava kargo birimi Emirates SkyCargo da hem yolcuların hem de kargo müşterilerinin havayolunun büyük ortaklıklarının tüm faydalarından yararlanmasını sağlayan ağ ve sadakat programı çerçevelerini desteklemek ve tamamlamak için ortak uçuş ve hatlar arası ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışıyor.Operasyonel tarafta ise Emirates Havalimanı Hizmetleri, yolcuların bir uçuştan diğerine rahat ve kolay bir şekilde gidebilmelerini ve havayolunun Dubai ve dış hatlardaki özel yolcu salonlarına erişebilmeleri için ekiplerin yolculara yardımcı olmak üzere hazır bulunmalarını sağlamak adına önemli bir rol oynuyor.

Havayolunun seyahat iş ortakları hakkında daha fazla bilgi için linkte yer alan web sitesini ziyaret edebilirsiniz:https://www.emirates.com/tr/turkish/travel-partners/


İstanbul Park'ta 9 Yıllık Özlem Sona Erdi


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



İstanbul Park'ta 9 Yıllık Özlem Sona Erdi

AVIS 2024 Türkiye Pist Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışları, 07 Eylül Cumartesi günü İstanbul Park'ta gerçekleştirildi. Bu organizasyonla birlikte Türkiye'nin uluslararası tek yarış pisti İstanbul Park, 9 yıl aradan sonra ilk kez ulusal bir yarışa ev sahipliği yaptı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Spor Toto, ICRYPEX, AVIS, Tuzla Belediyesi ve Salados katkılarıyla düzenlenen yarışları, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu da takip etti. Formula 3, karting ve klasik otomobillerin de piste çıktığı organizasyon, her iki gün de kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından ilgi ve heyecanla izlendi.

Maxi ve super grupta iki yarışın koşulduğu organizasyonda; Super Grup'taki ilk yarışta Berkay Akça birinci, Metin Çalışkan ikinci ve Azizhan Kaya üçüncü sırayı alırken, ikinci yarışı Metin Çalışkan birinci, Azizhan Kaya ikinci ve Bekir Osmanpaşaoğlu üçüncü olarak tamamladılar.

Maxi Grup ilk yarışını Zekai Özen birinci sırada tamamlarken, Sinan Çiftçi ikinci ve Ömer Şamlı üçüncü sırada yer aldılar. İkinci yarışta ise Sinan Çiftçi liderliği alırken, damalı bayrağın altından ikinci sırada Ömer Şamlı ve üçüncü sırada Zekai Özen geçtiler. Takımlar birinciliğini ise Zekai Özen, Sinan Çiftçi ve Gökhan Kellecioğlu'ndan oluşan Texaco Team AMS kazandı.


MXGP yarışının Türkiye etabı MXGP Türkiye başladı.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


MXGP TÜRKİYE HEYECANI BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen dünyanın en iyi motokrosçusunu belirleyecek MXGP yarışının Türkiye etabı MXGP Türkiye başladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye etabı MXGP Türkiye heyecan dolu anlarla başlangıç yaptı. İlk gününde Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ve  Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) sıralama turları yapıldı. Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) sıralama ve ilk tur yarışları tamamlandı.

Sezonun son etabı olan WMX Türkiye'nin ilk yarışını Kawasaki'den Yeni Zelandalı Courtney Duncan birinci sırada tamamladı. GASGAS'dan İspanyol Daniela
Fontanesi ikinci, Yamaha'dan Hollandalı Lotte Van Drunen üçüncü sırada tamamladı. 

Sıralamada 3'üncü sırada bulunan KTM'den Hollandalı LynnValkWMX'in ilk yarışı tamamlayamadı. Böylece podyum şansını ikinci tura bıraktı. Türkiye adına yarışan Selen Tınaz 25'inci, Irmak Yıldırım 27'inci olarak yarışı tamamladı.

EMX250'DE HEYECAN DORUKTAYDI

Avrupa Motokros Şampiyonası'nın (EMX250) 10'uncu yarışı olan Türkiye etabının ilk yarışını Kawasaki'den Fransız Mathis Valin kazandı. İkinciliği GASGAS'tan Valerio Lata, üçüncülüğü ise Yamaha'dan Hollandalı Ivano Van Erp aldı. Şampiyonluk sıralaması ise değişmedi. 

Türkiye adına yarışan Efe Kemal Hıd 16'ıncı olurken,  Mehmet Yiğit Kara, Akif Ulusan, Mehmet Emin Musaoğlu, Aras Yıldırım, Ahmed Geren, Eren Defineci, Salih Yiğit Teker, Baran Kocaman onu takip etti.

MXGP VE MX2'DE SIRALAMA BELLİ OLDU

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ve Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) Türkiye etabının yarın koşulacak yarışları öncesi sıralama turları da yapıldı.

180 ülkede 3.5 milyar kişinin izlediği MXGP Türkiye'nin sıralama turunu Honda adına yarışan Slovenyalı Tim Gajser lider bitirdi. GASGAS'dan Jorge Prado ikinci sırada, KTM'den Hollandalı Jeffrey Herlings ise üçüncü tamamladı. 

MX2'de RedBull KTM yarışçısı Belçikalı LiamEverts ilk sırada yer aldı. Husqvarna yarışçısı Belçikalı Lucas Coenen ikinci, Monster EnergyTriumph takımından Danimarkalı Mikkel Haarup üçüncü sırada tamamladı.


BrandWeekIstanbul, yaratıcı dünyanın liderlerini “Bir Tarihin Başlangıcı” temasıyla bir araya getiriyor.


HABER-ARTİN-ŞİRİNPINAR



BRAND WEEK ISTANBUL’UN TEMASI BELLİ OLDU!

Yılın en ilham verici haftası BrandWeekIstanbul, yaratıcı dünyanın liderlerini bu sene “Bir Tarihin Başlangıcı” temasıyla bir araya getiriyor. 

4-8 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde geleceğe yön verecek trendleri dünyanın farklı yerlerinden gelecek uzmanlarla keşfe çıkacak olan Brand Week Istanbul’un bu seneki teması belli oldu.

Yaratıcılığın, iş dünyasının, kültür tüketiminin büyük bir değişim yaşadığı ve bir kırılma noktasında olduğu düşüncesinden yol çıkarak belirlenen “Bir Tarihin Başlangıcı” teması altında; eşi benzeri görülmemiş zamanların yaratıcı endüstriler ve iş dünyası üzerindeki derin etkileri uzman isimler tarafından tüm detayları ile ele alınacak.

“Bir Tarihin Başlangıcı” teması altında gerçekleşecek olan ilham verici sunumlar, sektörün kritik alanlarına dokunan paneller, marka işbirliklerine önayak olacak özel toplantılar, sektör uzmanları ile genç profesyonelleri bir araya getiren sertifika programları, üniversite öğrencilerini marka temsilcileriyle buluşturan etkinlikleriyle 12’inci kez yılın en ilham verici haftası olmaya hazırlanan BrandWeekIstanbul’un programı; zamanın ruhunu okuyan, kapsayıcı ve çok katmanlı bir içerik etrafında kurgulanıyor.

Ekonominin gidişatından uluslararası ilişkilerdeki çalkantılara, kültür tüketiminden yapay zekâ destekli çözümlerin iş dünyasındaki etkisine kadar yaşama doğrudan dokunan onlarca konu, yüzlerce farklı uzman tarafından masaya yatırılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale katılacak konuşmacılar arasında dünyaca tanınan birçok isim yer alıyor. Lady Gaga, Usher ve Barack Obama gibi isimlerin dijital alemdeki stratejilerine yön veren Mark Adams, pazarlama mizahı ustası ve ödüllü pazarlamacı ve karikatürist Tom Fishburne, bilinçli makineler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan filozof ve yapay zekâ uzmanı Riccardo Manzotti, Türkiye’nin önde gelen kalemlerinden yazar ve şair Murathan Mungan, British Royal Academy ve Rahmi Koç Bilim Madalyası sahibi uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Ayşe Zarakol, 2800’den fazla lider üyesi ile dünyanın en önemli pazarlama network’ü Marketing Society’nin CEO’su Sophie Devonshire ve oyuncu Demet Evgar bu sene yılın en ilham verici haftasında yer alacak yüzlerce konuşmacıdan sadece birkaçı. 

Hem gündemi şekillendiren hem de geleceği belirleyen konu ve konuşmacılarının yanı sıra Felis Ödülleri, Lovemarks Ödül Töreni, Fark Yaratan Kadınlar gibi yan etkinliklere ek olarak bu sene birçok farklı alanda sertifika programlarına da yer verilecek. Geçen yıllarda yer alan Brand Academy, Strateji Akademisi ve Creators Academy yine katılımcılarını bekliyor olacak. 

Bu sene eklenen yeni programlar ise; e-ticaretin tüm adımlarının detaylıca işleneceği E-Ticaret Akademisi, sektörü ve gündemi belirleyen işlevi “medyayı” odağına alan Medya Akademisi ve “seçimler yılı” olarak anılan 2024’te 60’dan fazla ülkede gerçekleşecek olan seçimlerin dünya dengelerini nasıl değiştireceğinin tartışılacağı Yeni Siyasetin Başlangıcı. 4-8 Kasım tarihlerinde 12’incisi gerçekleşecek olan BrandWeekIstanbul’a dair detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. https://brandweekistanbul.com/


7 Eylül 2024 Cumartesi

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB)’nin yeni başkanı Orhan Belge oldu.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



ÇEŞMELİ  TURİZMCİLERİN  YENİ  BAŞKANI  ORHAN  BELGE

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB)’nin yeni başkanı Orhan Belge oldu.  Boyalık Beach Otel Genel Müdürlüğü ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan yardımcılığı görevini de sürdüren Belge, başkanlığa ÇEŞTOB  Yönetim Kurulu üyelerinin oy birliği ile seçildi.

25 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen ÇEŞTOB seçimli Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu;  Orhan Belge (Boyalık Beach Otel), Serkan Aslan (Altın Yunus Otel), Ebru Tuğgan (Ilıca Otel), Deniz Arı (Çeştur), Kadir Alpat (Radisson Taksim Otelcilik), Ozan Atilla (Saray Otelcilik), Toker Gürer (IC Marina), Kerem Ünsal (VTG Turizm), Seda Zabıtçı (Z Otel), Tuncay Karaca (Cocos Otel), Hamit Çalış (Çalış Otel), Tayfun Başkurt (Reges Otel)ve Hakan Güvener (İleri Otel)’den oluştu. Yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını 6 Eylül 2024 tarihinde Çeşme Reges Otel toplantı salonlarında yaptı. Tüzük gereği yönetim kurulu üyeleri arasından görevlendirmeler için yapılan seçimle, Orhan Belge oy birliğiyle ÇEŞTOB Başkanı, Ebru Tuğgan ve  Ozan Atilla Başkan Yardımcıları, Kerem Ünsal Genel Sekreter, Hamit Çalış ise Sayman olarak belirlendi.


 



ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge toplantı sonrası, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek Çeşme, Ege ve Türkiye turizmi için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Orhan Belge; “ Yenilenen  yönetim kurulumuz ve tüm üyelerimizle birlikte Çeşme’nin turizm potansiyelini yükseltmek, sürdürülebilir turizm kriterleriyle bölgeyi rekabet gücü yüksek ve daha cazip bir turizm merkezi haline getirmek için çalışacağız. Üyelerimiz arasında işbirliğini, bilgi ve tecrübe paylaşımlarını arttıracağız. Bunların yanı sıra ETİK ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile yapacağımız ortak çalışmalarla Çeşme, Ege Bölgesi ve ülkemizin dünya turizm pastasından hak ettiği payı alması için çaba harcayacağız. Turizm ve turizmcinin sorunları için birlikte hareket edecek, çözümler üretecek veya çözüm mercilerini harekete geçirecek girişimlerde bulunacağız. Bize bu görev için teveccühlerini esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. “ dedi.

Bodrum Loft, Forbes Dergisi’nde Avrupa’nın En İyi 8 Butik Oteli Arasında Gösterildi



HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Bodrum Loft, Forbes Dergisi’nde Avrupa’nın En İyi 8 Butik Oteli Arasında Gösterildi

Bodrum’un eşsiz doğasıyla lüksü bir araya getiren Bodrum Loft, dünyaca ünlü Amerikan iş ve ekonomi dergisi olan Forbes dergisinde yer alarak önemli bir başarıya daha imza attı. Derginin “These 8 Curated Waterfront Boutique HotelsIn Europe Will ElevateYourLate SummerStay” başlıklı makalesinde, Bodrum Loft, Avrupa'nın en seçkin 8 butik oteli arasında gösterildi.

Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’un Demirbükü Koyu’nda yer alan, doğaya saygılı modern mimarisi, eşsiz ambiyansı ve marka restoranlarıyla kısa zamanda Bodrum’un vazgeçilmezleri arasına giren Bodrum Loft tatil köyü, dünya çapında önemli bir başarıya daha imza attı.

Bodrum Loft, dünyanın saygın dergisinin “These 8 Curated Waterfront BoutiqueHotels In Europe WillElevateYourLateSummerStay” başlıklı makalesinde,Avrupa'nın en seçkin 8 butik oteli arasında gösterildi.

Forbes tarafından Bodrum Loft’un tasarımına ve sunduğu deneyimlere geniş yer verilirken, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan bu benzersiz tatil köyü, geleneksel Ege köyü yaşamını modern dokunuşlarla yeniden yorumlayan yapısıyla öne çıkarılıyor. Toplamda 36 villadan oluşan tesisin minimalist çizgilere sahip tasarımı, misafirlere doğayla iç içe bir yaşam alanı sunarken, her villanın özel terasları ve sakin koyun nefes kesici manzarasını gözler önüne seriyor.

Forbes dergisinde Bodrum Loft, zarif ve sakin bir lüks anlayışıyla tasarlanmış, her detayın misafirlerin huzur ve konforu için özenle düşünüldüğü bir cennet olarak nitelendiriliyor. Forbes, tatil köyünün gastronomi alanındaki güçlü seçeneklerine de dikkat çekiyor. “LoftElia, zeytin ağaçlarının gölgesinde Ege mutfağı ile konuklara benzersiz bir deneyim sunuyor. Bunun yanı sıra, İtalyan mutfağının dünyaca ünlü ismi Paper Moon Bodrum Loft, Şef Giuseppe Pressani’nin elinden çıkan otantik tatlarla misafirlerine unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatıyor. Son olarak, Ters Köşe Balık Restoran ise geleneksel Türk deniz ürünleri menüsü ve eşsiz deniz manzarasıyla lezzet severleri büyülüyor.Bodrum Loft’un spa’sı, panoramik teraslı havuz ve yenilenen seçenekleriyle konuklara huzurlu bir kaçış imkânı sunarken, fitness merkezi ise yoga, pilates ve kişiye özel antrenman programları ile sağlıklı yaşam arayışındaki misafirlere hitap ediyor. Tesisin özel plajı ise sakin deniziyle huzur içinde dinlenmek isteyenlere ideal bir ortam sağlıyor.”

Dünyanın birçok ülkesinden tatilcilerin tercih ettiği Bodrum Loft, açıldığı günden bu yana dünya çapında yayın yapan birçok prestijli dergi ve gazetenin listelerinde kendisine yer buldu. The Times, Tatler, VanityFair, CondeNastTraveller, Time, TheTelegraph, Forbes gibi yayınlar, Bodrum Loft'u öne çıkaran özellikleri, doğaya saygılı mimarisi ve kalitesi hakkında övgülerde bulundular.