20 Haziran 2014 Cuma

AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU, YENİ ALANYALILARI AĞIRLADI



AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU, YENİ ALANYALILARI AĞIRLADI


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Alanya Belediyesi Yabancılar (Yeni Alanyalılar) Meclisi’ni ağırladı. Alanya’da yaşayan yabancıların sorunlarını ve Avrupa uyum yasaları çerçevesinde 11 Nisan’da yürürlüğe giren 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’yla değişikliğe uğrayan ikamet tezkeresiyle  ilgili bir dizi temaslarda bulunmak için dün Ankara’ya giden Yabancılar Meclisi, öğleden önce Ulusal Ajans yetkilileriyle öğleden sonra da Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

YABANCILAR MECLİSİ, “YETİŞKİN EĞİTİMİ”YLE İLGİLİ AB PROJESİ HAZIRLAYACAK

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve bir grup üyenin yeraldığı Ankara temasları sırasında üyeler, ilk AB Bakanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı’nı ziyaret etti. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı Başkan  Vekili Bülent Özcan, Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Halkla İlişkiler Koordinatörü Dr. Rana Kasapoğlu Önder ve proje koordinatörü Abdullah Şahin’le görüşen Yeni Alanlılar Meclisi, ERASMUS Plus programı hakkında bilgi aldı. Yabancılar Meclisi’nin AB projeleriyle ilgili soruların yanıtlayan Şahin, belediyelerden en çok sosyal projelerle ilgili taleplerin geldiğini belirtti. Alanya’da yaşayan yabancı ailelerin, çocuklarıyla yaşadıkları dil sorununa dikkat çekmek için bir “yetişkin eğitimi” projesinin hazırlanarak 2015 yılına kadar Avrupa Birliği’ne başvurulabileceği açıkladı. Türk Ulusal Ajansı Başkan  Vekili Bülent Özcan da, konuyla ilgili sonbaharda bir ekibin Alanya’ya gönderilerek çalışmalara başlanabileceğini açıkladı. 34 Avrupa ülkesinden ortağı olan Ulusal  Ajans’ın, böyle bir projeye hibe desteği verebileceğini belirten Özcan, Yabancılar Meclisi’ne hazırlıklara bir an önce başlamalarını önerdi.

BAŞKA KONULARDA DA PROJE HAZIRLANABİLİR

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi proje koordinatörü Abdullah Şahin, Yabancıyla evlenip daha sonra boşanan ailelerin çocuklarının geçimini sağlayacak kaynaklar, başka ülkelerdeki yabancılar meclisinin etkinlikleri, Alanya yemek kültürünün yabancılara öğretilmesi ve bununla ilgili bir kitap hazırlanması konularında da projeler hazırlanabileceğini belirtti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, “SİZLER BİZİM ZENGİNLİĞİMİZSİNİZ”…

Ankara temaslarına öğleden sonra AB Bakanlığı’nda, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile devam eden Yabancılar Meclisi, Çavuşoğlu’na bir de dosya sunarak ülkeler arasındaki yasalardan kaynaklanan farklılıklardan dolayı yaşadıkları sorunları dile getirdiler.  Sizler bizim zenginliğimizsiniz, Alanya’nın gelişmesine ve kültürüne büyük katkı sağlıyorsunuz diyerek sözlerine başlayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “AB ülkelerinden ve diğer ülkelerden Alanya’ya yerleşmiş çok sayıda yabancı bulunmaktadır. Sizler oradaki insanlarla entegre olmuş, uyum açısından da tüm dünyaya örnek olmuş insanlarsınız. Alanya’nın yerel yönetimine de katkılarda bulunuyorsunuz. Bizim göremediklerimizi siz görerek bizi uyarıyorsunuz. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, yerel yönetimle bir çok konuda görüş alış-verişinde bulunuyorsunuz. AB’ye üyelik konusunda en büyük destekçimiz sizlersiniz. AB’de birer elçimizsiniz. Sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yabancılar Meclisi’nin sorularını yanıtlayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, bir üyenin Alanya – Gazipaşa Havalimanı’ndan İngiltere’ye de karşılıklı uçak seferleri düzenlenmesiyle ilgili talebine ise, Havalimanı’ndaki büyüme bitince yeni uçuş noktalarının ekleneceği yanıtını verdi. Alanya’nın önemli bir turizm destinasyonu olduğunun altını çizen Bakan Çavuşoğlu, bölgedeki yatırımlarla ilgili de bilgiler verdi.

YABANCILAR MECLİSİ TÜRKİYE’DE TEK…

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu’na teşekkür eden Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi’nin Türkiye’de tek olduğunu hatırlatarak, “Misyonumuzu devam ettireceğiz. Bugün burada yerel yönetimlerle, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yerleşik yabancılar arasında köprü vazifesi gören üyelerimizi kabul ettikleri için Sayın Çavuşoğlu’na bir kez daha teşekkür ederim. Mülk edinimi, sağlık sigortası, vize, ikamet izni, çalışma izni, MA plaka vb. sorunlarımızı Sayın Bakanımıza ilettik, yardımcı olacaklarını belirttiler” dedi.

KARAOĞLU, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile yapılan görüşmeler hakkında bugün bir basın toplantısı düzenledi. Karoğlu, basın mensuplarının Ankara temaslarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Temasların çok verimli geçtiğini belirten Meclis Başkanı Abdullah Karaoğlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e de  desteklerinden ötürü teşekkür etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder