20 Haziran 2014 Cuma

‘Spirit of Istanbul’




Zorlu Center PSM’den turistlere özel gösteri:
‘Spirit of Istanbul’
Coğrafyamızın ihtişamlı tarihine büyülü bir yolculuk

Avrupa ve Asya kıtalarının kesişim noktasında, Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu "karma kullanım" projesi Zorlu Center, Türkiye ve İstanbul’un turizm potansiyeline artılar kazandıracak bir projeye daha imza attı.  Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi ve Zorlu Center AVM öncülüğünde geliştirilen, coğrafyamızın kültür ve tarihini göz alıcı bir dans gösterisiyle sunan “Spirit of Istanbul”un tanıtım gösteriminde, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ülkemizin anlatımında çok önemli rol oynayacak ve İstanbul'un turist potansiyelini artıracak projelere imza attıklarını belirtirken, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ise İstanbul’u ziyaret eden turistlerin unutulmayacak anıları arasında burada izledikleri gösterilerin yer alacağını belirtti. Ön gösteriminde izleyicinin beğenisini kazanan “Spirit of Istanbul” 7 Ağustos tarihinde ilk kez Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Türkiye’de kültür sanat yaşamına Broadway ve West End müzikallerini getirerek farklı bir alan kazandıran Performans Sanatları Merkezi, dünya modası, lezzetleri ve etkinliklerini İstanbullularla buluşturan alışveriş merkezi, şehrin merkezinde ayrıcalıklı bir alanda yer alan seçkin rezidansları ile ofisleri ve dünyanın “premium luxury” segmetindeki en özel otellerinden biri olan ve Eylül ayında açılışı planlanan Raffles’ı tek bir merkezde İstanbul halkına sunan, 5 fonksiyonlu "karma kullanım" projesi Zorlu Center; turizm ve kültür-sanatın gelişimine katkı sağlayacak bir projeye daha imza atıyor. Zorlu Center PSM’nin yerli ve yabancı turistlere yönelik gösterisi “Spirit of Istanbul” 7 Ağustos tarihinden itibaren Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor ve sezon boyunca yerli-yabancı turistleri büyülemeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin turizm potansiyeli ve ekonomisine artılar kazandıran Zorlu Center’ın, Performans Sanatları Merkezi ve Zorlu Center AVM öncülüğünde gerçekleştirilen gösterisi ”Spirit of Istanbul”, turizme katkı sağlamak amacıyla İstanbul’da oluşturulan, coğrafyamızın kültür ve tarihini anlatan bir dans projesi niteliğini taşıyor.

Zorlu Center ve TÜRSAB’ın ev sahipliğinde Zorlu Center PSM’de, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Zorlu Center PSM Genel Müdürü Ray Cullom’ın da birer konuşma yaptığı “Spirit of Istanbul”un özel gösterimine turizm sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu bu özel gece ve gösteri hakkındaki görüşlerini “Bugün burada çok değerli bir işbirliğinin ilk adımını kutlamak için bir araya geldik. Zorlu Grubu olarak, 60 yılı aşkın bir süredir ülkemize, insanımıza değer katmak için çalışıyoruz. Zorlu Center projesi de bu yoldaki çalışmalarımızın bir uzantısı, bir hayalin vücut bulmuş hali. Bildiğiniz gibi projemiz; performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, ofisler, rezidanslar ve otelden oluşuyor. Benim tabirimle “beşi bir yerde”. İstanbul’un turizm potansiyeli için önemli bir yatırım olan Raffles İstanbul Zorlu Center otelimiz de Eylül ayında açılacak ve “beşi bir yerde”miz tamamlanmış olacak. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin hayalini kurarken hedefimiz İstanbulumuza yakışan, ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak, bu dünya kentinin kültür-sanat hayatına yeni bir soluk kazandırmaktı. Ne mutlu ki bunu başardık, New York Broadway ve Londra West-End'den sonra müzikallerin üçüncü adresi artık burası. Kültür-sanatın yeni platformu olacağına inandığımız Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’mizin yanı sıra şehrin kalbi diyebileceğimiz bir noktada konumlanan Alışveriş Merkezi’mizle de hem İstanbulluların hem de yabancı misafirlerimizin aradıkları her şeyi bulabilecekleri göz alıcı bir alan yarattık. Zorlu Center İstanbul'un ve ülkemizin tanıtımı konusunda çok önemli bir rol oynamaya başlarken inanıyoruz ki, İstanbul'un turist potansiyelini artıracak, ülkemizin döviz girdilerine de önemli bir katkı sağlayacak. Projenin en başından beri ülkemizin tanıtımı için bir araç olarak gördüğümüz Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi ve Alışveriş Merkezi’mizi siz değerli turizmcilerimizin hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde ifade etti.

Zorlu Center PSM Genel Müdürü Ray Cullom ise proje ile ilgili olarak şunları söyledi; “PSM olarak, Türkiye’deki sanatseverleri performans sanatının farklı dallarıyla, dünyaca ünlü Broadway müzikalleri ile buluşturduk. Şimdi ise Türkiye’yi ziyarete gelen yabancı misafirlerimizi Türk etnik kültürü, gelenek ve görenekleri, müziği ve danslarıyla bir araya getirmeyi hedefledik. Onlara, efsanelere konu olan Anadolu tarihi ve kültürünü göz alıcı bir dans şovuyla sunuyoruz. Bu gece 40 kişilik bir performans ekibi ve Zorlu Center PSM prodüksiyon ekibinde kostümden makyaja, teknikten kreatife bu projeye gönül veren onlarca kişinin büyük bir özveriyle, çok çalışarak ortaya çıkardığı bir dans şovu izleyeceğiz.”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ise gösteri ile ilgili “Ülkemizin tarihi ve doğal zenginliğinin yanı sıra kültürel zenginliğini ve modern yüzünü de turistlere tanıtmamız gerekiyor. Bu anlamda Zorlu Center, otel, rezidans, alışveriş merkezi ve Performans Sanatları Merkezi’yle turizmin, modanın ve sanatının kalbinin bir arada attığı bir cazibe merkezi haline geldi. İstanbul’u ziyaret eden konuklarımız dünyaca ünlü gösterilere ev sahipliği yapacak olan Zorlu Center PSM’de sahnelenecek gösteriler sayesinde de modern salonlarla kültürel anlamda uluslararası arenada yer aldığımızı görecekler. Biz Türkiye'ye gelen konuklarımızın bizi zaman zaman hatırlamasını değil hiç unutmamasını istiyoruz. Umuyorum ki, burada izleyecekleri gösteriler de unutulmayacak anıları arasına girecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

16 farklı kostüm, 40 dansçı...

Her birinin hazırlığı 8 ay süren 4 özel gösteriden oluşan “Spirit of Istanbul”un final hali 4 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. Gösteri İstanbul’u ziyaret eden turistlerle ve sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

40 dansçı, 2 kostüm tasarımcısı, 2 ışık tasarımcısı 2 ışık teknisyeni, 3 besteci ve aranjör, 2 tonmaister, 4 kişilik sahne arkası ekibi, 4 yönetici, 8 koreograf, 6 eğitmen ve 80 kişilik orkestradan oluşan ekibi, F5 dekorasyon ekibi ve Zorlu Center PSM prodüksiyon ekibinin çalışmaları sonucunda ortaya çıkan gösteride 50 metrekarelik LED ekran önünde özel hazırlanmış video görselleri kullanılıyor.  5+1 ses sistemi, video maping ve özel ışık tasarımlarıyla zenginleştirilen gösteride 16 farklı kostüm tasarımı yer alıyor.

Anadolu topraklarından Balkanlar ve Kafkaslar’a, Akdeniz’den İstanbul’a...

”Spirit of Istanbul”, farklı sanat dallarını sahnede buluşturuyor. Türkiye kültür ve tarihi ile farklı sanat disiplinlerinleri arasında bir köprü kuran gösteride, İstanbul ve Anadolu topraklarına yansıyan bilgelik ile destanlara konu olan sevdaların hikayesi muhteşem bir dans performansıyla sahneye yansıyor. ”Spirit of Istanbul”un Asya bozkırlarından Anadolu’ya ritüel dans yolculuğu ile başlayan gösterisi; etnik danslarla tüm Anadolu’yu dolaşıp, Balkanlar’dan  Kafkaslar’a, oradan Akdeniz’e ulaşarak üç kıtanın renkli kültürel öğelerinin buluştuğu İstanbul’da sonlanıyor.

Dans, müzik, ritim ve tiyatro gibi farklı sanat disiplinlerinde eğitim almış 40 sanatçının yer aldığı “Spirit of Istanbul”, sahne sanatlarının bir bütün olduğu düşüncesinden yola çıkıyor.  Anadolu'nun 7 ayrı yöresi, Kafkaslar, Balkanlar, Asya ile Mezopotamya Bölgelerinden karakteristik dans adımları ile modern dans ve baleyi birleştiren “Spirit of Istanbul”un müzikleri aranje edilmiş anonim eserler ve bu gösteriye özel bestelerden oluşuyor. Müzikler etnik sazlar ve perküsyonlarla desteklenerek, izleyiciyi benzersiz bir deneyime sürüklüyor.

“Spirit of Istanbul” 7 Ağustos tarihinden itibaren Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak ve sezon boyunca yerli-yabancı turistleri büyüleyecek. Gösterinin bilet fiyatları ise 50 TL’den başlayarak 65 TL ve 80 TL’den Zorlu Center PSM gişelerinden ve www.zorlucenterpsm.com web sitesinden satışa sunulacak.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Hakkında:
İstanbul, uzun zamandır beklediği sanat platformuna kavuştu. Sahne sanatları ve çağdaş sanatın yeni buluşma adresi Zorlu Center PSM (Performans Sanatları Merkezi) dünyaca ünlü gösteri gruplarını, alanında en iyi sanatçıları sahnelerinde ağırlıyor. Broadway ve West End müzikallerinden, dansa, poptan, klasik ve operaya ve caza, çok çeşitli performans sanatlarına ev sahipliği yapan Zorlu Center PSM, her tür sanat etkinliği için farklı olanaklar sunuyor. 2,242 kişi kapasiteli zenginleştirilmiş akustik özelliğe sahip Ana Tiyatro ve 717 kişi kapasiteli doğal akustik özelliğiyle tasarlanan Drama Sahnesi’nin yanı sıra, bir senfoni orkestrasının kayıt alabileceği ‘karakutu’ tiyatro tarzında tasarlanmış – 100 kişi kapasiteli – Studio Sahnesi, çağdaş sanat ürünleri için bir galeri alanı ve sanat ile kendini ifade etmek isteyen herkese kapıları açık olan, son teknoloji ile donanımlı Şehir Sahnesi bulunan Zorlu Center PSM’nin operatörlüğünü Amerikalı Nederlander Worldwide Entertainment (NWE) yürütüyor.
Facebook:https://www.facebook.com/ZorluCenterPSM; Twitter:@ZorluCenterPSM; Youtube:https://www.youtube.com/ZorluCenterPSM Web: www.zorlucenterpsm.com

Zorlu Center AVM hakkında:
70.000 m2’lik kiralanabilir alanda yaklaşık 180 mağazası, 10 bin m2’lik ana meydanı, 12 bin m2’lik yan meydanı ve İstanbul’un zengin boğaz bitki örtüsüyle çevrelenen yeni bir kent meydanı özelliğine sahip Zorlu Center AVM,  toplamda 105.000 m2 alana inşa edildi. Beymen, 9.600 m2’lik mağazasıyla bu kez çok farklı bir konsept ile Zorlu Center AVM’de yer alıyor. Apple, New York’taki ikonik küp mağaza konseptini ve Türkiye’deki ilk mağazasını yine Zorlu Center AVM’de açtı. Ayrıca; Brooks Brothers, Industrie Denim, Cos, Lanvin, Pomellato, Stella McCartney, Superdry Türkiye’de ilk defa kendi mağazalarıyla Zorlu Center AVM’de bulunuyor. Dolce&Gabbana, Valentino, Saint Laurent, Tiffany& Co, Fendi, Dior, Louis Vuitton, Prada, Burberry, Cavalli, Michael  Kors, Moncler, Mont Blanc, Vakko, Sevan, Sponza, Urart, Max&Co. gibi moda öncülerinin yanı sıra; 3.000 m2 ile Türkiye’deki en büyük H&M, Beymen Club, GAP, Derimod, Pinko, Faconnable, Tommy Hilfiger, Gant, Network, İpekyol, Abdullah Kığılı, Koton, Mango, Yargıcı ve Lacoste gibi sürükleyici moda markaları da Zorlu Center AVM’deki yerini aldı. Zorlu Center AVM gurme konseptleriyle de fark yaratıyor. Türkiye’ye ilk defa gelen Eataly, Jamie’s Italian, Tom’s Kitchen ve Morini gibi restoranların yanı sıra Köşebaşı, Günaydın, Far East ve Welldone gibi yerli restoranların yepyeni konseptleri Zorlu Center AVM’de İstanbullular ile buluştu. Zorlu Center AVM, sinema tutkunlarına, bünyesinde yer alan Cinemaximum’un 1.600 kişilik 2 adet VIP, toplamda 14 adet salonu ile alışılmışın dışında bir sinema deneyimi sunuyor.
Web:zorlucenter.com/avm Facebook:facebook.com/zorlucenteravm
Twitter:twitter.com/zorlucenteravm Instagram: instagram.com/zorlucenteravm




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder