5 Ağustos 2016 Cuma

Jolly Tur’un tek gece konaklamalı hafta sonu kültür turları tam size göre...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


JOLLY TUR’DAN DOYUMSUZ BİR HAFTASONU TATİLİ İÇİN TURLAR

Yorgun geçen bir çalışma haftasından sonra, hafta sonu tatilinizi farklı alternatiflerle değerlendirebilirsiniz. Gezmeye meraklı biriyseniz ve uzun zamanınız yoksa


Jolly Tur’un düzenlediği tek gece konaklamalı hafta sonu kültür turları tam size göre.


İstanbul civarında oturuyorsanız Jolly Tur’un bir gece konaklamalı Edirne İğneada Turu ile keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Sabahın ilk ışıklarıyla Langoz ormanın içindeki DUPNİSA (İblisima) mağarasının ardından doğa ile içiçe sahil kasabası İğneada’ya ulaşacaksınız. Temiz hava ile huzur bulacağınız turun ikinci gününde Edirne’nin adından söz ettiren camilerini ziyaret edebilirsiniz.

Jolly’nin haftasonu turlarına diğer bir alternatif olan Akçakoca Amasra İnkumu Turu ise ilk gün Akçakoca’nın eşsiz güzelliğine kavuşacaksınız. İkinci gün ise adını mitolojiye göre bir amazon kraliçesinden, tarihsel anlatıma göre bir Pers prensesinden alan ve Fatih Sultan Mehmet'in ‘' Lala Lala, Çeşm-i Cihan (Dünya'nın Gözü) bu mu ola?'' dediği ve hayranlığını ifade ettiği Uyuyan Prenses lakaplı Amasra' ya gideceksiniz.

Ege’nin kendisine hayran bırakan doğasını ve birbirinden güzel zeytinyağlı yemeklerini tatmak istiyorsanız Ayvalık Cunda Adası Kazdağları Turu tam size göre. Sabahın ilk ışıklarında Ayvalık Şeytan sofrasının dinginlik veren manzarasıyla mest olurken, ikinci gün Kaz Dağları’nda oksijen depolayabilirsiniz.

Hafta sonu turlarına farklı bir alternatif ise Gökçeada Bozcaada Turu. İlk gün Gökçeada’nın güneyinde yer alan ve altın sarısı kumsallara sahip olan Aydıncık diğer adı Kefalos plajını keşfedebilirsiniz. Hemen plajın yanı başında bulunan çeşitli hastalıklara iyi geldiği rivayet edilen Tuz Gölü’nde çamur banyosu yapabilirsiniz.  İkinci gün Bozcaada’ya gidilen turda, Bozcaada Kalesi’ni panoramik olarak görebilirsiniz. Dilerseniz eski Rum mahallesini ve eski Türk mahallesini gördükten sonra turkuaz rengine bürünmüş denize girebilirsiniz.


Deniz ve kültür tatilini yaşayacağınız Kuşadası Çeşme Alaçatı Turu’nda ise sabahın erken saatlerinde tekne turu için Kuşadası limanına hareket ediliyor. Baradan, Soğuksu ve Maydonoz koylarında yüzme molasının ardından yapacağınız panoramik şehir turunda Öküz Mehmet Paşa Kervanasarayı' nı görme fırsatı bulacaksınız.  Günün devamında eski rum köyü ola Şirince'de gezerek şarap tadımlarına katılabilirsiniz. Turun ikinci gününde Çeşme Kalesini ziyaret edip, otantik çarşısında gezebilir, Alaçatı'da birbirinden güzel taş evlerinin arasında dolaşabilir veya denize girebilirsiniz.


Eğer İstanbul’dan çok fazla uzaklaşmadan kafanızı dinlemek istiyorsanız Kerpe Kefken Şile Ağva Turu’na katılabilirsiniz. Turun ilk günü Kefken'in panoramik turun ardından bölgenin en büyük ve en korunaklı plajı olan Kumcağız plajında denizin ve güneşin keyfini çıkaracaksınız. İkinci gün ise aşıklar bölgesi olan Ağva’ya ulaşılacaksınız.  Göksu Deresi’ndeki tekne turuna katılabilir veya Ağva'da zaman geçirebilirsiniz. Daha sonra doğal ve tarihi güzelliğe sahip
Şile’de Ağlayan Kaya, Şile Feneri, Şile Kalesi’ni fotoğraflayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder