15 Ekim 2018 Pazartesi

H.Selami Çelebioğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı..

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



H.Selami Çelebioğlu,
Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı

İşadamı H. Selami Çelebioğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı. Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye emek veren H.Selami Çelebioğlu,  dün (13 Ekim Cumartesi günü), CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı binasında aday adaylığını açıkladı. Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen aday adaylığı açıklama toplantısında, H.Selami Çelebioğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

2014 yerel seçimlerdeki adaylığı hakkında

2014 yerel seçimlerinde Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı olduğunu hatırlatan H.Selami Çelebioğlu, ardından üç hafta sonra hiçbir açıklama yapılmadan adaylıktan parti meclisi kararı ile çekildiğini anlattı.
Konuya ilişkin H.Selami Çelebioğlu, şunları söyledi:
“Partimizin 2014 yerel seçimlerinde, Parti Meclisimiz tarafından Eyüp Belediye Başkan adaylığı ile onurlandırıldım. İstanbul Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısında, diğer 38 ilçe belediye başkan adaylarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ile birlikte kamuoyuna tanıtıldım. Büyük bir coşku ile Eyüp ilçemizi kazanmak için çalışmaya başladık. Ancak üç hafta sonra, hiçbir açıklama yapılmadan, adaylıktan yine parti meclisi kararı ile çekildim. Yaşanan bu üzücü olaya rağmen mevcut karara saygı duyarak, partimizin içerisinde örgütümüzle siyasal mücadeleye devam ettim. Partimizin çeşitli kurullarında çalışmaya devam etmekteyim” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi’ni CHP’ye kazandırmak için aday adayı oldu

H.Selami Çelebioğlu, coşku dolu konuşmasında şunları kaydetti:
“Yarım kalan bir sevdamız var ve tamamlanacak. Ben inandım, örgütümüz inansın, Eyüp’lü hemşehrilerimiz inansın. 25 yıllık hasret son bulacak ve Eyüpsultan kazanacak. Ben; hak, hukuk ve adalet önderi Sayın Genel Başkanımızın “İnsanlarımız arasında ayrım yapmıyoruz, toplumda gerginlik kavga istemiyoruz. Bu ülke için kanını, canını veren herkese şükran borçluyuz. Adalet içinde hep birlikte huzur içinde yaşayacağız. İnsanlık tarihi adalet mücadelesi ile geçmiştir, bundan sonra da geçecektir.” sözlerinden güç alarak, bugün aday adaylığımı açıklıyorum. Diyorum ki, 432 kilometre yürüyerek, hak hukuk adalet diye bağıran, dünya siyaset literatürüne en aktivist lider olarak geçmeyi başaran bu namuslu, dürüst dava adamına, Sayın Genel Başkanımıza, Eyüpsultan Belediyesi’nin anahtarını vermek için inandık ve bu yola çıktık. Eyüpsultan’a sosyal belediyeciliğin damgasını vuracağız. Eyüpsultan’da ortaya koyacağımız farklı bakış açısı ve projelerimiz ile çocuklarımız gülecek, gençlerimiz gülecek, kadınlarımız gülecek, emeklilerimiz gülecek, güler yüzlü, mutlu sakinleri olan huzurun ve mutluluğun başkenti Eyüpsultan’ı birlikte inşa edeceğiz. El ele kazanacağız. Yürekten kenetlenip, omuz omuza tek ses olacağız ve hep birlikte Eyüpsultan olacağız. Eyüpsultan, sizlerle kendini yeniden bulacak ve bu dönüşümün mimarı hep birlikte olacağız. Bunu da birlikte başaracağız, Eyüp örgütü başaracak. Bu davanın gücüne inanıyorum. 31 Mart 2019’da Eyüp bizim… 31 Mart 2019’da İstanbul bizim…” diye konuştu.


H.Selami Çelebioğlu
1 Ekim 1967 Fatih, İstanbul’da doğdu. Çocukluğu ve gençliği Fatih ve Eyüp’te geçti. 1984 yılında Pertevniyal Lisesinden ve 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme mühendisliği bölümünden mezun oldu; mezuniyetini takiben yine İstanbul Teknik Üniversitesinde Yüksek lisans yaparak, Elektronik ve haberleşme Yüksek Mühendisi oldu. Ayrıca, Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon alanında yüksek lisans eğitimi aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olur olmaz, TRT’de mühendis olarak iş hayatına başladı ve sonrasında da Star Tv, ATV gibi özel kanallarda çalıştı ve 1994 yılında İlk Şirketini kurdu. Çok iyi derece İngilizce biliyor. Birçok uluslararası kuruluşta sistem mühendisliği ve çeşitli mesleki eğitimler aldı. Şuan, Yayıncılık, Bilişim ve Turizm gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren birkaç şirketi yöneten bir iş adamıdır. İş hayatının yanı sıra sosyal ve mesleki örgütlerde de üst düzey göreler almaktadır. 14 federasyon ve 400’e yakın dernekle İstanbul’daki en büyük sivil toplum ağı olan ve Kastamonu Sivil Toplum kuruluşlarının çatı örgütü Kastamonu Konfederasyonu’nun genel başkanıdır. Turizm Profesyonellerinin üye olduğu Skal ve ASTA gibi dernekler ile TÜRSAB gibi meslek örgütlerinde uzun yıllar emek verdi. Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu (DEİK)’te 12 yıl İngiltere, Hollanda, Malta ve Bulgaristan Yürütme kurulu üyelikleri yaptı. Şuan İstanbul Ticaret Odası’nda Seyahat Acentaları ve Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi başkanıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder