7 Ekim 2018 Pazar

“UBSAD”"Uçak Bileti Satan Acentalar Derneği" ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi..

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR





UBSAD (UÇAK BİLETİ SATAN ACENTALAR DERNEĞİ) 5 EKİM’DE OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Kısa adı “UBSAD” olan

"Uçak Bileti Satan Acentalar Derneği" ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi

Yapılan seçimde; Olcar Tur’un sahibi Numan Olcar başkanlık görevini devraldı. TÜRSAB'ın havayolları ile yıllardır kangren haline gelen sorunlarını istenilen düzeye getirme görevi UBSAD'a verilmiş oldu.
Numan Olcar yaptığı konuşmada;
“UBSAD ve ana çatı örgütümüz TÜRSAB olarak meslektaşlarımızla tam bir uyum içinde Havayolu Biletleme ve IATA konularında sektörel sorunları gidermeye çalışacağız. Yapılmakta olan ve bundan sonra da yapılacak çalışmalar tamamen işin siyasetinden uzak, tamamen teknik ve sektör ağırlıklı olarak devam edeceği kuşkusuzdur.


Bu sebeple, bir kez daha tüm meslektaşlarımı sektörel birlikteliğe ve meslegimizi geleceğe hazırlamaya davet ediyorum.  Ayrıca "TÜRSAB Havayolu Biletleme İhtisas Başkanlığı" olarak ilk genişletilmiş toplantımız 10 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 13:30’da TÜRSAB Genel Merkez Binamız Konferans Salonu’nda yapılacaktır.  Konuyla ilgili duyuru ayrıca Birliğimiz mecralarından yapılacaktır. Bu vesileyle haftanın son çalışma gününde herkese keyifli bir hafta sonu dilerim” dedi.
UBSAD Olağan Genel Kurulu Yönetim, Denetim ve Yüksek İstişare Kurulu aşağıda yer almaktadır:

YÖNETİM KURULU ASİL
Numan Olcar / Olcar Tur,
Uğur Hacıalioğlu / Ardasa Turizm,
Zeliha Sözüşen / Turşen Tur,
Celal Usta / Barşan Tur,
Selma Yılmaz / Glory Tur,
Gökmen Öz / At Avrupa,
Engin Şahin / Akahan Travel,
Çağrı Bozok / Diverso Tur,
Elif Canaslan / Didyma Tur

YÖNETİM KURULU YEDEK
Metin Pişirici / Apt Tur,
Bülent Özbey / Obi Tur,
Mehmet Hataylı / Folk Tur,
Salih Çolak / İlk Tur,
Bilgin Kalkavan / Pronto Tur,
Erim Kefeli / Kefeli Tur,
Aylin Özsavaş / Fuego Tur,
Mustafa Özyurt / Özyurt Turizm,
Figen Akan / Zeugma Tur

DENETİM KURULU ASİL
Sedat Mavili / Mavili Tur,
Şermin Akdoğan / Travel Servis,
Murat Kargılı / Kargılı Tur

DENETİM KURULU YEDEK
Burçin Yurdakul / Soon Tur,
Bora Çakar / Yaycı Tur,
Hamdi Ceylan / Gacela Tur

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU
Erdoğan Girav / Porkon Turizm,
Aziz Ciga / Karacı Tur,
Nebil Çelebi / Hilal Tur,
Davut Günaydın / Tigris Tur
Nasih Demir / Ocasion Tur,
Hilmi Karaduman / Huda Tur,
Savaş Çaylı / Alltime,
Halil Erol / Hayat Tur
Hilal Turizm’in sahibi Nebil ÇELEBİ,
“UBSAD’ın Kurucuları olarak bu derneği mevcut kanun ve kurallara uygun bir şekilde üyelerimizin menfaatini korumak üzere, mesleğimizi ileri götürmek için gerekli kurumlarla görüşmek adına oluşturduk. Her kurumla işbirliği kurup, üyelerimizin menfaati için mücadele vereceğiz ve buna hazırız. İçimizden bir arkadaşımız TÜRSAB İhtisas Komisyonu Başkanı olarak atandı. Böylece uçak bileti ve IATA ile ilgili konular UBSAD’a tevdi edilmiş oldu. Kendi ekmeğimiz, geleceğimiz ve mesleğimizin geleceği için her kurumla işbirliği yapacağız” dedi.

Porkon Turizm’in sahibi Erdoğan GİRAV,


“Değerli Meslektaşlarımız,
Uçak bileti satan seyahat acentaları çok zor durumdadır. Bu zor durumun farkına vardığımız için farklı düşünce yapılarında olmamıza rağmen mesleğimiz için umutlandırıcı bir birliktelik yaptık ve UBSAD’ ni kurduk. Uçak bileti satan seyahat acentalarının sorunlarına kurumsal bir yaklaşım yapılamadığı ve TÜRSAB ilgisiz kaldığı için bugüne kadar çözülemediği gibi daha da çözümü zor bir duruma gelmiştir. 18 yıllık Başaran Ulusoy yönetiminin son 2 yılında Numan Bey ve arkadaşlarının konuya kurumsal yaklaşımları sayesinde sorunlarımız yazılı hale getirilmiş ve çözüm için gayret gösterilmiştir. Onların gayretlerinin sonuçlanması için UBSAD olarak çalışmalarımıza başlayacağız. Hizmet bedellerinin havayollarının web sitelerinde seyahat acentaları ile aynı seviyeye getirilmesi ve hizmet bedelleri artışları sorunlarımız Ankara nezdinde çözüm bekleyen konularımız olmasına rağmen UBSAD özellikle teminat arttırımı, DEBİT konuları, GDS konularında ve THY 115 nolu tamım üzerindeki çalışmaları tamamlayacağımıza inanıyoruz. Bu çalışmaların tamamlanması için bizlerde elimizi taşın altına koyarak sorunlarımızın çözümü için elimizden geleni yapmak için geniş katılımlı tabanı kapsayıcı bir yönetimin oluşması için büyük çaba sarf ederek önce derneğimizi kurduk, kurucular kurulu olarak bazı engebeli aşamalardan sonra bugün ilk olağan genel kurulumuzu yapma heyecanı ile burada bulunmaktan hepimiz kıvanç ve onur duymaktayız.
Dernek kurmak ülkemizde kolay gibi görünür, ancak ismini kolayca bulup koyabileceğiniz bir derneğin işlevsel hale dönüşmesi, fonksiyonel olması; fedakarlık, içtenlik, samimiyet ve zor badirelerin geçirilmesini gerektirir.
Bizler yaptığımız iş ve içinde bulunduğumuz durum gereği bu sorumluluğun üstlenilmesi gerektiği içselliğindeyiz. Uçak bileti satarak geçimini sağlamaya çalışan binlerce üyemizin her gün her yaşadığı duyguyu herkes aynı hislerle her gün tekrarlamakla beraber, bu kronik ve dinamik sorun hiç bir dönem çözüm için gerekli iradeyi sektörel olarak da idari olarak da göstermemiştir.Sorunların teknik olarak neler olduğunu buradan tek tek sıralamakla değerli zamanınızı almak istemiyoruz, zaten her gün hepimizin yaşadıkları sorunlardır. Artık ölüm kalım aşamasına geçildi. Artık bıçağın kemiğe dayandığı, denizin bittiği, karaya vurduğumuz bu dönemde sektör kişisel polemikleri, ideolojik ve sosyal ayrışmalardan beslenen kutuplaşmayı bir kenara bırakıp sorunlara ilkeli ve içsel aidiyet duyguları samimi yaklaşım ortaya koymalıdır. Bizler bu vaktin çoktan geldiği görüşünde birleşip burada bir araya gelen duyarlı meslektaşlar olarak sorunların çözümü konusunda elimizden gelenin fazlasını ortaya koyma gayretini kollektif anlayış içinde göstermeliyiz.
UBSAD hiçbir derneğe, hiçbir kurum ya da kuruluşa ne alternatif ve nede rakiptir, bu dernek üyelerinin ekmek kavgasının bekçisidir. Kavgamız her alanda her kurum kişi yada kuruluşla üyelerimizin menfaatlerinin korunması amaçlı ancak olur. Birliğimizin ve bakanlığımızın kanun ve yönetmelikleri sınırları dahilinde meslek etiği ve ahlakı çerçevesinde mücadelemizi hukuki olarak yapacağımızın bilinmesini isteriz. Birlikte yaratacağımız güç, sinerji ve enerji doğru kullanıldığı, efektif hale getirilip etkili, organize ve kurumsal halde yönetildiğinde, bu güçten havayolları korkmamalı lakin bu etkin ve dinamik güçten onlarda menfaat elde edebilmeliler. Bizi bir rakip olarak değil, partneri, bayisi ve iş ortakları olarak görmeliler. Bunu sağlayacağız, bu sağlanmalıdır! İşte o zaman kazançlar karşılıklı olarak daha da artacak ve bu ortaklık sonucu yeniden herkes hakettiği saygın yere tekrar konumlanacaktır.Başta THY olmak üzere bütün havayolu şirketleri ile iş ortağı olduğumuz fikri ve eyleminin samimice benimsenmesinin ortamı için ne gerekiyorsa yapacağız, bir araya getireceğimiz binlerce acentanın gücüyle bunun kabul görmesini sağlayacağız.
Geçici serumların artık fayda etmediği komaya girilen bu dönemi herkes iyi okumalı kararını bu bağlamda vermelidir.



Değerli meslektaşlarımız,
UBSAD bütün yerleşik kurum, kuruluş ve kurumsallara olması gereken saygıyı gösterir, kendisine ve her bir üyesine de bu saygıyı hakettirir ve bundan zerre kadar geri adım atmaz. Kazan kazan formülü üzerine inşa edilecek bu ticari ilişkinin temel ahlaki ve etik altyapısının sağlamlığının olmazsa olmaz bir kırmızı çizgimiz olduğu.
Toplantı sonunda üstünde UBSAD yazan  bir tepsi baklavayla ağızlar tatlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder