11 Ekim 2018 Perşembe

Lidya Gruptan, SIGN İstanbul 2018’de Teknoloji Şovu ...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Lidya Grup, SIGN İstanbul 2018’de Teknoloji Şovu düzenledi

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2018’de, milyon dolarlık dijital baskı makinelerini sergiledi. Teknolojisiyle baskı sektörünün dünya devleri arasında yer alan Xerox, Epson ve EFI markalarının Türkiye distribütörü olan Lidya Grup standında, 3 markadan yaklaşık 15 makine yer aldı. Fuara özel yaptığı kampanyalı fiyatları nedeniyle, standında ülke genelinden yoğun ziyaretçilerini ağırladı.
20.Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri SIGN İstanbul 2018 Fuarı, 20-23 Eylül tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlendi. Fuarda, dijital baskı teknolojisi, tekstil baskı ve serigrafi teknolojisi, sign teknolojisi, görsel iletişim, Led & Led ekran, endüstriyel baskı, 3D baskı, promosyon gibi geniş bir ürün yelpazesini görme fırsatı bulundu. Lidya Grup teknoloji şovu yapan 308 metrakarelik standı ile SIGN İstanbul 2018’in buluşma noktası oldu.

Dijital baskı sektörünün “star makinelerini” standında sergiledi

Lidya Grup’un katıldığı tüm fuarlardaki stantlarında teknoloji şovu yaptığını kaydeden Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz, şunları söyledi:
“Geçmiş yıllarda ileri teknolojideki makineleri, sadece uluslararası fuarlarda görerek, inceleme fırsatlarını yakalıyorduk. Lidya Grup ile bu durum kesinlikle değişti. Sektörümüzde, dünyanın en ileri teknolojisine sahip olan makinelerini standımızda bulunduruyoruz. Katıldığımız tüm fuarlarda, milyon dolarlık makineleri sergileyerek, sektördeki diğer oyuncuların teknolojideki son yenilikleri yakından görebilmelerine fırsat sağlıyoruz. Özetle, dijital baskı sektörünün star makinelerini herkesin görmesi ve deneyimlemesi için bugüne kadar katıldığımız ve bugünden sonra katılacağımız fuarlardaki standımızda sergilemeye devam edeceğiz” dedi.

Yılın son çeyreğinde hareketli günler bekleniyor 

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2018 yılında yılın son çeyreğinde hareketli günlerin beklendiğini anlatan Lidya Grup Başkanı Bekir Öz, şunları belirtti: 
“Bu yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde durağan bir dönem oldu. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da beklentiler, yılın son çeyreğine kalmıştır. Hükümetimizin almakta olduğu ekonomik destekleme programları ile piyasaların açılacağına inancımız tamdır. Nitekim, döviz kurlarındaki dalgalanmalar sırasında, az veya çok herkes bir şekilde etkilenebiliyor, burada önemli olan unsurlardan birisi finansal güçtür. Lidya Grup’un finansal gücü yerinde olduğu için, mal tedariğinde hiçbir aksama yapmadan aynı verimlilik ile iş süreçlerini yönetmektedir. Özetle, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak ötelenen yatırımlara rağmen, Lidya Grup olarak hedeflerimize ulaşacak olmamız, vizyoner yönetimimiz ve iş modelimiz ile başarılı bir yıl geçirmekte olduğumuzu göstermektedir” diye konuştu.

SIGN 2018’de ülke genelinden müşterileri ile buluştu

SIGN İstanbul 2018 fuarında, ülke genelinden müşterileri ile buluştuklarını ifade eden Lidya Grup Grafik Sanatlar Satış Direktörü Adem Öz, şunları söyledi: 
“Fuarın en büyük standından birisi olarak, temsil ettiğimiz 3 markadan 15’e yakın makineyi sergiledik. Fuarda, EFI’den 2 adet lokomotif ürünümüz vardı. Biri EFI Vutek GS3250 piyasada en yaygın kullanılan hibrit, 7 pikolitre LED UV, yatırım maliyeti 500 bin doların üzerinde olan bir makinedir. Bunu belirtmemin sebebi SIGN fuarında ya da diğer fuarlarda ülkemizde genellikle bu kadar büyük yatırım bedeli olan makineler sergilenmiyor. Genelde büyük yatırım bedeli olan makineler yurt dışındaki fuarlarda sergileniyor. Diğeri Efi Quantim 5,5 m LED UV makinemizdir. Her ikisi de pazar lideri, teknik olarak ve teknolojik olarak en üst düzey makinelerdir. Epson tarafında, fuarda niş bir ürünümüz vardı. SC-S80610 iç ve dış mekânda, kendi alanında en iyi baskıyı yapıyor. On bir renk baskı yapabilen makine ile 10 rengi doğrudan, tek geçişte basmak mümkündür. Xerox'un beş modelini sergiledik. Öne çıkanlar Türkiye'de 300 adede yakın kurduğumuz Versant 80 ve D95 gibi kendi segmentinde önemli makinelerdir” şeklinde konuştu.

Gün boyu kriz konuşularak, işler düzelmez

Bütün gün kriz konuşularak işlerin düzelmeyeceğini anlatan Lidya Grup Yönetim Kurulu Danışmanı Rıza Başoğlu, şunları söyledi:
“Ülke olarak, daima pozitif olmalıyız. Geleceği yorumlarken, geçmişten ders alıp, geleceğe vizyonumuzu katmalıyız. Şuan içinde bulunduğumuz ortamda otobanda giderken birden sise girdik. Burada işletmeler olarak, bireyler olarak topyekün hepimizin, sorunları çözebilmek için sorunlarla yüzleşmesi önemlidir. Örneğin, işletmeler olarak verimliliğimizi ölçmeliyiz; satış etkinliklerimizi, finansımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Bildiğiniz üzere büyüme, bir yer değiştirmedir, peki bu büyümeyi finanse edecek yeterli sermaye, insan kaynağı, strateji var mıdır, bu gibi konuları masaya yatırmak gerekiyor. Kriz dönemlerinde, nakit akışını yönetmek çok önemlidir. Ciro düşer, tekrar çıkar. Karlılık düşer, o da tekrar çıkar. Ancak nakit akışı durursa, bu süreci yönetmek zor olacaktır. Nitekim, bütün gün krizi konuşarak, işleri düzeltemeyiz. Krizler, aslında birer fırsattır. Dünyada, ekonomik büyüme gerçekleşiyor. Gelişmiş ülkeler için büyüme %1-2 olurken, gelişmekte olan ülkeler için %7-8 büyümenin altında kalınmaması gerekiyor. Türkiye, genç nüfusu sahiptir ve bu çok büyük bir avantajdır. Zira bu genç nüfusun, verimli ve kali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder