18 Mart 2019 Pazartesi

23 NİSAN TATİLİNDE BÜYÜK ORTA AVRUPA TURU....

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



23 NİSAN TATİLİNİ BÜYÜK ORTA AVRUPA TURU İLE DEĞERLENDİRMEYE NE DERSİNİZ?

Eğlencesiyle olduğu kadar tarihin en derin ve olağanüstü doğasıyla bezeli Belgrad, Novi Sad, Budapeşte, Viyana, Prag ve Berlin’de Ortaçağ’a yolculuk yapmayı planlıyorsanız bu tur tam size göre…
Tatil severlerin ilk rotası Belgrad şehir turu olacak. Bu turda tatil severleri Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan karşılayacak.
Novi Sad… Novi Sad’e vardığınızda Petrovaradin Kalesi, Özgürlük Meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali ve Sinagog siz tatil severlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Budapeşte… Kentin yüzlerce yıllık öyküsünü dinlemek ve kalenin tepesinden ışıklarla bezenmiş muhteşem manzarayı izlemek için Budapeşte Kalesi’ne çıkın. Gözlerinizi kırpmadan izlemek isteyeceğiniz güzellikler bunlarla sınırlı değil. Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli Köprü, Tarihi Opera Binası, Kahramanlar Medyanı ve Parlamento Binası; sizi yaşayan tarihin güzellikleri ve dahasıyla buluşturacak. Ardından güzel barlardan birine oturun ve geleneksel Macaristan içeceklerini yudumlayın.

Viyana… Sanat şehri kadar saraylar şehri olarak da tanımlanabilecek bu şehirde Hofburg Sarayı’nı mutlaka ziyaret edin. Bu ziyaret sizi, yüzlerce yıllık tarihe yolculuk yaptırırken Viyana’nın sanat ve saraylar şehri olarak anılmasında en önemli isimlerden biri olan Habsburg Hanedanlığı ile tanıştıracak. Eğer bu tanışmayı biraz daha derinleştirmek isterseniz yolunuzu yine Habsburg Hanedanlığı’nın yaptırdığı saraylardan biri olan Belvedere’e düşürün. Sanat Tarihi Müzesi Viyana’yı anlamak için bir başka durağınız olsun. Bu arada kentin ünlü köprülerinin üzerinden geçerken hızlı bir geçiş yapacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu köprülerin her bir adeta başyapıt olan heykellerle süslü.

Prag… Vltava Nehri’nin kıvrımları içerisinde bir ada gibi gözüken Cesky Krumlov; evleri, sokakları ve kalesi ile siz tatil severleri Ortaçağ’a götürecek. Küçük Mahalle, Charles IV. Köprüsü, Eski şehir Meydanı ve Astronomik Saat Kulesi Prag’da mutlaka görülecekler listenizde yer almalı. Prag’ı ortadan ikiye bölen ve şehre görüntülerini, Panama ve Süveyş Kanallarına benzeyen kanal geçişleriyle unutulmaz bir gece yaşayacaksınız. Bu nefes kesen rotadan sonra ucuz bir alışveriş deneyimi yaşayın. Ve bir o kadar lezzetli yemekleri tatmak için bir mola verin.

Tatil severlerin son rotası ise Berlin şehir turu olacak. Bu turda tatil severler Batı Berlin'de, Zoo İstasyonu, Kurfürstendamm, Tiergarten, Reichstag, Checkpoint Charlie, Bradenburg Kapısı, PostdamerPlatz, Gemaldegalerie, NeueNationalgalerie, Berlin Filarmoni Orkestrası, Kreuzberg, Schöneberg, Charlottenburg, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nu görme fırsatı bulacaklar. Doğu Berlin'de ise Unter den Linden, Alexanderplatz, Nikolaiviertel, PrenzlauerBerg, Gendermenmarkt, Karl MarxAllee de görülecek yerler arasında.
23 Nisan tatilinde görülmeye değer mekânlar, tarihi binalar, müzeler, kaleler… 23 Nisan için tatil planlarını önceden yapanlara Jolly’nin siz tatil severlerin randevulaşması gereken tarih ise 21 Nisan. 7 gece 8 gün sürecek olan ve 4 gündüz turunun dahil olduğu bu turun başlangıç fiyatı ise 449 euro olarak belirlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder