9 Mart 2019 Cumartesi

Jolly, Almanya Masal Yolu Turu’nu öneriyor....

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



JOLLY İLE 23 NİSAN TATİLİNDE MASAL DİYARLARINI KEŞFETMEYE HAZIR OLUN

Sokakların ışıl ışıl olduğu, hem yerel halkın hem de turistlerin akın ettiği meydanlarda eğlence tam anlamıyla doruğa çıkıyor. 23 Nisan tatilini Avrupa sokaklarında karşılamak isteyenler için Jolly,  Almanya Masal Yolu Turu’nu öneriyor. Alternatif tarih seçenekleri ile birlikte 4 gece 5 gün sürecek olan bu tura çıkmayı planlayan tatil severlerin ajandalarında 21 Nisan, 6 Haziran ve 13 Ağustos tarihlerini boş bırakmamaları gerekiyor. Üstelik Türk Hava Yolları ile tüm turlar ve çevre gezileri dahil olarak katılabileceğiniz bu turun başlangıç fiyatı ise 599 euro olarak belirlendi.

Peki, Almanya Masal Yolu Turu’nda siz tatil severleri neler bekliyor?
Gezinin ilk rotasında tatil severler Bremen’e hareket edecekler. Yol üzerinde Münster şehir tanıtım turuna katılmalarının ardından Aziz Lamberti Kilisesi ve Prinzipalmarkt görülecek yerler arasında. Almanya’nın en büyük ikinci liman kenti olan Bremen’de ise Bremerhaven Limanı, St. Peter Katedrali, Grimm Kardeşler’in yazdığı dünyaca ünlü Bremen Mızıkacıları” masalının heykeli, Rönesans Dönemi’nden kalma belediye binası ve eski tüccar evleri görülecektir.
İkinci günün rotası ise Hannover – Hamelin – Sababurgve Kasselolacak. 1924 yılında ödülünü alamayan bir fare avcısı olan Hameln’in, çocukları, kavalını öttürerek şehrin dışına götürdüğü Fareli Köyün Kavalcısı masalına ev sahipliği yapmış olan Hamelin’de şehrin en eski kilisesi olan Münster St. Bonifatius, 1200 yıl önce inşa edilmiş olan Markrkirche St. Nikolai ve 1713’ten kalma sade ve aynı zamanda muhteşem bir Barok yapıya sahip olan Garnisonskirche Kilisesi de görülecek yerler arasında.

Kassel… Grim kardeşlerin babalarının ölümünden sonra ekonomik zorluklar nedeniyle tam 10 yılını geçirmiş oldukları Kassel şehri, Katedral ve Pazar yeri ile bilinir. Avrupa’nın en büyük barok parklarından biri olan Wilhelmshohe Parkı ve Wilhelmshohe Sarayı bahçesinde 18. Yüzyıl başlarında yapılan Herkül Heykeli’ni de görebilirsiniz. Ardından tatil severler, Grimm kardeşlerin doğum yeri olan Hanauve Kırmızı Başlıklı Kız masalının kasabası Alsfeld ziyaret ederek Kırmızı Başlıklı Kız’ın Müzesi ve 1512 yılında inşa edilmiş masal şatolarını andıran belediye binalarını da görme fırsatı yakalayacaklar. Hanau’da, Goldsmith Müzesi, Hanau hanedanlığından kalan tarihi mirası tüm güzelliği ve barok yapısıyla gözler önüne seren Phillipsruhe Şatosu ve dünyanın en büyük oyuncak bebek müzelerinden biri olan oyuncak müzesini de görme fırsatı yakalayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder