4 Nisan 2019 Perşembe

Canovate fiber optik ürünlerine, Hollanda’daki fuarda yoğun talep

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Canovate fiber optik ürünlerine, Hollanda’daki fuarda yoğun talep

Ar-ge ve inovasyon odaklı Türk firması Canovate Group, 12- 14 Mart tarihleri arasında Hollanda Amsterdam’daki FTTH Conference ve Fuarı 2019’a katıldı. Fuarda, fiber optik haberleşme ürünleri başta olmak üzere, dünya genelinden sektördeki yeni ürünler sergilendi. Fiber optik teknolojilerinde dünyadaki en önemli etkinlik ve sektöre yön veren tüm aktörlerin buluştuğu fuar, tam anlamıyla fiber teknoloji şovuna dönüştü. Konferansa ve fuara tek Türk firması olarak katılan CanovateGroup, fiber optikteki çözümlerini ve yeni ürünlerini tanıttı. Ar-ge ve inovasyon odaklı olan Canovate Group, veri merkezi (datacenter) ve fiber optik sistemlerindeki teknolojisi ve uçtan uça ürün portföyü ile dünyanın ilk 10 global markası arasında yer alıyor.

Dünya genelinde, 40’ın üzerindeki uluslararası operatöre çözüm sağlıyor 

Fuarı değerlendiren CanovateGroup Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gün Evren Gören, şunları söyledi:
“2000 yılından itibaren Vodafone, Deutsche Telekom, O2, KPN, Etisalat, STC, Mobily, Azercell, Newroz Telekom, TelecomEgypt, Claro, Entel, Türk Telekom, Turkcell, vb. 40’tan fazla uluslararası operatöre çözümler sağlıyoruz ve 6 kıtada 70’in üzerindeki ülkeye ihracat yapıyoruz. İstanbul’daki 30 bin metrekare alana sahip modern fabrikamızda uçtan uca fiber optik altyapı çözümleri (Optik Dağıtım Çatısı, ODF, Fiber Kanalet, GPON Outdoor Kabin, Splitter Modülü, Yeraltı Ek Kutusu, Patch Panel, Fiber Dağıtım Kutusu, Patchcord, vb.), uçtan uca datacenter çözümleri (Container/Mobil Datacenter, Micro Datacenter, Adiyabatik Soğutma, InrowCooler, CRAC, Chiller, Moduler UPS, IP PDU, IP KVM, Ortam İzleme, DCIM, MPO/MTP, Yapısal Kablolama, Yangın, vb.) indoor kabin ve outdoor kabin (montaj, kablaj, entegrasyon ve testler dahil) tasarlıyoruz ve üretiyoruz. Ürünlerimize ilişkin Avrupa Patent Ofisi dahil patentlerimiz ve uluslararası ödüllere sahibiz. Hem fiber, hem datacenter çözümleri açısından dünyanın önde gelen markalarından olduğumuz için FTTH Amsterdam gibi dev markaların ve sektör karar vericilerinin katıldığı birçok uluslararası etkinliğe genelde tek yerli marka olarak katılıyoruz ve Amerikan, Alman ve Fransız markaların boy gösterdiği teknoloji  pazarında Türk bayrağını dalgalandırdığımız için firmamızla gurur duyuyoruz”dedi. 

Çeşitli ülkelerdeki firmalardan işbirliği teklifleri aldı

Fuara dünyanın dört bir tarafından fiber optik haberleşme ürünleriyle ilgilenen üst düzey yöneticiler, teknik uzmanlar ve firmaların katıldığını kaydeden CanovateGroup Yurtdışı Satış Müdürü Fatih Çalışkan, şunları anlattı:
“Fuarın ana konuları arasında, sabit ve mobil haberleşme şebekelerinin yalınlaşması, 5G ve sonrası için yüksek kapasiteli haberleşme altyapılarının oluşturulması gibi başlıklar yer aldı.  Fiber optik çözümleri konusunda teknolojiye yön veren firmalarla birlikte, Canovate olarak biz de ürünlerimiz ve çözümlerimiz ile katıldık. Ülkemizin teknolojik kabiliyetlerini burada sergileme imkanı bulduk.  ODF, fiber outdoor kabinlerimiz, Fiber Tree ürünümüz ve uçtan uca fiber optik pasif alanındaki çözümlerimiz çok ciddi ilgili gördü. Standımızı Avrupa başta olmak üzere, Ortadoğu, Afrika, Kuzey ve Latin Amerika ve Uzakdoğu’dan sektör temsilcileri ziyaret etti. Dünyanın dört bir yerinden telekom operatörleri, telekom altyapı entegratör firmaları, distribütörler, teknik uzmanlar çözümlerimizi incelediler. Çeşitli ülkelerdeki firmalardan, işbirliği teklifleri aldık. Aynı zamanda, bu alanda teknolojiye yön firmalarla işbirliği yapmak için olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Dünyada fiber altyapı yatırımları yoğun şekilde devam ediyor. Biz de deneyimimizle, hem müşterilerimize katkı sağlıyoruz, hem de bu alanda inovatif ürünler geliştirerek global pazardaki yerimizi güçlendiriyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder