4 Nisan 2019 Perşembe

Jolly’nin Doğu Karadeniz ve Van Havzası turu tam size göre…

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



DOĞU KARADENİZ VE VAN HAVZASI ROTASI SİZİ MEST EDECEK

Karadeniz’in sizi mest edecek güzelliklerinde tatilinizi geçirmek istiyorsanız rotanızı Doğu Karadeniz ve Van Havzası Turu’na çevirin. Turun ilk rotası Trabzon olacak. Ardından Maçka, Altındere Milli Parkı, Meryem Ana Kilisesi, Atatürk Köşkü, Ayasofya Müzesi gezilecek yerler arasında. Muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakan, Karadeniz’in en meşhur gölü olan Uzungöl ise tatil severleri kendisine hayran bırakacak. Trabzon’un el işçilikleri ile bölgedeki en meşhur ilçesi olan Sürmene’ye rotayı çevirerek Memiş Ağa Konağı, çay fabrikası, Rize Bezi Dokuma Atölyesi, Fırtına Vadisi görülerek Ayder Yaylası’na ulaşılacak. Tatil severler yaylaların sultanı olarak adlandırılan ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası’nı gezebilir ve bölge insanıyla keyifli vakit geçirebilirler.

Doğu Karadeniz ve Van Havzası Turu’nun bir sonraki rotası ise Artvin olacak. Borçka Barajı’nın ardından Artvin Merkezi ziyaret edilerek Türkiye’nin en yüksek barajı olan Artvin Deriner Barajı da görülecek. Muhteşem manzarasıyla tatil severleri etkisi altında bırakacak olan Yavuzköy Seyir Terası sonrasında Laşet Vadisinden Çam geçidine çıkarken Karadeniz ikliminin Doğu Anadolu iklimine geçişini seyredecek ve yemyeşil platosuyla rotayı Kars’a çevireceksiniz. Ülkemizin en doğusunda olmasına rağmen, Kafkasya’nın en batısında olan bu şehir hem doğulu hem batılı özellikleriyle çevresindeki Erzurum, Ağrı ve Iğdır gibi illerden kültürel anlamda çok farklı ve hayat dolu sokakları olması sizi mest edecek. Birbirini 90 derecelik açıyla kesen sokaklar, cepheleri süslü, kesme taş binalar Kars’ı karış karış gezmeniz için sizi çağırıyor olacak. Bir kartal yuvası gibi tepeden bakan Kars Kalesi, 12 Havariler Kilisesi, Ani Harabeleri, surları, kapıları, Resimli Kilise, Aziz Pirkitch Kilisesi, Menuçehr Camisi, İpekyolu Köprüsü gezilerek Kars turu herkesi etkisi altında bırakacak.


Ermenistan sınırını takiben rotayı Iğdır’a çevirerek Erivan’ın evleri ve sınırımıza çok yakın kurulmuş olan Metzamor Nükleer Santrali’ni göreceksiniz. Iğdır’ın sırtını dayamış olduğu, 5137 metrelik yüksekliği ile ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı anı ölümsüzleştirmek için siz tatil severleri bekliyor olacak. 220 yıllık olan, yapıldığı günden bu yana tüm Doğu Anadolu’nun sembol yapısı haline gelen İshak Paşa Sarayı, bütün ovaya tepeden bakan konumuyla, birbirinden eşsiz taş işlemeli anıtsal kapıları ve 116 odalı muhteşem saray yapısıyla büyüleyecek.
Van… Tendürek Dağ Geçidi’nden geçerken katılaşmış lavları, Çaldıran Ovası’ndan geçerken meşhur savaşın geçtiği alanı görerek tarihi gözünüzde canlandıracak ve Bendi Mahi Çayı üzerindeki Muradiye Şelalesi’nde mola vereceksiniz. Doğu’nun Paris’i Van’da ilk durak Akdamar Adası ve kilisesi olacak. Tekne yolculuğuyla Akdamar Adası ve Kilisesi kavuşamayan aşıkların hüzünlü hikayesini ve Kral Gagik’in muhteşem kilisesinin tarihini öğrenerek Van Kalesi, surlar, kale camisi, Urartu krallarının kaya mezarları ve kale kapıları ziyaret edilecek.

Karadeniz’in tüm güzelliklerini görmek ve sizi mest edecek yaylalarında tatilinizi geçirmek istiyorsanız eğer
Jolly’nin Doğu Karadeniz ve Van Havzası turu tam size göre…
Birçok ilden katılabileceğiniz Doğu Karadeniz ve Van Havzası Turu’nda doğal güzelliklerin yanı sıra manzarası ve sokaklarıyla sizi cezp edecek ihtişama tanık olacaksınız. 5 gece 6 gün konaklamalı olarak Haziran ve Temmuz aylarında randevulaşabileceğiniz bu turun başlangıç fiyatı ise 1.939 TL olarak belirlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder