23 Nisan 2019 Salı

CanovateGroup, rotasını savunma sanayi projelerine çevirdi...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



CanovateGroup’un yeni rotası savunma sanayi projeleri oldu

Ar-ge ve inovasyon odaklı global bir şirketler grubu olan yüzde 100 Türk markası CanovateGroup, veri merkezi (data center) ve fiber optik sistemlerindeki teknolojisi ve uçtan uça ürün portföyü ile dünyanın ilk 10 markası arasında yer alıyor.
40 yıldır ar-ge ve inovasyonda sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübesini savunma sanayi projelerine aktaran CanovateGroup,30 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecekolan IDEF 2019 14.Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na katılıyor. Canovate, 3.salon ve 321E nolu standında fuar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Firma olarak rotayı savunma sanayi projelerine çevirdiklerini kaydeden CanovateGroup Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, şunları söyledi:
“40 yıldır sahip olduğumuz birikim ve tecrübe ile, Nesnelerin İnterneti (IoT), Endüstri 4.0, çelik yelekler, Dron’lar, elektro optik radarlar, Terahertz yolcu görüntüleme sistemleri, Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS), e-Tarım uygulamaları dahil, savunma sanayimizin ihtiyacı olan kritik teknolojilere yerli imkanlar ile katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yılların verdiği ar-ge ve inovasyon tecrübemizi, savunma sanayiye aktararak ülkemize olan borcumuzu ödemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’nin ilk elektro-optik radarı olan PanTherRadar’ı geliştirdi

Ülkemizin güvenliği projelerinde kullanılabilecek teknolojilere büyük önem veren Canovate, sınırlarda sınır hattı boyunca, hava alanları, özel güvenlik gereksinimi olan yerler, limanlargibi alanlarda kullanılmak üzere üç yıllık ar-ge çalışmasının sonucunda Türkiye’nin ilk elektro-optik radarı olan “PanTher Radar” ürününü geliştirdi. Benzer şekilde, kritik tesislerin korunmasına ve gözetlenmesine yönelik olarak geceyi gündüz gibi gösteren renkli gece görüş kamerası olan “FalconEye” geliştirildi. Yine, Tübitak 1501 desteği ile geliştirdiği 360 derece panoramik gözlem imkanı sağlayan “HYPER 360 Radar’’ ülkemizin güvenliği kapsamında kullanılabilecek elektro-optik ürünleri arasında yer alıyor. Canovate ayrıca, çevre güvenliği ve tesis güvenliği için gerekli ve tamamlayıcı sistemlerden olan toprak altı akustik algılayıcılar, akustik yer tespit cihazları, Terahertz görüntüleme sistemleri, TÜBİTAK işbirliği ile KBRN dezenfaktasyon kimyasalları, çelik yelekler, Nesnelerin İnterneti (IoT) ürün ailesi gibi çalışmalarını,İstanbul Çekmeköy’deki fabrikasındaki ar-ge ve inovasyon merkezinde yürütmektedir. 

Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi” projesinde yer alıyor

ASELSAN ve HAVELSAN’ın“Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS)” projesinde, Canovate proje ortağı olarakyer almaktadır. KGYS, ülkemiz çapında yaklaşık yetmiş bine ulaşan kamera sayısıyla son derece sofistike bir projedir. Kamera sistemleri; gerek trafik, gerekse asayişin düzeni konusunda son derece etkisi yüksek olan bir uygulamadır. Caydırıcı olduğu kadar, olayların aydınlatılması bakımından güvenlik kuvvetlerine ve adli süreçlere katkısı büyüktür. Sistem 7/24/365 gün esasına göre çalışacak şekilde dizayn edilmiştir. Canovate tarafından kameraların üzerine monte edildiği “KGYS Kutusu” yada “Saha Dolabı” adı verilen sistemler üretilmiştir. Sistem, elektrik kesintileri de dikkate alınarak, gerekli enerji donanımı, elde edilen görüntülerin kesintisiz ve hızlı olarak iletilmesi için switçler, diğer koruma devreleri ve aktif soğutma ünitelerinden oluşmaktadır. KGYS kutuları, ülkemizin farklı bölgelerindeki iklimine göre; sıcak, kurak, yağışlı veya soğuk iklim şartlarında çalışacak şekilde dizayn edilerek üretilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder