25 Ocak 2015 Pazar

İstikamet NEPAL....

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



 Karlı bir İstanbul sabahında hazırlanıp yola koyulduk. 20.25 de kalkacak uçağımız 21.15 de havalandı bu sefer istikamet Nepal Türk Hava Yolları' nın muhteşem misafirperverliğiyle 7 saate varan yolculuğu farkında olmadan bitirdik.



 Katmandu'ya indiğimizde havaalanında bizi Buda heykelleri karşıladı.Üç aşamalı vize işleminden sonra vizelerimizi alarak dışarı çıktık bizi karşılamaya gelen Nepal Tourism Board Ofice yetkilisi, 20 dk. süren yolculuktan sonra otelimize ulaştık.
 Nepal usülü sütlü çaylarımızı içtikten sonra dostumuz ve rehberimiz Sn.Diwakar bizi otelden alarak ilk günkü programımıza başladı.


Patan Durbar Square ile başlayan turumuz Hiryanya Varna Mahabihar  (Golden Temple),Maniga hiti,Big Bell,derken Patan Müzesi dahil tüm bölgeyi detaylarıyla hatmettik.İnanılmaz otantik bir ortamda geçen zamanı dahi unuttuk.Yorgunluğumuzu gidermek için aromatik Masala çayı harikaydı.Daha sonra Katmandu Durbar meydanına gittik,tabi acıkmıştık yöreye özgü bir cafede oturup Momolarımız yedik tavuklu ve bufalolu yanında tabi everest biramızı da tattık.
Yemekten sonra Hanuman-dhoka Durbar Square  gezildi gerekli bilgiler alındı.Yorgunluk başlamıştı doğruca Tourism Booard Ofice'e giderek Sayın Rohini ile tanıştık.Bize daha sonra devam edeceğimiz programımızı verdiler ve hızımızı almadan Monkey Temple 'a doğru yola düştük tabi trafik karmaşası aşırı çalınan kornalar ve uyulmayan trafik kuralları beni benden aldı tabi şunu da belirtmekte yarar var kesinlikle kavga yok herkes sakin işler yetişir modundalar.


 Maymunların yoğun bir şekilde cirit attığı meydanda çanta ve makinelerimizi kollayarak dolaştıktan sonra yorgun argın otelimize doğru yola çıktık hem saat farkı hem tur bizi yormuştu ve ertesi sabah İstikamet Pokhara idi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder