1 Ekim 2015 Perşembe

İksir Resort Town Mikolog Jilber Barutçiyan rehberliğinde gelenekselleştirdiği Mantar Şenliğini, bu yıl 24-25 Ekim’de gerçekleştiriyor


HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası, Mikolog Jilber Barutçiyan rehberliğinde gelenekselleştirdiği Mantar Şenliğini, bu yıl 24-25 Ekim’de gerçekleştiriyor.Türkiye’nin tek mikologu (mantar bilimci) Jilber Barutçiyan rehberliğinde gerçekleşecek Geleneksel İksir Mantar Şenliğinde, programın ilk günü olan Cumartesi günü Daday- Ballıdağ’ın zengin doğasında yapılacak yürüyüş esnasında mantarlar toplanacak, ardından toplanan mantarlar ile sergi hazırlanacak. Katılımcılar; mantar sergisi ve Jilber Barutçiyan’ın vereceği seminer ile farklı mantar türlerini tanıma fırsatı yakalarken, mantarların gizemli dünyasına ortak olacak. Mantar turşusu, mantarlı ekmek, mantarlı ana yemeklerden oluşan akşam yemeği ile programın ilk günü sona erecek.



Edinilen bilgiler eşliğinde; pazar günü tekrar doğaya çıkılarak, edindiğiniz bilgileri uygulayabileceksiniz. Hafta sonu biterken, dilerseniz topladığınız mantarlar ile turşu yapabilir, kış boyu kendi yaptığınız lezzetli ve doğal turşuları tüketebilirsiniz. Kastamonu Daday’da Ekim ayını yıldızlarından birisi de mantardır. Geleneksel İksir Mantar Şenliği, sizlere doğayla baş başa olma ve yepyeni keşiflerin keyfiyle yeni bir deneyimi yaşatmaya hazır.Sonbaharda doğanın tüm renklerini de yaşayabileceğiniz, Geleneksel İksir Mantar Şenliği’ni kaçırmayın!
 Geleneksel İksir Mantar Şenliği kişi başı 70 TL
(Ballıdağ mantar toplama, mantar sergisi, konferans ve akşam yemeği dahil kişi başı 70

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder