26 Nisan 2017 Çarşamba

Gelecek çocukların ellerinde biçimleniyor,,,

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




Kasder/ Resim Yarışması / Ödül Töreni

Derneğimiz 1978’den bu yana genetik ve tedavisi mümkün olmayan kas hastalıklarıyla ilgili dünya çapında bilimsel çalışmaları takip etmekte, engelli hastaların psikolojik ve sosyal rehabilitasyonunu hedefleyen projeler geliştirmekte, onların yaşamlarını daha kaliteli sürdürebilmeleri için faaliyetler gerçekleştirmektedir.
Gelecek çocukların ellerinde biçimleniyor
'‘Güzel Bir Dünya İçin Benim Fikrim’' düşüncesi çerçevesinde kas hastalıkları ailesi olarak, istedik ki çocuklar ile yaşanılır bir dünyayı birlikte hayal edelim ve hayallerimizi resimlere aktaralım. Böylelikle dezavantajlarından dolayı birçok zorluk ile boğuşarak yaşamını idame ettiren kas hastalarının sorunlarına dair farkındalık yaratma şansımız olabileceğini umut ettik. İlk orta ve lise sıralarında Kas Hastalıkları ailesiyle tanışan çocuklarımızın engelsiz bir yaşam ve toplum inşa edebileceği inancı ile baktık.
  Bu duygular ile derneğimizin gönüllülerinden Nurhayat Gür’ün önerisi ile 2015 yılında İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz resim yarışmasını bu yıl Türkiye genelinde yapmaya karar vererek işe koyulduk.

 ‘’Engelsiz Bir Dünya İçin Benim Fikrim” Resim Yarışması
 Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay ve desteği, Gezisepeti’ nin (Dogi Turizm) sponsorluğu ile bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ulusal ilkokul, ortaokul, liseler arası “Engelsiz Bir Dünya İçin Benim Fikrim” resim yarışmasına yoğun ilgi gösterildi. Derneğimize gönderilen resim adedi 2.226 (iki bin iki yüz yirmi altı) idi..Bu resimler,“Akademililer Sanat Merkezi” nden içlerinde akademisyenlerinde bulunduğu 11 ressam tarafından değerlendirildi. Ödül alacak 12 çocuğumuzu ayırmak çok zor oldu.

 Ödül Töreni
Dereceye giren öğrencilerimize ödülleri, tüm dünyada sadece ülkemizde kutlanan Çocuk Bayramı’nda, 23 Nisan 2017 saat 13.00’de Türkiye kas hastalıkları dernek bahçemizde, Bizce Yapım’ın organizasyonu ile değerli sponsorumuzun, Bakırköy Belediye Başkanı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temsilcilerin, Akademililer Sanat Merkezi’nin tanınmış ressamlarının, dernek yöneticilerimizin, küçük folklör ekibinin, engelli çocuklarımız ve üyelerimizin katılımıyla verildi.

Bu yarışmayla binlerce çocuğumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna yarışma heyecanını da eklemiş olduk. Bu çocuklarımız, yaşamı engellilerle paylaştığımızın, onların engellerini görmezden geldikçe daha büyük çıkmazlara sürüklendiğimizin farkındalar ve daha büyük bir farkındalık oluşturmak için emek verdiler.Bu çocuklarımız yaptıkları resimlerle topluma “biz farkındayız ve engellilerle birlikte yaşadığımızı unutturmayacağız” mesajını verdiler. Engellilerin yaşamlarını, yaşayamadıklarını, düşlerini, beklentilerini resmettiler.
Gördük ki, çocuklarımızın dünyasında eşitiz.
Çocuklarımızın dünyasında umudumuz, düşlerimiz aynı.
Yetişkinlerin dünyasında çözülemeyen engellilerin sorunları çocuklarımızın dünyasında çözümsüz değil.

Gönül isterdi ki, her biri birbirinden güzel binlerce resmi yapan tüm çocuklarımıza ödüller dağıtalım, her birini burada konuk edelim. Destekçilerimizin verdiği enerjiyle bir gün mutlaka o günü de yaşayacağız. Bahçemizi süsleyen çocuklarımız olmak üzere tüm çocukların bayramını kutlamış olduk.
 Ödül Törenine Ünlü Oyuncular da Katıldı
Binlerce çocuğumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna yarışma heyecanına ‘Hayat Tatlıdır Bazen’ dizi oyuncularından Anıl Tetik, Denizcan Aktas ve ‘Hayat Şarkısı’ dizi oyuncusu Aydan Taş destek oldular. Oyuncular her resmi gezerek çocukları tebrik ettiler ve bol bol fotoğraf çekildiler.

Proje organizasyonu ve Bizce Yapım sorumlusu yönetmen Ahmet Yılmaz, Proje Sponsoru Gezisepeti, Gizem Hançer, Karamürsel genç iş adamı Mehdi Taşdan,
Canon ve Kahve Tiryakisi ceo Recep Arısoy’ya desteklerinden ötürü dernek yönetiminden onur ödülüne layık görülüp ödülleri verilmiştir.

 Bu sosyal sorumluluk projesine emek veren, güç katan ve duyarlılığı büyütenlere selam olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder