13 Ekim 2017 Cuma

“Koç”luk seminerlerine yoğun ilgi gözleniyor....

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




Ayşen Laçinel,
“Gerçek iletişim anlayarak başlar, mesajlar karşılıklıdır”

Ayşen Laçinel'in Koçluk Seminerleri, iş hayatının hız kazanmasıyla yoğun ilgi görüyor. Ülkemizin önde gelen kurumlarına marka ve insan kaynakları danışmanlığı yapan, eğitimler veren, kariyer koçluğu yapan AL Danışmanlık Genel Müdürü Ayşen Laçinel, yaşam koçluğu eğitimleri ile de yoğun talep alıyor.
Akrediteli ve uluslararası geçerliliği olan koçluk eğitim programlarında ise, kişinin önce kendinin farkına varması ve kendine koçluk yapması, ardından koçluğa talip olması değerlendiriliyor. Eğitimlerde, önem verdiği öncelikli konunun ‘Farkındalık’ olduğunun altını çizen Ayşen Laçinel, şunları söyledi: “Kişinin kendini farketmesi, hedefini doğru belirlemesi ve stratejisini oluşturması eğitimin ilk adımıdır. Sonra, koçluk yaklaşımı metotları gelir. Zaman Yönetimi, Proje Yönetimi, Beden Dili, Güzel ve Etkli Konuşma& Yazma, Etkin İletişim, Stres Yönetimi, Kriz Yönetimi konuları ile koçluk süreci bütün olarak ele alınır” dedi.
Koçluk eğitiminin 60 saatlik bir program olduğunu da kaydeden Ayşen Laçinel, bu programa yöneticilerin, yönetici adaylarının, uzmanların, eğitmenlerin ve anne-babaların katılabileceğini söyledi.

Etkili iletişimin 8 yol haritası nedir?

Etkili bir iletişimin yol haritası hakkında bilgi veren Ayşen Laçinel, sıraladığı 8 madde ile yol haritasını çizerek, şunları anlattı:
1-Anlamak
2-Dinlemek
3-Farketmek
4-Konu nedir?
5-Amaç nedir?
6-İletişim planı nedir?
7-Kimlesin? Yaşı, tarzı, duygusu, değerleri nedir? Farkında mısın?
8-Anladığını, farkettiğini sentezleyip, bilmesi görmesi gerekeni, ona nasıl farkettireceksin?
Günümüz iletişimde daha çok talimat ve vaaz verildiğine işaret eden Ayşen Laçinel, “Gerçek iletişim anlayarak başlar, mesajlar karşılıklıdır. Bu yaklaşımda, öğütler vermek yerine, anlama ve farkettirme önceliği vardır” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder