24 Ekim 2017 Salı

Lidya Grup, milyon dolarlık makineleriyle ilgi odağı oldu ..

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Lidya Grup, SIGN 2017 Fuarına katıldı. Teknoloji şölenine dönüştürdüğü standında, Xerox, Epson ve EFI markalarının ileri teknoloji ürünlerini sergiledi…

Lidya Grup,
milyon dolarlık makineleriyle ilgi odağı oldu

Baskı sektörünün lideri Lidya Grup, SIGN İstanbul 2017’de, milyon dolarlık dijital baskı makinelerini sergiledi. Teknoloji şölenine dönüştürdüğü, dijital baskıda dünyadaki son teknolojinin sergilendiği 308 metrekarelik standı, ülke genelinden ziyaretçi akınına uğradı. 
Xerox, Epson ve EFI markalarının Türkiye distribütörü olan Lidya Grup, 4-8 Ekim tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenen 19.Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri SIGN İstanbul 2017 Fuarına katılmıştı. Fuar sırasında, Lidya Grup’un, EFI’nin baskı çözümleri alanında Türkiye’deki tek distribütörü olduğu açıklandı. Fuarda lansmanı yapılan Lidya Print Management (LPM) Projesi hakkında bilgi verildi. 
İstanbul’un yanı sıra 40’a yakın şehirden müşteri ve bayilerin standı ziyaret ettiğini anlatan Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz, “Katıldığımız diğer fuarlarımızda olduğu gibi, bu fuarımızda başarıyla geçti. Standımızda, dünyada ve ülkemizde alanında rakipsiz olan EFI GS3250LXPro modelinin demosunu canlı olarak yaptık. Epson’un uygun fiyatıyla kaliteli baskıların yapıldığı ürün ailesinin, yakından incelenmesine imkan sunduk. Xerox’un aynı anda lansmanını yaptığı 29 teknolojik ürün ailesinden modelleri sergiledik. Standımıza, yoğun bir ziyaretçi geldi. Ülkemiz genelinden yüzlerce ziyaretçi, temsil ettiğimiz markaların ileri teknolojideki ürünlerini yerinde inceleme fırsatı yakaladılar” dedi.

Satışlar, yılın son çeyreğinde gerçekleşiyor 

Yılın son çeyreğinde hareketli günlerin yaşanmakta olduğunu kaydeden Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz, şunları söyledi:
“Bu yılın dokuz ayını 2’ye bölersek, yılın ilk dört ayında yüksek bir ivme gerçekleşirken, sonraki  beş ayı durağan geçti. Döviz kurlarındaki artış dahil birçok etken, yatırımların yılın son çeyreğine ötelenmesine neden oldu. Yatırımcıların, ‘yatırım iştahı’ devam ediyor ve Ekim ayı itibariyle hareketli günler yaşanıyor. Lidya Grup olarak, imza aşamasında olduğumuz birkaç projemizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, hedefimizin üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğiz ve yılı %30- %35 arasında bir büyümeyle kapatacağız” diye konuştu. 

Londra’daki ofis, gelecek yıl faaliyete geçiyor 

Gelecek yıl itibariyle yurtdışı pazarlara açılacaklarını anlatan Bekir Öz, şunları kaydetti: “Bulunduğumuz coğrafya dahil, global pazarlardaki baskı çözümleriyle ilgili fırsatları değerlendiriyoruz. Bölge, pazar ve ürün araştırmaları yapmaktayız. 2018 yılı itibariyle Londra ofisimiz ile yurtdışına açılmış olacağız. Türkiye pazarında elde ettiğimiz tecrübemizi ve başarılarımızı, global pazarlara taşımak için atağa geçtik. Ülkemizin yanı sıra, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine hizmet vermeyi planlamaktayız” dedi.

Fuarda, Lidya Print Management (LPM) Projesi tanıtıldı

Fuarda lansmanı yapılan Lidya Print Management (LPM) Projesi hakkında bilgi veren Lidya Grup Yönetim Kurulu Danışmanı Rıza Başoğlu, şunları söyledi:
“Fuarda, tarafımızdan geliştirilen yeni hizmet konseptinin tanıtımını yaptık. LPM adıyla tanımlanan (Lidya Print Management) destek modeli, ekipmanların ihtiyaca göre doğru seçilebilmesini ve doğru yazılım çözümleri ile verimliliğe ve kaynak tasarrufuna yönelen bir çözüm olarak ortaya çıkmakta. Günümüzde, donanımlara hayat verecek ve kişiselleştirecek olan şey, yazılımdır. Yazılımla birlikte, kişiye özel hizmet sağlanırken, güvenlik ve verimli baskı ön planda oluyor. Bildiğiniz üzere donanımlar, RIP yüklemeleri ile işlevsel hale gelmekte ve esnek üretim imkanını sağlamaktadırlar.  Farklı noktalardan temin ve münferit çözüm arayışları, aynı iş yerinde çok farklı RIP kullanımlarını yaratmış. Bu ise farklı özelliklerde operatör gereksinimi yaratarak verimliliğe engel yarattığı gibi ekipmanların da ortak kapasiteye ulaşmasına engel oluşturmaktadır. Bu işlevlerin standart hale getirilmesi için LPM disiplini ve oluşumunu uygulamaya koyduk. Özetle, Lidya Grup olarak ekipman satışı ve servisinin ötesine geçerek, satın alınan marka bağımsız diğer ürünlerin de verimli kullanılması yönünde çözümler sunmaktayız. Konu artık, fotokopi ve printer almanın ötesine geçmiştir. Kullanıcılar, kişiselleştirilmiş ve “Akıllı Multifunction” uygulamaları talep etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

3 markanın ileri teknoloji ürünleri sergiledi

Temsil ettikleri Xerox, Epson, EFI markalarının ileri teknoloji makilerini fuarda sergilediklerini ifade eden Lidya Grup Grafik Sanatlar Satış Direktörü Adem Öz, şunları belirtti:
“Fuardaki 308 metrekarelik standımızda, aralarında EFI GS3250LXPro, EFI H1625, Epson SC-S80610, Epson SC-S60610, Epson SC-S40610, Epson SC-T7200MFP, Epson SC-T5200, Epson SC-P10000 ve Xerox Versant 80, D125, B7030 ve C7025’nin aralarında olduğu, dijital baskıda dünyanın son teknolojisine sahip makinelerini sergiledik. Geniş format ürünlerini yerinde incelemek isteyen ciddi bir ziyaretçiyi, standımızda ağırladık. Ürün segmentlerinde,  sunduğumuz çözümler ve kaliteli baskı yansımaları nedeniyle, ciro açısından da etkili  bir fuarı daha geride bıraktık” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder