12 Mayıs 2018 Cumartesi

Türkiye'nin ilk ve tek ''sağ beyini kullanma'' okulu


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Türkiye'nin ilk ve tek ''sağ beyini kullanma'' okulu 
Eğitimci-yazar Mustafa Yurttaş tarafın hizmet veren MUSTAFA YURTTAŞ Akademi sağlıklı yaşam için ''sağ beyini kullanma'' eğitimi veriliyor.
MUSTAFA YURTTAŞ AKADEMİ
2011 kendi adını taşıyan Mustafa Yurttaş Akademi’yi kurdu. Akademide kurumsal ve kurum içi eğitimler veren Mustafa Yurttaş sol beyin ağırlıklı ezber eğitim yerine, sağ beyin temelli yaşayarak öğrenme yöntemiyle öğrenmenin, iletişim kurmanın ve üretmenin kolay iken ülkemizin sol beyin ağırlıklı sistemden dolayı öğrenmeyi, öğretmeyi ve iletişim kurmayı zorlaştırmaktadır görüşünü savunarak, sağ beyin temelli öğrenmeyi ve üretimi savunmuş ve bu çalışmalarını Sağ Beynini Kullanmayan Ülkem adlı çalışmasıyla kitap haline getirmişti.Toplamda 7 ktap daha çıkartan YURTTAŞ Eğitim için gelemeyen bireylerinde bu kitaplar sayesinde daha sağlıklı ve başarılı bir hayat standardını yakalayacaklarını belirtmektedir.

 “AMAÇ ÇOCUĞUN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK”
Bir öğretmenin bir çocuğa verebileceği en güzel hediyenin onun potansiyelini, özgüvenini artırmasını sağlamak olduğundan da bahseden Yurttaş, “Ezber eğitimden, ezbere dayanan sınav sistemimizden sıyrılmamız gerekiyor. Yabancı ülkeler artık çocuğun kendi potansiyeline göre sınav uyguluyor. Her çocuğa bireysel olarak eğitim veriyor. Bizim amacımız da çocuğun kendi yeteneklerini ön plana çıkararak mutlu ve başarılı olmasını sağlamak” diye konuştu.
Akademi’de yaşayarak öğrenme yöntemiyle sağ ve sol beyni geliştiren eğitimler, hayal gücü geliştirme, dikkat ve konsantrasyon güçlendirme, özgüven geliştirme, özel yetenek geliştirme, yaşayarak öğrenme yöntemiyle okula ve yaşama destek, eğitimler verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder