26 Ekim 2015 Pazartesi

Mikolog Jilber Barutçiyan’la, ‘Geleneksel İksir Mantar Şenliği’ düzenlendi...


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Mikolog Jilber Barutçiyan’la,
‘Geleneksel İksir Mantar Şenliği’ düzenlendi

Mikolog (mantar bilimci) Jilber Barutçiyan’ın katılımıyla, 24 ve 25 Ekim 2015 tarihleri arasında, Daday’da İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’ndaki şenlikte; gündüz ormanda mantar tanıma ve toplama etkinliğinin ardından, Jilber Barutçiyan’ın değerli semineri gerçekleşti. Akşam katılımcıların topladıkları mantarlardan sergi düzenlendi ve sergi esnasında farklı mantarların kokuları, şekilleri ve özellikleri incelendi. Akşam, otelin mutfağı tarafından farklı mantar türleri ile hazırlanan yemeklerle ‘Geleneksel İksir Mantar Şenliği’nin birinci günü tamamlandı. Edinilen bilgiler eşliğinde, 25 Ekim Pazar günü tekrar doğaya çıkılarak, mantar toplamaya devam edildi. Katılımcılar, topladıkları mantarlarla, dönüşte evlerine götürmek üzere, kışlık turşularını hazırladı.
 

İksir Resort Town’da, Ekim ayının yıldızlarından birisi mantarlardır. Türkiye’nin tek mikologu (mantar bilimci) Jilber Barutçiyan rehberliğinde, 24 Ekim Cumartesi günü Daday- Ballıdağ’ın zengin doğasında yapılan yürüyüşte mantarlar toplandı; ardından toplanan mantarlar ile sergi hazırlandı. Katılımcılar; mantar sergisi ve Jilber Barutçiyan’ın verdiği seminer ile farklı mantar türlerini tanıma fırsatı yakalarken, mantarların gizemli dünyasına ortak oldu. Mantar mücveri, mantarlı çorba, mantarlı ana yemeklerden oluşan akşam yemeğiyle misafirler farklı mantarları tatma şansını yakaladı. 
 
İksir Resort Town, yıl boyunca düzenlediği organizasyonlarda; doğayla baş başa olma ve yepyeni keşiflerin keyfiyle yeni deneyimler yaşatıyor. Sonbaharda doğanın tüm renkleri ve güzellikleri, Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nda yaşanıyor.


Bilgi için: 
İksir Resort Town Hotel
Telefon:  0366 616 10 16 
GSM:      0532 302 91 84 
info@iksirresorttown.com 
www.iksirresorttown.com



Jilber Barutçiyan kimdir: 
Türkiye'de arkeoloji eğitimi aldıktan sonra, 1984 yılında İsviçre'ye gitti. İsviçre'de amatör olarak mantarcılığa başlayan Jilber Barutçiyan, İsviçre Sağlık Bakanlığı'nın onayından geçmiş bir MİKOLOG yani mantar bilimcidir. Kişilerin topladığı mantarları kontrol etme, her türlü mantar ticaretinde sertifika yazma ve kurs verme yetkisi kazandıran bu sertifika, dünyada sadece İsviçre Sağlık Bakanlığı tarafından verilmektedir ve Jilber Barutçiyan bu sertifika ve yetkiye sahip olan uzmanlardan birisidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder