8 Nisan 2018 Pazar

Komşunun Ekonomi Bakanı’ndan yatırım çağrısı...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Komşunun Ekonomi Bakanı’ndan yatırım çağrısı

Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ticari ilişkilerde önemli gelişmeler yaşanıyor.
Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov PERPA Ticaret Merkezi’ni ziyaret etti. Perpa A Blok Başkanı Hasan Sezgin ve Yönetim Kurulu tarafından Perpa'ya davet edilen Karanikolov, Perpa girişinde Başkan Hasan Sezgin, A ve B Blok Yönetim Kurulu üyeleri, Persiad yönetimi ve iş adamları tarafından karşılandı. Karanikolov ve Bulgaristan Türkiye Ticari Konsolosu Toşko Tomov, Bulgaristan Ticaret Ajansı yetkilileri, ticari heyeti ziyaretin devamında Kanal Ekonomi stüdyosunda kısa bir röportaj gerçekleştirdi.

Ticari ilişkilerin gelişmesi gerektiğine vurgu yapan Karanikolov sözlerine şu şekilde devam etti;
“İki ülkenin KOBİ’leri karşı karşıya getirmek üzere en kısa zamanda KOBİ’lere özel bir iş forumu düzenleme niyetimiz var. İş adamlarının yüz yüze buluşmasında arabuluculuk yapılmasını devletin yükümlülüğü olarak düşünüp onların başarılı olacagını inanmaktayım. İki gündür İstanbul’da olup iki ülke arasında daha fazla iş potansiyelimiz olduğunu anladım. Bulgaristan çok kaliteli hizmet ve ürünler tedarik edebilir. Diğer tarafından Türkiye ekonomisi de yüksek rekabete sahip olan aşırı kaliteli hizmet ve ürünler teklif ederek Bulgaristan aracılığı ile AB pazarına kolaylıkla girebilir. En kısa süre içinde  Bulgar ve Perpalı iş adamlarını Perpa Ticaret merkezi'nde buluşturarak, ticari hacmimizin artması için çaba harcayacağız'' dedi.

Daha sonra toplantıya katılan iş adamları kendilerini ve yaptıkları işleri tanıttılar. İş adamlarının önemli bir kesimi Bulgaristan ile ticaret yapma, hatta orada üretim yapma isteklerini vurguladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder