18 Aralık 2019 Çarşamba

GTD 'Gastronomi Belgesi' tanıtımı Hilton İstanbul Bosphorus’da gerçekleşti.

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR                                                     

























Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği’nin
Hilton İstanbul  Bosphorus’da Gastronomi  Belgesi  Nedir?  konulu kahvaltılı toplantısı saat 11.00’da basına açık şekilde gerçekleşti. GTD Başkanı Gürkan Boztepe moderatörlüğünde Yeni dönem belge ile ilgili T.C Kültür Turizm Bakanlığı Baş Kontrolörü Cengiz Dönmez tarafından çok önemli bilgiler aktarıldı. Eski dönem belgelerin yerini alacak bu belge T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm İşletme Belgesi almak için alınması gereken bir belge olduğu ve işletmeler için pek çok avantajı olduğu aktarıldı. Bu belgenin amacının Türk Gastronomisini geliştirip, uluslararası platformlarda “Türk Mutfağını” tanıtmak için belirli standartların uygulanması ve sürdürülebilirliğin sağlanması olduğu belirtildi.Belgeyle gerekli hususlar  Resmi Gazete’de 30791 sayılı Yönetmelikle yayınlandı .

 Gastronomi Belgesi’ne sahip işletmeler bundan sonra sadece Bakanlık tarafından denetlenebilecek. Belge için çalışan personelin %20’sinin belirli eğitimlerden geçmesi ve bu eğitimlerin sadece Gastronomi Turizmi Derneği tarafından verildiği aktarıldı. Belgeye E-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

Toplantıya  Kültür ve Turizm E. Bakanı Bülent Akarcalı , KKTC Eğitim ve Kültür Ateşesi  Koralp Şerifoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı İstanbul Turizm Kordinatörü Özge Palamutçu,Türsab Gastronomi İhtisas Komitesi Başkanı Ömer Kartın,Consierge Derneği Başkanı Adnan Öner, Gastro Akademi Başkanı Mesut İnan ve alanında profesyonel pek çok kişi katılım sağladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder