31 Ağustos 2020 Pazartesi

Doç.Dr. Resul Kurt, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini anlattı ...

 HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Kolaysoft Teknoloji AŞ ve R&K Danışmanlık işbirliği ile “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi” konulu webinar eğitimi geçtiğimiz gün düzenlendi. Kolaysoft AŞ’nin youtube kanalı üzerinden gerçekleşen eğitimde, R&K Danışmanlık Yönetici Ortağı Doç.Dr. Resul Kurt, pilot illerde uygulanmakta olan ve 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle ülke genelinde başlayan Muhtasar SGK (Muh SGK) uygulaması ve prim hizmet beyannamesi hakkında bilgiler verdi ve Kolaysoft Teknoloji AŞ Genel Müdürü Kezban Boztürk’ün sorularını yanıtladı.  

GİB, “Muhtasar ve Prim Hizmetleri Beyannamesi” duyurusunu yayınladı 

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından, 18 Ağustos 2020 tarihinde, “Muhtasar ve Prim Hizmetleri Beyannamesi” uygulamasında dikkat edilmesi gereken maddeler hakkında bir duyuru yayınlandı. Yapılan duyuruda,  Muhtasar ve Prim Hizmetleri Beyannamesi uygulamasının 1 Ağustos itibariyle ülkemiz genelinde uygulamaya açıldığı ifade edildi. 

Duyuruda yer alan açıklamada; zirai tevkifat yapmayan ve çalıştırdıkları hizmet erbabı sayısı 10 ve daha az olanlarda vergilendirme dönemi; 1003A ve 1003B kodlu muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin kullanımı; Aile sağlığı merkezlerinin SGK kayıtlarındaki Nace kodlarının kontrol edilmesi; kazancı basit usulde vergilendirilen mükelleflerin muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin gönderilmesi için yapılması gerekenler; muhtasar ve prim hizmet beyannamesi vergilendirme dönem değişikliğinin yapılması; apartman yönetimlerinin durumu ve kolay işverenlik uygulaması; apartman yönetimlerinin durumu ve kolay işverenlik uygulaması; ev hizmetlerinde sigortalı çalışanların durumu; sigortalılar için gelir vergisi ve asgari geçim indirimi (agi) alanlarının doldurulması; vergi kimlik numarası ile SGK işyeri sicil numarasının eşleştirilmesi; sigorta bildirimleri bölümünde gün bilgisine ilişkin hataların giderilmesi; eksik adres bilgisi hatasının düzeltimi; sigorta bilgileri bölümünde tescile ilişkin alınan hatalar ve düzeltimi gibi çeşitli başlıklar hakkında detaylı ve bilgilendirici açıklamalar yer almaktadır.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder