23 Kasım 2020 Pazartesi

Kolaysoft e-Dönüşümde konforla birlikte maliyet tasarrufu sağlıyor...


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Kolaysoft Teknoloji Dijital Dönüşüm Uzmanı Hurişah Süer,

“e-dönüşümde, sektörel bazlı ve çözüm odaklı hizmet veriyoruz” 

Kolaysoft Teknoloji olarak, Türkiye’deki e-Dönüşüm kullanıcılarının yaklaşık %20’sine altyapı hizmeti sunduklarını ifade eden Kolaysoft Teknoloji AŞ Dijital Dönüşüm Uzmanı Hurişah Süer, şunları söyledi:

“Kolaysoft Teknoloji olarak, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in lisanslı özel entegratör firmasıyız. Firmamız kapsamında, on sekiz özel entegratör firmaya altyapı hizmeti sunuyoruz ve Türkiye’deki e-Dönüşüm kullanıcılarının yaklaşık %20’sine hizmet veriyoruz. Gelişime açık ve dinamik yapımızla birlikte yürüttüğümüz politikamızla, müşterilerimize e-Fatura, e-Arşiv,  e-İrsaliye, e-Smm, e-Mm, e-Defter gibi tüm e-Dönüşüm ürünleri kapsamında, memnuniyet odaklı hizmet sağlıyoruz. En önemli önceliğimiz, kişisel verilerin mevzuata uygun şekilde korunması, en büyük artı değerlerimiz ise sektörel bazlı ve çözüm odaklı hizmet kalitesi ile derde deva olma çabamızdır. Bunların yanında, kullanıcılarımız tarafından ulaşılabilir olmak en büyük hassasiyetimizdir” dedi.

e-Dönüşümde konforla birlikte maliyet tasarrufu sağlıyor

Ülkemiz işletmelerin e-Dönüşüm uygulamalarıyla, GİB tarafından yapılan açıklamaya göre on yılda 2.8 milyar TL tasarruf sağladığını anlatan Kolaysoft Teknoloji Dijital Dönüşüm Uzmanı Hurişah Süer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in bir süre önce yaptığı bir açıklamaya göre, son on yılda 28 milyarın üzerinde elektronik belge düzenlendi ve yaklaşık 2.8 milyar TL civarında bir tasarruf elde edilmiş oldu. Ülkemizin bugün geldiği aşamadan bahsedecek olursak, yaklaşık e-Fatura’da 300 bini geçen kullanıcı, e-arşiv fatura’da 280 bin kullanıcı, e-Smm’de 190 bin kullanıcının işlem yaptığı belirtiliyor. Kısaca, e-Dönüşüm süreçleriyle birlikte; kâğıt, postalama, arşivleme gibi işlemler tedavülden kalktığı için, mükelleflere zaman ve para tasarrufu sağlıyor. Bununla birlikte, kâğıt kullanımının azalmasıyla 600 bine yakın ağacın kesilmesine de engel olunarak doğaya katkı sağlanıyor’’ diye konuştu.

Sade ve kullanımı kolay bir platform geliştirdi

Kolaysoft Teknoloji olarak, e-Dönüşüm işlemlerinin en kolay şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla altyapı tasarladıklarını ifade eden Hurişah Süer, şunları kaydetti:

“e-Dönüşüm uygulamalarını dijitale nasıl taşıyabiliriz sorusunu, önce kendimize sonra da sektöre özel firmalara sorarak; uçtan uca bir hizmet anlayışını kendimize vizyon edinip sade ve kullanımı kolay bir platform ile kullanıcılarımıza konfor sağlıyoruz. Bu prensiple, kullanıcılarımızın bize ihtiyaç duyduğu her zamanda ulaşabiliyor olmasının yanı sıra müşterilerimizden gelen geri bildirimleri de dikkate alarak en iyi hizmeti sunma çabası bizi dinamik kılıyor. Bununla birlikte, kullanıcılarımıza sunduğumuz Kolaysoft e-dönüşüm hizmeti ile maliyet tasarrufunun yanı sıra, iş yüklerinin de azalmasına yardımcı olmak işimizi doğru yaptığımızın teyidi niteliğindedir. Geçtiğimiz aylarda açıklanan, Türkiye’nin en kapsamlı bilişim araştırması olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2019 Araştırması'na göre, Kolaysoft Teknoloji olarak e-Dönüşüm kategorisinde 7. sırada yer almanın haklı gurunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

E-Dönüşüm sözlüğü:

E-Fatura: Kağıt fatura ile aynı hukuki nitelik ve bilgilere sahip elektronik faturadır.

E-Arşiv Fatura: GİB tarafından belirlenen standartlara uygun olarak oluşturulan elektronik faturadır. e-fatura kapsamı dışında kalan, kurum ve kişilere kesilen faturaların elektronik ortama aktarılmasıdır.

E-İrsaliye: Kağıt irsaliye ile aynı hukuki niteliklere sahip olan ve GİB tarafından belirlenen standartlara göre hazırlanan elektronik belgedir.

E-Defter: Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin hazırlanmasını ve gönderilmesini sağlayan sistemdir.

E-Smm: Serbest meslek mensuplarının, mesleki faaliyetlerinden doğan tahsilatları için elektronik ortamda düzenledikleri belgelerdir.

E-Mm: Gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden, mal alan birinci ve ikinci sınıf tüccarlar ile, kazancı basit usulde tespit edilenler ve defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçilerin elektronik ortamda düzenledikleri belgelerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder