16 Temmuz 2023 Pazar

Restoran Modern, İstanbul’un kültür, sanat ve tarihinden ilham alan çağdaş bir yemek deneyimi sunuyor.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


İSTANBUL’UN KÜLTÜR, SANAT VE TARİHİNDEN İLHAMLA RESTORAN MODERN AÇILDI

İstanbul Modern’in ziyarete açılmasıyla birlikte İstanbullular, şehrin kültür ve gastronomi sahnesine yepyeni bir renk katacak Restoran Modern’le de tanışmış oldu.

c•pacesGrup bünyesinde, Haziran ayı başında kapılarını açan Restoran Modern, İstanbul’un kültür, sanat ve tarihinden ilham alan çağdaş bir yemek deneyimi sunuyor. Misafirlerini, Türk mutfağına modern bir yorum getiren lezzetleri eşliğinde, Tarihi Yarım Ada’nın nefes kesen manzarasını sunan şık mekanındaağırlıyor. Mekan Pazartesi hariç her gün saat 12.00-00.00 arasında servis veriyor.

Restoran Modern’in Executive Chef’i  Tuğçe Mirza Canik, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu genç bir şef. 10 yıla yaklaşan kariyeri boyunca DoubleTree by Hilton Moda ve Gaea Restaurant gibi yerlerde deneyim kazandı. Norveç başkenti Oslo’da yer alan 3 Michelin yıldızlı Maaemo Restoran’da staj yaptı. Osterio Salvatore’nin HeadChef’i olarak görev aldıktan sonra, sırasıyla Del Mare ve FoodHal
lIstanbul& Han 1831 Meyhane’de Yiyecek İçecek Koordinatörü olarak çalıştı. 

Türk mutfağına çağdaş ve yaratıcı dokunuşlar

Restoran Modern öğle ve akşam yemekleri için, birbirinden küçük dokunuşlarla ayrışan iki ayrı menü sunuyor. Öğle menüsünde taze baharatlı soğuk yoğurt çorbası, kabak çiçeği ve taze fasulye tempura, çıtır balık köftesi gibi başlangıçlar yer alırken, akşam saatlerinde siyah nohut ezmesi, dereotlu rezene, buttermilk karides, Ege otlu buğdaylı yoğurt ve muhammaradan oluşan 5’li meze seçkisi sunuluyor. 

Başlangıçlarda Ege otlu mücver, morel mantarlı deniztarağı, bonfile çiğ köfte tartare, çakı midye tava, mini haşlama içli köfte, ılık kuşkonmaz, acılı karides güveç ve ahtapot kokoreç gibi Türk mutfağının farklı tatlarını yaratıcı şekilde bir araya getiren seçenekler dikkat çekiyor. Bottarga, tarama, kapari karpuzu, balık rillete, isli uskumru ve sardalya turşusunu buluşturan Balık Pazarı Tabağıözgün bir deneyim olarak menüde yerini alıyor. Ana yemeklerde isegranyöz balığı buğulama, orman mantarlı şehriye, kuzu incik, dana kaburga, ördek yahnili yassı taze erişte ve mutancana gibi Türk mutfağının farklı dönem ve bölgelerine ait tarifler bir araya geliyor.

c•paceshakkında

Şehrin en özel ve ikonik noktalarında, farklı kitlelerin günün her saatinde bulunmak ve kendini ait hissedebileceği alanlarda yeme içme, sosyalleşme ve eğlence odağında bütüncül bir deneyim sunan yeme içme markalarını bir çatı marka altında toplamak için yola çıkan c•paces; bünyesinde bulunan Feriye, dekk, Madera, Cream&Sugar markalarından sonra Restoran Modern ve Cafe Modern’in işletmesini üstleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder