10 Ocak 2024 Çarşamba

‘3391 Kilometre’12 Ocak’ta beyazperdede izleyicisi ile buluşacak.

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



3391 KİLOMETRE 12 OCAK’TAN İTİBAREN VİZYONDA ÖN SATIŞ BİLETLERİ KISA SÜREDE TÜKENEN FİLM İÇİN GERİ SAYIM!

Beyza Alkoç’un ‘3391 Kilometre’ adlı kitabının, Fulya Özcan senaryosuyla sinema uyarlaması, 12 Ocak’ta beyazperdede izleyicisi ile buluşacak. Vizyona sayılı günler kala filmin oyuncuları, yönetmeni ve yapımcıları basın toplantısında soruları yanıtladılar.

OTTO Entertainment ve Böcek Films’in yapımcılığında, yönetmenliğini Deniz Enyüksek’in üstlendiği film hakkında Ömer Faruk Sorak,12 Ocak'ta filmin vizyona gireceğini söyleyerek, "Bizi çok heyecanlandıran bir maratonun sonuna geldik. En heyecanlı yerine geldik. Biz bu filmi yaparken klasik ama gerçekten bir aile duygusuyla çok eğlenerek, inanarak, birbirine her anlamda destek olan bir ekiple bugüne geldik." Dedi.

Yönetmen Deniz  Enyüksek

Sorak'ın kendisine yönetmenlik teklif etmesinin çok kıymetli olduğunu ifade ederek, "Bunu hayata geçirmek için elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım ve çok güzel bir süreç geçirdik birlikte. Harika bir ekiple çalıştık. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Bir ay gibi çok kısa sürede hazırlandık.. Bir anda ülkeler, şehirler değiştirip çok hazırlanması normalde çok daha uzun sürecek bir işi iki ayda bitirdik. Hazırlık, çekim ve Paris dahil olmak üzere ben filmden çok razıyım. Çok içime sindi. Umarım sizler de çok seveceksiniz. Bu film sadece bu kitabın okuyucuları için değil, aynı zamanda benzer hisleri yaşayan o yaştaki kitleyi ve kitabı hiç bilmeyenlerin de kendinden bir şeyler bulabileceği bir film olduğunu düşünüyorum. 

Beyza Alkoç, 

"Ben küçük yaşlardayken, ailemle yaşadığım evin bir odasında, bilgisayar başında yazmamla başladı bu serüven. Önce kitap oldu hayallerim. Yıllar sonra beyaz perdede film olarak izleyeceğiz. Ben şahsen her süreçte çok içime sinerek çalıştım tüm ekiple. O yüzden herkese çok teşekkür ediyorum, bu kadar uyumlu ve özverili olduğu için."

Kitabın okurlarına da seslenen Alkoç, "Kitapta yaşadığınız duyguları filme vermek için gerçekten çok çalıştık. Öncelikle senaryo üzerinde çok uzun çalıştık, günlerce toplantılar yaptık ki istediklerinizi size verebilelim. Aynı zamanda kitabı okumamış seyircilerimize de ulaştırabilmek ve onlara da hitap edebilmek için aynı şekilde çok çalıştık. Bence ortaya çok güzel, çok masum ve çok naif bir aşk hikayesi çıktı. Uzun zamandır da bu kadar güzel bir aşk hikayesi izlediğimi şahsen hatırlamıyorum ki filmin son halini izlememiş olmama rağmen söylüyorum bunu. Seveceğinize eminim. Şimdiden iyi seyirler diliyorum. Kitabı daha önce okumuş olan kitapseverler, filmde 3391 Kilometre’yi şimdi yazsaydım nasıl olurdu sorusunun cevabını da bulacaklar’ dedi.

Derya Pınar Ak film teklifinin, bir proje için terasta çamaşır asma sahnesi çekimi sırada geldiğini söyleyerek,

"Günün sonunda bence hepimiz çok güzel bir iş çıkardık. Çok keyifli, çok severek çalıştığımız bir iş oldu. Umarım seyirci de bizim hissettiklerimizi hisseder. Umarım beğenirler. Hepinizi 12 Ocak'tan itibaren sinemalara bekliyoruz."

Başrol oyuncusu Ahmet Haktan Zavlak, filmde rol almayı yürekten çok istediğini dile getirerek, "Çok güzel şeyler kattı hayatıma. Öncelikle çekim ortamı o kadar güzeldi ki Hem Paris hem İstanbul hem  de İzmir çekimlerinde çalışıyor gibi değil, tatildeymiş gibi hissettik kendimizi.  Gerçekten sevgili yapımcılarımız da sağ olsun, onların sayesinde çok güzel bir çekim süreci yaşadık."

Otto Entertainment’tan Burak Demiral ise

"Bir yatırım holdingi olarak tüm yatırımlarımıza yenilikçi ve ezber bozan bir perspektif ile yaklaşıyoruz. Böylelikle piyasalarda menkul kıymetlere değer katan yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Melih Dinçer de dahil olmak üzere yatırım yaptığımız bütün projelerde bilfiil işin içinde yer alarak katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Bu projede de aynı anlayışla hareket ettiğimiz için hem yazarımız Beyza'nın inanılmaz kitlesini hem de oyuncularımızın harika ışığını, enerjisini ve Deniz hocamızın çok uzun zamandır açıkçası beyaz perdede uzun zamandır görmediğimiz bir aşk filmi çıkartmış olmasını yakından tecrübe etmiş olduk. Tabii ki bir marka olarak Ömer Faruk Sorak projenin her anında yanımızdaydı, arkamızdaydı. 

Çıkan işin bu kadar iyi olması gerçekten şans eseri olan bir şey değil. Seyredecek olan herkes aynı şeyi düşünecektir. Bundan adım gibi eminim." dedi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder