13 Aralık 2015 Pazar

Arap turizmciler, Kayseri’de buluştu...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR




Ortadoğu ülkelerinden gelen yaklaşık 50 kişilik turizm grubu, Kayseri’de buluştu.
5. METEX Turizm Etkinliği kapsamında, 10 ile 13 Aralık tarihleri arasında, Radisson Blu Hotel Kayseri’de bir araya gelen Arap turizmciler; Kayseri’nin tarihi, kültürel, doğal zenginliği ve Erciyes Dağı’nı yerinde inceleme fırsatı bulmaktadır. 



Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün ev sahipliğinde, Mercan Turizm organizasyonu ve Radisson Blu Hotel Kayseri katkılarıyla başlayan etkinliğin açılışına; kamu, yerel yönetimler, ülkemiz turizmcileri ve Ortadoğu’dan gelen seyahat acentaları katıldı. Program sırasında Arap turizmcilere; Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi; Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze gelen eserleri ve Erciyes Kış ve Turizm Merkezi başta olmak üzere, kentin turizm potansiyeli tanıtılmaktadır. Konferanslar ve ikili görüşmelerin ardından, Kayseri ve çevresine, tanıtım info gezisi düzenlenecektir. Kentteki tarihi ve kültürel hazinenin yanı sıra, Erciyes Dağı ziyaret edilecektir. 

Kayseri’yi, dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz 

Kayseri’nin, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, doğal zenginliği, Erciyes Dağı ve gastronomisiyle Ortadoğu pazarını misafir etmeye hazır olduğunu ifade eden Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, kentin sunduğu potansiyelle gelecek birkaç yıl içerisinde Arap pazarından yoğun talep alınabileceğini söyledi. 
Kayseri’yi yurtiçi ve yurtdışındaki her platformda tanıtmaya devam etmekte olduklarını kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Fercan Başkan, “Yurtiçinin yanı sıra, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Dubai gibi yurtdışındaki turizm fuarlarına katılmaya devam edeceğiz. Gerek katıldığımız fuar ve toplantılarda, gerek online pazarlama mecralarında Kayseri’yi en etkin şekilde tanıtmayı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder