4 Aralık 2015 Cuma

Gerilen Türkiye Rusya ilişkileri iç turizmi nasıl etkiler?

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Gerilen Türkiye Rusya ilişkileri iç turizmi nasıl etkiler?
Türkiye’nin sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Rus savaş uçağını düşürmesini turizm camiasını korkuttu. Dışa bağımlı olan Türkiye turizmi bu durumdan nasıl etkilenir?
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Rus vatandaşlarına Türkiye’ye gitmeyin açıklaması turizmcileri korkuttu. Türkiye turizmi dışa bağımlı bir durum arz etmektedir ve ülkeye en fazla turist gönderen ülke Rusya. 2015 yılında ülkeye gelen Rus turist sayısındaki küçük düşüşler hem sektörü, hem de ülke ekonomisini olumsuz etkiledi. Rus turistin gelmemesi veya gelen turist sayısında çok daha büyük düşüşlerin olmasının ülke ekonomisine ve turizmine etkileri nasıl olur? Lavrov’un açıklamalarına TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ın ilk tepki olarak ‘O zaman kötü’ demesi de durumun vahametini gözler önüne seriyor.



Turizm konusunda yaptıkları tanıtım çalışmalarıyla bilinen Sami İşleker Türkiye turizminin bu durumdan çok fazla etkilenmeyeceğini iddia etti. Turizmi kısa vadeli olarak değerlendirmemek gerektiğini belirten İşleker, “Ülkemiz gerçek anlamda bir turizm cenneti. Dağlarımız, denizlerimiz, akarsu ve göllerimiz, yaylalarımız, tarihi dokumuzla turistlerin aradığı her şeye sahibiz. Ruslar gelmezse başkaları gelir, hemen paniğe kapılmamak lazım. Fransa, İspanya ve İtalya gibi iç turizmi güçlendirecek adımlar atılarak kısa vadede oluşabilecek sıkıntılar giderilebilir. Sonrasında yapılacak etkili ve doğru tanıtım çalışmalarıyla Rus turist açığı başka ülkelerden getirilecek turistlerle doldurulabilir.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder