5 Mayıs 2016 Perşembe

“Güçlü yönlerini tespit ederek, ardından hedeflerini belirle”

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Ayşen Laçinel, “Güçlü yönlerini tespit ederek, ardından hedeflerini belirle”

Farkındalık ve algı yönetimini değerlendiren AL Danışmanlık Genel Müdürü, Marka Yönetimi ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, “Tutarlı, kendini bilen, güçlü yönleri üzerine hedeflerini koyan bir profil çiz, ardından gelecek hedeflerini belirle” dedi.
Kişinin önce kendi farkındalığını ve yarattığı algının farkındalığını görmesi gerektiğine işaret eden Ayşen Laçinel, hemen ardından hedeflenen farkındalığın tespit edilerek, yol haritasının çizilmesi gerektiğini söyledi.

Hedeflersen çalışır, inanırsan başarırsın

“Bilirsen, anlarsın. Hedeflersen çalışır, inanırsan başarırsın” diyerek konuşmasını sürdüren Ayşen Laçinel, bireylerin tutarlı ve güçlü yanlarını ortaya çıkarmasının önemini vurguladı. Ayşen Laçinel, konuşmasına şöyle devam etti:
“Öz algınla kendini nasıl algıladığın ile çevrendekilerin seni nasıl algıladığını karşılaştır. Eğer, öz algınla, algılanan algın, çelişkiliyse diğer bir değişle tutarlı değilse, bu durumda tutarlı bir algı yaratmıyorsun demektir. Tutarlı olmayan insanlara, ne kariyer fırsatı, ne ortaklık fırsatı, ne de birlikte olma fırsatı verilecektir. Kısaca, tutarlı olmayı hedefle, güçlü yanlarını ortaya çıkar. Geliştirmen gereken ne varsa geliştir. Kurtulman gereken ne varsa da kurtul. Giyimine, davranışlarına, konuşmalarına, tepkilerine dikkat et. Mevlana Celalettin Rumi’nin dediği gibi ‘ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün’. Bu çalışmalar ile tutarlı, kendini bilen, güçlü yönleri üzerine hedeflerini koyan bir profil çizerek, ardından gelecek hedefini belirleyebilirsin” diye konuştu.

3 yıllık planı hazırlayıp, başarı yolculuğuna çık

Bireylerin gelecek hedefleriyle ilgili, kendilerine bir kağıda mektup yazmaları tavsiyesinde bulunan Ayşen Laçinel, sözlerine şöyle devam etti:
“Kendine, bugünden 3 yıl sonra; nerede olacağın ile ilgili bir mektup yaz. 3 yıl sonra nerede olmak istediğini düşün, belirle ve o fotoğrafı ortaya koy. Dünya boks şampiyonu Muhammed Ali’ye başarısının sırrını sorduklarında; ‘Ben şampiyon olmadan evvel, tıpkı bir şampiyon gibi yaşadım ve şampiyon olduğumu hayal ettim.’ demiştir. Siz de, gelecek 3 yılın sonrasında, tüm hedefleri gerçekleşmiş gibi kendinizi anlatan bir mektubu yazın. Nerede oturacaksınız, kariyer hedefleriniz, kaç çocuğunuz olacak vb gibi gelecekte hedeflediğiniz o anı yaşayınız ve o an kendinizin, hem maddi, hem manevi varlığını anlatan bir yazıyı hazırlayın. Sonra, onu okuyun. Sonra tekrar, bugüne dönün. Bugünden, 3 yıl sonra orada olabilmek için, neler yapmanız gerektiğini, eğitim, kültür, güncel bilgilenme, giyim-kuşam, görgü kuralları, itibar yönetimi gibi süreçleri belirleyip, 3 yıllık planınızı hazırlayın ve başarı yolculuğunuza çıkın” diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder