21 Mayıs 2016 Cumartesi

Radisson Blu Hotel Kayseri’de, “Gönül Atölyesi 2.Fotoğraf Sergisi” gerçekleşti ...



HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Radisson Blu Hotel Kayseri’de,

“Gönül Atölyesi 2.Fotoğraf Sergisi” gerçekleşti



Radisson Blu Hotel Kayseri’nin ev sahipliğinde, ‘Gönül Atölyesi 2.Fotoğraf Sergisi’, 14 Mayıs Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.


Gönül Erleri Derneği ve Atölye 9 Görsel Sanatlar Derneği işbirliği ile iki haftaya yayılan çalışma programında; Talas, Hörmetçi, Bürüngüz ve Dokuzpınar da çekimler yapıldı. Projeye, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Radisson Blu Hotel Kayseri katkı sundu. Coşku dolu geçen sergi açılışında, “Hayata onların penceresinden bakmak ve onların gönlü ile görebilmek” teması duygu dolu anlar yaşattı.

 Nüfusun %12,29’u engellidir
Gönül Erleri Derneği ve Atölye 9 Görsel Sanatlar Derneği tarafından yapılan değerlendirmede şu görüşlere yer verilmiştir:



“Türkiye’de nüfusun yaklaşık %12.29’u, diğer bir değişle 8.5 milyon kişi engellidir. İstatistiklere göre, erkeklerde bu oran %11.10, kadınlarda %13.45’dir. Nitekim, Engelliler Haftası, 10- 16 Mayıs tarihleri arasında, Birleşmiş Milletler (BM)’ye üye 156 ülkede aynı tarihlerde kullanan özel bir haftadır. Engelliler günü; farkındalıklarımızı arttırmak, etrafımıza görerek bakmak, yarının hepimiz için bugünden farklı olma ihtimalini göze alarak düşünmek adına bir hatırlatmadır. Hayata sadece kendi göz hizamızdan bakıp, dünyanın sınırlarını nerdeyse kendi iç dünyamızla sınırlandıracak kadar daraltmış olmak da, en büyük hatamızdır belki. Oysa; görmeden, duymadan, koşamadan hayalleriyle saklambaç oynayan çocuklar, bir merhaba kadar yakındadırlar. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulmaktadır. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanmaktadır. Okullarda her gün ayrı bir engellilik konusu işlenmektedir” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder